Vobta yukarý potansiyeli var. Endeks ise kritik yerlerde. Biri birini sürükleyecek. Bakalým hangisi diðerini etkileyecek. Normal þartlarda senkron olur. Ama hýrgýz rallisi sebebiyle senkron bozuldu.
Vobta yukarý potansiyeli var. Endeks ise kritik yerlerde. Biri birini sürükleyecek. Bakalým hangisi diðerini etkileyecek. Normal þartlarda senkron olur. Ama hýrgýz rallisi sebebiyle senkron bozuldu.
froto sasa gubrf golts hekts gibi kaðýtlara bi posta daha yüklenecekler gibi bir görünüm var..
Zaten bu durumda bankalar yerinde bile saysa x100 yeniden 1530 1550 lere gelir..
Geçen sene Mart ayýnda...Pandemi zamanýnda...Ayný þeyler yazýlýyordu. Bu borsa bitti, fiþi çekildi... W olur, 3 lü dip yapmadan çýkamaz, aylarca dip çalýþmasý olmasý lazým, kim bu ortamda hisse alacak ki zaten... Arkasýndan tarihi bir ralli geldi.
1 sene geçti...Ayný zamanda, ayný þeyler konuþulur oldu. Yani çok da kesin konuþmamak lazým. Dünyada çok para var þu an ve bizim hisseler çok ucuz. Belli olmaz diyelim ne olacaðý... Gerçi yeni bi ralli olursa da mazaret belli. "Biz doðru analiz yaptýk ama bademler götürdü" olur...![]()
“Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche
Boþ boþ konuþuyorum. Yatýrým tavsiyesi, önerisi, ön görüsü vermiyorum, sadece düþüncelerimi paylaþýyorum. Sonuçta düþünce özgürþüðü var, deðil mi? Sana da tavsiyem; Yazdýklarýma kulak asma! Sakýn yazýlarýma bakarak alým-satým vb kararlar alýp verme!
Borsa ne zaman sert düþüþ yapsa, foruma yeni birileri girip battýk yandýk daha dipleri görmedik diye yaygara çýkarýrlar. Millet mala girmeye korkar. Endeks yine yükselmeye baþlayýnca o yaygara çýkaranlarda bir daha görülmez. Yýllar boyunca böyle oldu, bundan sonrada böyle olur.
Short pozisyon aldým diye söylemiyorum . Xu100 þuan 1414 ; bir günde 1530 lardan 1380 lere düþüþe sebep olan þey merkez bankasý baþkan deðiþikliði .Ýmdi bu kadar büyük bir boþluðun kapanmasý için öncelikle tcmb baþkanýnýn neden sabahýn ikisinde görevden alýndýðý düzgün bir þekilde açýklanmasý gerekiyordu .. bu henüz yapýlmamamýþtýr.bu konu bir hakkýn açýklanana kadar boþluk moþluk kapanmaz . son adým ile artýk kimse buralara gelip de risk almaz. faizin ne olduðunun bir önemi yok. pek çok kiþi yükseliþ trendi bekliyor garip bir durum .
Ben Þubat ayýndan beri þort diyordum, bir kere bile long demedim bilen bilir...
Þu fiyatlarda ise eðer viop da yahut xbank da poz açýlacaksa asla þort olmamalý derim... Long aç kapa olabilir...
Yer Ýmleri