Benim de 5 yýldýr portföy aðýrlýk olarak gramdaydý...oradan baya toparladý portföy.
Ama iddia ediyorum, buradaki çoðu arkadaþýn hisse tarafý zayýf..trade mantýðý ile deðil de, temel analiz olarak hisse seçimi yapýlsa ve bu hisseler temel oarak bozulmadýðýnda satýlmasa..dediðim hedefler tutturulur.
zaten portföy hedge iþi endeks short ile yapýldýðý için hisse satmýyorsun...iyi hisse de 1-2 yýllýk vadede illa ki hak ettiði yere geliyor.
Bence, nosfecagrý, sen, abka gibi arkadaþlar bu hedefi rahatlýkla tutturur...önemli olan, bu hedefe göre modellerini oluþturmak...burada pek çok arkadaþa sorsam, yýllýk %50 kazancý çok rahat yakalanýr der...bunu hedeflemez...halbuki bunu 20 yýl becerebilsen, makul bir sermaye seni küçük bir servete götürüryor.
Mesele, %50 ye odaklanýp, her yýl bunu saðlamaya çalýþmak.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Büyük ihtimalle kamu bankalarý döviz satýyor...yoksa dolartl burada olmazdý..yarýn reis müjde, cart, curt bir þeyler açýklayacak...büyük ihtimal moral bozulmasý diye yarýn da 8 altýnda tutmaya çalýþýrlar...yarýn þapkadan tavþan çýkmazsa, perþembe itibariyle 8-8,5 aralýðýna girer kur...esas önemli olan seviye 8,5...orayý da kamu bankalarý+vatandaþ döviz satýþý ile geçmeyiz diye düþünüyorum.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
yýlda bir kere 6 aylýk yatýrým ile %50 hedefimdir.6 ayda dinlenmek lazým.
geçen sene 107.000 endekste girdim %40 ile çýktým(endeks 150000 iken)
benim sorunum hisse seçimi.bundan sonra ENDEKS UYGUN OLUNCA saðlam hisse araþtýrmasý yapmak lazým.
yoksa %50 bence gayet güzel.hisseden kazanç çok sýkýntýsýz oluyor.
sermaye artsýn vobu tamamen býrakacaðým.
beni çok yýpratýyor.sosyal-aile hayatýmý etkiliyor.gece kalkýp futurelere bakýyorum.
bana saðlam bir ek gelir olarak hisse yetecek gibi.
gecen sene pandemý dususdunde tebte 200long vardý genelde...teb...150 200 arasý tasýr.....sýmdý tablo ayný...tebýn spot ayagýný bulmak lazým.....mal alanlar sortlamýs.....hep sýgortalý iþlem....dolar bazlý 175 180 ......var....tel bazlý14750...145 var.....burayý gecýp ustunde kaparsa nefes alýr yoksa tepkýden baska býsey olmaz
147 gecýlmezse .....ay sonu 136 beklerým.......takýp edelým.........
VOB ruhsal mekanik çözülmeyi artýrýyor gibi..
Agresif kar-zarar; büyük neþe-üzüntüye sebep oluyor.
gerçi benimki de gelin gibi; HEM AÐLARIM HEM GÝDERÝM
AMA MALESEF GERÇEK BU.
Yer Ýmleri