Senaryo: yabancý borsada bademlerden yana rahat hareket edemiyordu. Bununla birlikte sürekli borsaya/varlýk fonuna akan likit tl çekilip döviz yapýlmak isteniyor ( yabancýya söz verilen süre zarfýnda döviz de alým tarafýnda olmayacakti ki o süre dolmuþ gibi görünüyor)
Bunun için varlýk fonu ve borsa baþkanlarý deðiþtirildi. Borsa yabancýya teslim ediliyor, böylelikle daha çok döviz akmasý karþýlýðýnda borsaya müdahil olunmayacak. Yýllardan sonra jöleli nin ekran baþýndan kalkýp ekranlara çýkmasý bu senaryonun emaresi gibi.
Yabancý satacak olsa tabana yapýþtýrýp korkutacagina yedire yedire verirdi elindeki mali. Bana kalýrsa bunlarýn hepsi düzmece,dolar 8.5 den geri gelirken 7.90 larda kimse satmadý, tersine aldý. Þimdi algý ile oynayarak birden ziplatip milletin elindeki dolarlarý alenen topluyorlar.
Bunlar benim kurmaca hayallerim.
Bu arada bu hengame de zarar görenlere geçmiþ olsun diyorum,herþeyin baþý saðlýk, saðlýk oldu mu gerisi de olur Allah in izniyle..
Aynen kardeþim, ümmeti cihan artýk tek yumruk olmalý... Hüloooo... Türk en üstün ýrktýr... Almanlar filan cýrt...
Türk en ama ennnnn ???
Zeki? Yok deðil,
Fiziken en güçlü? Yok deðil bu da,
Hýmm en çalýþkan? Bu da deðil,
Tamam tamam buldum en AHLAKLI? NAYN,
Evet buldum penia boyu? Bu da deðil...
Eeeee???
Ýþin iktisadi kýsmýna benim kýt aklým ermez. Hele hele PY nin plan/programýna hiç ermez. Ama grafiklerde hareketli ortalamalar çok daðýldý. En kýsa vadeleri topladý gibi ama 15 dk ve üzeri hala kabak çiçeði gibi açýk. Onlarý da toplamasý lazým. Ana holar çok yukarda kaldý. Genelde yukarý yatay yönlü zigzaglar ile devam edecek gibi bir süre daha. Toplayýnca bakacaðýz. Ne kadar süreceðini pala bilir. Yukarý çok giderse kýsa sürer, zigzaglarý arttýrýrsa daha uzun sürer.
Çin Dýþiþleri bakanýýn geldiðini duyan Dolar düþmeye baþladý![]()
Ýçimden bir ses borsanýn bir kaç gün içinde düþtüðü yere pýtýrpýtýr yine geleceðini söylüyor..
ytd..
reis konuþurken yine gömecekler. saat 11 de konuþacak deniyor.
https://www.mynet.com/son-dakika-tum...r-110106765307
audentes Fortuna iuvat
Yer Ýmleri