Badem demek baþka, endekse satýþ gelince Bim, Eregl neden çýkýyor demek baþka... Sen kahve azýyla dýþ mihraklar yabdý tadýnda konuþuyorsun biraz.
Ha benim fikrimi sorarsan, Eregl Tr fiyatlamasý dýþýnda(tabi bir miktar Tr fiyatlamasý var ama çok az) tutulan bir þirket... Yýllardýr böyle olmuþtur yeni bir durum da deðil...
Ha pahalýdýr, ucuzdur o ayrý ama genel olarak Eregl özelinde bakarsak olaya bistle paralel deðil global benzerleriyle paralel yürümüþtür... Endeks içindeki aðýrlýðýnýn yýllar boyu deðiþimini incelersen görürsün demek istediðimi...
Ha iþini kolaylaþtýrayým özellikle 2013 den beri Tr globalden negatif ayrýþmasý baþladý ve o yýldan itibaren Eregl-endeks karþýlaþtýrmalý incelemesi yapabilirsen demek istediðimi görürsün...
Ha þu da olur mesela Tr olumlu fiyatlamaya baþlar bu sefer Eregl düþmeye baþlar, dedim ya Tr fiyatlamasý zayýf kaðýdýn...
Bugün Halkb a da TVF nu alýyor galiba demiþtin... Yani o kadar temelsiz ki yorumlarýn... Yani varsa bir gördüðün detaylandýr teorini hýmmm diyelim![]()
O konuda ki fikrim de þu, nasýl ki BJK yi þampiyon olacak falan fiþmanlarla kaldýrýp birilerini tahtaya zýplatýp dipten aldýðýný satacak ayný hesap halkb içinde geçerli... Yani kýsa vade spekülasyon yapacak bir hikaye var ve bunu birileri deðerlendiriyor...
Borsa para konularý ciddi iþlerdir... Ýnsanlarýn hayatýný iyileþtireebilir, mükemmelleþtirebilir yahut cehenneme çevirebilir... Dolayýsýyla biraz ciddiyet gerektirir... Ben buna kýzýyorum...
IMF ,Yapýsal programýnýn,Dünya bankasý ile birlikte yürüttüðü,
ekonomik iyileþme adý altýnda verdiði reçetede ,
Devletin sahip olduðu ortak alanlar (araziler) ve kuruluþlarýnýn küresel sisteme eklenmesi için satýlmasý þartlarý
AKP döneminde de bilfiil devam etmiþ, ve açýklamada
Uluslararasý piyasada rekabetçi olabilmek adýna ,(ülkenin hayrýna!) yapýldýðý da belirtilmiþti..
Dünyanýn her yerinde olduðu gibi KAPÝTALÝZMÝN gereklerine uygun bir yaþam tarzýnýn dayatýlmasýna,
ÝSLAMCILAR baþta olmak üzere itiraz eden ülkemizde kimse çýkmamýþtýr..
Kalkýnmacýlar,çokuluslu þirketler ve yabancý yatýrýmcýlara göre TR doðrusunu yapmakta hata etmemiþti..!!
Sonuç;
Ülkenin havaalanlarý,hastaneleri,yollarý YABANCI yatýrýmcýlar tarafýndan ve USD borçlandýrýlarak yapýldý...
Kasamýz -61 milyar USD civarýnda dolaþýrken,
cuma günü bu sene için BANKALARIN BORÇLARINI ÇEVÝRMEKTE ZORLANACAÐI haberi piyasalarda tekrar edildi.
IMF'ýn verdiði para ile deðil, dayattýðý politikalarýn uygulanmasý neticesi güçsüz,biçare ve yoksul duruma düþmemiz..
Buna extra gerçekten çok çok kötü politikacýlara devlet adamlarýna sahip olmamýzý da ekleyebiliriz..
Endeks aðýrlýklarýný biliyorsun..
gubrf 2.55 ykbnk 3.88 olan bir endeks de bu aðýrlýklarý kim yapýyorsa endeksi de o yapýyor demektir..
Çok detaylý düþünmeye gerek yok..
Seni de anlýyorum ama benim bakýþ açýmdan borsa faiz ve dolar üçgeni malum kiþi baþkanlýðýnda ayarlanýyor..yada ayarlanmaya çalýþýlýyor..
Giren çýkan para da yine ayný..
Yaldýr yaldýr bütün baba kaðýtlar satýlýrken efendim bankalar "batak kredileri çok fazla abovvv" diyerek satýlýrken endeks aðýrlýðý yüzde 25 olan 2 kaðýt ýsrarla dik tutulmaya çalýþýlýr sa burada bi ali cengiz oyunu var demektir..
Haa ülke batýyor moratoryum!! þu bu konuþuluyor ama BÝM ye EREGL dünyadaki emsalleri ile mi fiyatlanýyor ..??
Gerçek yabancýnýn olduðu kaðýtlarýn aðýrlýklarýna bak..
Koca tuprs bile 1.8 aðýrlýkda xu100 de ya..
Yabancýya sen istediðin kadar sat endeks düþüremezsin gubrf yi tavana çekerim bütün satýþýný karþýlar hatta üstüne yüzde 2 de artý ya geçiririm endeks i demektir..
Ýþte efendim yabancý girdi þu etti yok londra parasý falan..Bunlar 2018 swap kapama sonrasý bitti gitti..
Para deðiþ tokuþu (yani swap) olmayan hiç bir ülkeye global sermaye para sokmaz..
Haa belki 1-2 kara paracý falan o da haberli olmak kaydý ile..
Kýsacasý Biz bizeyiz..Ýçeride çoðunlukla bankalar biraz kchol tuprs falan gibi kaðýtlar olmak üzere azz biraz yabancý kaldý..
https://www.youtube.com/watch?v=n_94BtTVxo4
madem üle,
buyur büle.
baþkana yamuk yok. asdas.![]()
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri