Çok yakýn zaman içinde dört gözle beklenen o meþhur telefon gelecek gibi....
Çok yakýn zaman içinde dört gözle beklenen o meþhur telefon gelecek gibi....
doholu mu kaldiracak bunnar acaba
ABD'ye Halkbank teklifi
Halkbank'ýn davasý New York’ta sürüyor ben de kenardan kenardan izliyorum.
Bilgi gelmiyor deðil ama fazlaca paylaþmýyorum.
Mesela bankanýn mahkemenin yetkisiz olduðunu yönündeki itirazýný yazmadým.
Þimdi üst mahkeme bu itirazý inceliyor.
Büyük ihtimalle ret kararý vermesi bekleniyor çünkü geçmiþte bu yetkisizlik iddiasý hiçbir zaman geçerlilik kazanmamýþ.
Çünkü ABD bu yetkiyi hukuktan deðil, gücünden daha doðrusu dolarýn gücünden alýyor.
Pek çok Avrupalý banka bu davayý kaybetmiþ hatta pek çoðu kaybetmeden uzlaþma yoluna giderek konuyu kapatmýþ.
Alman, Fransýz, Ýngiliz bankalarý milyarlarca dolar tazminat ödemeyi kabul ederek iþin içinden çýkmýþlar.
Hong Kong merkezli Quinland and Associates’in hesaplamasýna göre 2020 sonu itibarýyla benzer suçlamalara maruz kalan dünya bankalarýnýn ABD’ye ödeyeceði tazminatlarýn toplam miktarý 400 milyar dolarý bulacak.
Kabadayý haraç kesmiþ anlayacaðýnýz.
Türkiye’de bunu biliyor ve bu yüzden bir yandan yasal mücadelesini sürdürürken, bir yandan da pazarlýk ediyor.
New York’tan bana gelen son haberlere göre Türkiye, ABD’ye bu konu ile ilgili bir teklif sunmayý planlýyormuþ.
O teklif þöyle:
“F 35 projesi için bugüne kadar ödediðimiz 1,3 milyar dolarý Halkbank tazminatý olarak kabul edin. Alacak verecek kalmasýn”
Bu teklif kabul görür mü emin deðilim.
Sonuçta biz o parayý Lockheed Martin’e ödedik.
ABD Hazinesi’ne deðil.
O parayý geri alýp alamayacaðýmýz ise baþka bir davanýn konusu.
Fatih Altaylý
Habertürk
Kapalý kapýlar arkasýnda sýký pazarlýklar var desenize.
“Finans piyasasýnda, türev iþlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarýdýr.” -mustican
"Akýllý kimdir? Herkesten öðrenen. Kuvvetli kimdir? Hýrslarýný yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
15 günlük kapanma söylentisi ve
THY,PGS,TAVHL..
Ýtalya Baþbakaný Draghi, Erdoðan için diktatör ifadesini kullandý...
Büyükelçi, Dýþiþleri'ne çaðrýldý, Çavuþoðlu'ndan sert tepki geldi..
https://www.indyturk.com/node/342371...3%BCkel%C3%A7i
Bir ilave daha,düþman kamplarýna...
Batý emperyalizminin iþine geliyor Erdoðan.
Gelsin bir iki milyon mülteci daha.
Ulan çakallar madem Erdoðan diktatör daha bir kaç gün önce Türkiye daha çok mülteci almalý parasý neyse veririz diye ne diye demeç veriyordunuz?
"politikada hiçbir þey kazayla olmaz. olmuþsa, öyle planlanmýþtýr."
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Yer Ýmleri