Originally Posted by
mustican
Çocukluğum doğuda geçti. Ortaokulda ortaçağ Avrupaâ€â•sında cennetin para ile satıldığını anlatıyordu Kitaplar. Biz de dalga geçerdik.
Sonra birden bir şey farkettim o zamanlar 12-13 yaşlardaydım. Aradan bin yıl geçmiş ama cennet satma işi Doğunun köylerinde de olduğu farkedince dehşete düşmüştüm.
Köylüler şeyhleri olmadan cennete gidemeyeceklerini söylüyorlardı. Şeyh şefaat etmesi gerekiyormuş. Ben itiraz ettiğinde de okullarımızda dine karşı bir eğitim verildiğini söyleyip gülüyorlardı.
Peki bugün aynı şeyler olmuyor mu? Cübbeli cennet satmıyor mu?
"Yolsuzluk başka hırsızlık başkadır"
bunu söyleyen şimdiki islamcıların çok muteber kabul ettiği sözde bir hoca..rabıta filan gibi konulardan çok daha derin konular var kokuşmuşluğun çürümüşlüğün temelinde.. kamu ihale yasası 200 defaya yakın değiştirildi mesela islamcılar döneminde..adrese teslim ihaleler filan.. şimdi de yöneticileri istiyor diye hepsi kanal istanbulu destekleyecek.. düşünme maalesef yok.. ülkeye tamamen zararlı bir proje yöneticileri istiyor diye itiraz etmeden kabul edecekler, oy verip destekleyecekler.. rabıtayı sorgusuz sualsiz kabul eden müritlerden pek farkı yok sonuçta..
https://www.yenisafak.com/yazarlar/h...akadir-2006694
Son düzenleme : discretus; 11-04-2021 saat: 21:38.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri