Originally Posted by
ABKA
yýlda bir kere 6 aylýk yatýrým ile %50 hedefimdir.6 ayda dinlenmek lazým.
geçen sene 107.000 endekste girdim %40 ile çýktým(endeks 150000 iken)
benim sorunum hisse seçimi.bundan sonra ENDEKS UYGUN OLUNCA saðlam hisse araþtýrmasý yapmak lazým.
yoksa %50 bence gayet güzel.hisseden kazanç çok sýkýntýsýz oluyor.
sermaye artsýn vobu tamamen býrakacaðým.
beni çok yýpratýyor.sosyal-aile hayatýmý etkiliyor.gece kalkýp futurelere bakýyorum.
bana saðlam bir ek gelir olarak hisse yetecek gibi.
Zaten hisse portföyü kadar endeks short yaparsan...nötr pozisyondasýn demektir...tatile çýkacaksýn, ya da kafa dinlemek istiyorsun...portföyü hedge et, keyfine bak..zaten yön net deðilse, portföyü hedge edip, belirsiz dönemi nötr beklemek çok mantýklý.
mesela son sýkýþma sonrasý, aþaðý patladý, ama yukarý da gidebilirdik...bu iþin garantisi yok...bence aþaðý %60, yukarý %40 ihtimal vardý...bu belirsiz dönemlerde nötr olmak, yýl genelinde kayýplarý minimize ediyor.
hisse portföyünü en az 1-2 yýl vade ile oluþturmak, ve her zaman hissede olmak...gerektiðinde portföyü hedge etmek..iþin sýrrý burada.
ayrýca, portföyün edneksten saðlam durunca, nötr pozda bile para kazanýyorsun...hem vadeli teminattan, hem de portföy getirisi-vadeli getirisinden.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri