3 5 tane xu30 dýþýnda hepsi ölü bankalarýn gitmedigi bir borsa itekleme ile bu kadar gider. Kötü yönetim piyasalari da etkiliyor..MB baþkanýnýn deðiþmesi yabancilarin piyasadan kaybolmasýna sebep oldu.Bizim badem de bir yere kadar tutabiliyor..
3 5 tane xu30 dýþýnda hepsi ölü bankalarýn gitmedigi bir borsa itekleme ile bu kadar gider. Kötü yönetim piyasalari da etkiliyor..MB baþkanýnýn deðiþmesi yabancilarin piyasadan kaybolmasýna sebep oldu.Bizim badem de bir yere kadar tutabiliyor..
Konuþmak farklý
Hayat gerçeði ateþi eline alýnca belli olur.
Hadi mb konuþtuðu gibi faizi düþürsün yiyorsa.
Hatta faizi yükseltmek zorunda bile kalabilir...
Artýk ekonomi de kim kime korsa durumu oluþtu.
Fýrsatýný bulan basacak zammý.
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Faber:Türkiye (yatýrýmlar için) görece cazip. Türkiye'de hisse senedi almayý düþünüyordum. Almadým ve piyasada düþüþ yaþandý. Fakat þimdi bazý hisse senetlerine yatýrým yapmayý düþünüyorum"
Uluslararasý finans piyasalarýndaki kriz tahminleri dolayýsýyla "Doktor kýyamet" olarak bilinen yatýrým uzmaný Marc Faber, yatýrýmlar için Türkiye'nin cazip olduðunu belirterek, "Türkiye'de hisse senedi almayý düþünüyordum. Almadým ve piyasada düþüþ yaþandý. Fakat þimdi bazý hisse senetlerine yatýrým yapmayý düþünüyorum." dedi.
The Gloom, Boom & Doom Report'un yayýncýsý ve editörü, Ýsviçreli yatýrýmcý Faber, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Batý ekonomilerinde hükümetlerin salgýn konusunda üretimi durduran tedbirleri nedeniyle iþletmelerin yüzde 30'unun bir daha açýlmayacaðýný söyledi.
Yabancý yatýrýmcýlar için Türkiye gibi geliþmekte olan ülkelerde yatýrým fýrsatlarý bulunduðunu aktaran Faber, "Türk varlýklarý, deðerinin altýnda. Türkiye (yatýrýmlar için) görece cazip. Türkiye'de hisse senedi almayý düþünüyordum. Almadým ve piyasada düþüþ yaþandý. Fakat þimdi bazý hisse senetlerine yatýrým yapmayý düþünüyorum." ifadelerini kullandý.
Faber, her þeyden önce Batý dünyasýnýn Türk þirketlerinin çok iyi yönetildiðini anlamadýðýný, Türk þirketlerinin Orta Asya ile iþ yapabildiðini aktararak, "Eðer Orta Asya'ya açýlmayý istiyorsanýz Türk þirketleri çok iyi bir araç." ifadesini kullandý.
Çin'in ABD ile yaþadýðý gerilime raðmen hisse senedi piyasasýnýn iyi bir performans sergilediðini ifade eden Faber, önümüzdeki dönemde Çin hisse senedi piyasasýnda düzeltme görülebileceðini söyledi.
- "Geliþen piyasalar, deðerinin altýnda hisseleri içeren bir hazine koleksiyonu gibi"
Irak ve Özbekistan'ýn geliþen hisse senedi piyasalarý açýsýndan fýrsatlar sunduðunu aktaran Faber, "Özbekistan'da yatýrýmlarý olan bir þirketin yönetim kurulundayým. Orada yatýrýmlar yaptýk. 3 ay içerisinde yüzde 20'nin üzerinde artýþ gözlemledik." diye konuþtu.
Faber, geliþen piyasalarýn, "deðerinin altýnda hisseler içeren bir hazine koleksiyonu gibi" olduðunu söyledi.
- Yeni dünya düzeninde Türkiye'nin yeri
Ünlü yatýrýmcý Faber, dünyada salgýn sonrasýnda güç dengesinin deðiþtiðini, ilerleyen dönemde ABD'nin, güç kaybedeceðini, bu nedenle Rusya ve Çin ile jeopolitik gerilimleri artýrabileceðini kaydetti.
Faber, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'dan bahsederken, "Bazý insanlarýn onu sevdiðini, bazý insanlarýn da sevmediðini söyleyebiliriz. Fakat o bir lider. Esasen Amerika'ya ve AB'ye karþý çýkma cesaretine sahip. Bunu kabul etmemiz gerekiyor." dedi.
Ýngiltere ve Türkiye'nin AB dýþýnda kalmaya devam etmesi gerektiðini savunan Faber, þöyle devam etti:
"Bence Avrupa'daki her ülke Türkiye ya da Ýngiltere gibi olmayý, birlikte olmamayý diler. Avrupa'da çoðu insan AB'den nefret ediyor. Fakat politikacýlar AB'yi seviyor. Çünkü çok fazla para kazanýyorlar. Oradan komisyon alýnýyor, buradan komisyon alýnýyor. Avuçlarýna para akýyor. Fakat sýradan insanlarýn en son istediði þey birlikte üye olarak kalmak. Türkiye, AB'ye hiçbir zaman üye olmamalý. Asla..."
Faber, yeni dünya düzeninde Türkiye'nin Arap dünyasý, Çin, Rusya ve Hindistan ile iyi iliþkilere sahip olmasýnýn önemli olduðunu vurguladý.
- "Bence kemer sýkma yeniden gündeme gelecek"
Marc Faber, geliþen ekonomilerin, salgýnda derin darbe alan ekonomilerini yenide ayaða kaldýrmak için para musluklarýný açma yoluna gittiðini belirterek, "Bence kemer sýkma yeniden gündeme gelecek. Ýsteyerek deðil, kazara gelecek. Her ülkede para basmak, servet yanýlmasýna yol açar. Bir süre devam eder ama sonuçlarý çok kötü olur." þeklinde konuþtu.
Yatýrýmcýlarýn yatýrýmlarýný çeþitlendirmesinin faydalý olacaðýný ifade eden Faber, "Temkinli bir þekilde yatýrým çeþitlendirmesi yapmak gerekiyor; farklý para birimlerinde, farklý ülkelerde, farklý hisse senetlerinde çeþitlendirmek gibi... Emlak, nakitte çeþitlendirme gibi... Bu çeþitlendirme, deðerli metalleri ve son dönemde insanlarýn önerdikleri gibi kripto para birimlerini içerebilir." dedi.
- Kripto paralarýn geleceði
Yatýrým uzmaný Faber, kripto paralara deðinirken, "Bitcoin ve kripto para birimleri konusunda bana yazan iki uzmaným var. Onlar bana 'kaybetmeyi göze aldýðýnýz kadarýný kripto para birimlerine yatýrýn' dedi." ifadesini kullandý.
Bazý hükümetlerin önümüzdeki dönemde
Türkiye: 50 000 vaka 211 vefat
Brezilya: 32 bin vaka 1254 vefat
Rakamlar düþük diye hafife almayýn,mümkünse hastanelerin,toplu yerlerin önünden bile geçmeyin,Saðlýk Sekröründe çalýþan arkadaþlarýmdan çok ürkütücü heberler alýyorum ,aman dikkat...
50.75 ilave kýsa...
Ben orta-uzun vade düþünen biri olarak buradan mal almam. Diyeceksinki hisse alacan Vob grafiði paylaþýyorusn. Endeks hýrsýz rallisinden dolayý bozuk.En az 15 bin puan þiþkinlik var endekste ki zaten alacak onu vaktiyle.
Ya yeni dip(ler) göreceðim, ya zigzaglar ile grafik oturacak. Baþka yolu yok. Türkiye-ABD hemen þu an kardeþ olsa, Muhalefet yarýn tek baþýna iktidar olsa, AB bizi bugün üye yapsa bu grafikten öyle dikine çýkýþ gelip yeni zirve gelmez, gelemez birkaç ay içinde. Bilime ters, gerçeðe ters. Ýmkansýz olmasýn öyle bir beklenti. Çýksada düþer baþka þansý yok.
![]()
Yer Ýmleri