-

Originally Posted by
myfinans
Tdg ABD faizlerinin ve ayrıca içinde bulunan diğer yabancı ülkelerin cds durumuna
Ipv ve dbh de bizim cds lere bağlı
onların durumu etkiler getiriyi
tabi kur ne olacak o da dikkate alınmalı
Anladım hocam peki uzun dönemde döbiz tutmak yerine bunları almak mantıklı mı yoksa cdsden sorun olur daha mı az getiri verir
-

Originally Posted by
HRS
Anladım hocam peki uzun dönemde döbiz tutmak yerine bunları almak mantıklı mı yoksa cdsden sorun olur daha mı az getiri verir
cds düşecekse getirisi iyi olur
o fonların en büyük felaketi kur suni olarak baskılanırken cds’imizin arttığı dönemler olur
geçmişte oldu
yine olurmu bilinmez
-
emtia lar uçuyor , tge bakır soya buğday içeriyormuydu?
-

Originally Posted by
myfinans
cds düşecekse getirisi iyi olur
o fonların en büyük felaketi kur suni olarak baskılanırken cds’imizin arttığı dönemler olur
geçmişte oldu
yine olurmu bilinmez
Hocam 2-3 senelik yatırım olarak görmek istiyorum bunları incelediğimde stopajı düştüğümde dolardan daha çok getiri getirmiş uzun dönemde hep cds sorunları oldu mu yoksa yeni mi cds sorunları başladı bundan sonra da böyle olur mu yani artık cds sorunları büyükse girmek mantıklı değil ama uzun dönemde düzene girecekse beklenirse ani olaylar dışında karlı olur mu sizce
-

Originally Posted by
myfinans
Burada konuşulan fon 3 gün yaşamıyor🙂
TPF konu edildi geçende
O günden beri fon ya eksi getirdi yada ppf’nin bile çok altında kaldı
Bugünde ciddi eksi yazmış.
Fonlardan bahsederken maaşallah deyip, tahtaya falan vurmamız lazım🙂
NAZAR HATIRLAYAN VARMI?!
dostlar yillik baksalar tpf nin ne oldugunu anlarlar
Canlar gider heyyyy
-
Qnb menseili OJT kodlu fon sepeti gelmiş. Teknoloji temalı. İlk bakışta stopaj muafiyetli olacakmış gibi görünüyor.
Doğru mudur sizce de sn. Myfinans?
-

Originally Posted by
matac
Qnb menseili OJT kodlu fon sepeti gelmiş. Teknoloji temalı. İlk bakışta stopaj muafiyetli olacakmış gibi görünüyor.
Doğru mudur sizce de sn. Myfinans?
sn matac
yabancı ve döviz ibaresi olmadığından sıfır stopaj gibi gözüküyor.
-

Originally Posted by
HRS
Hocam 2-3 senelik yatırım olarak görmek istiyorum bunları incelediğimde stopajı düştüğümde dolardan daha çok getiri getirmiş uzun dönemde hep cds sorunları oldu mu yoksa yeni mi cds sorunları başladı bundan sonra da böyle olur mu yani artık cds sorunları büyükse girmek mantıklı değil ama uzun dönemde düzene girecekse beklenirse ani olaylar dışında karlı olur mu sizce
Valla ne desek boş.
Kur baskılanıp gerilerken CDS artacak deseler inanmazdım.Ama o dönemide gördük.
Ama normal şartlar altında düşünürsek,
Şu anda CDS'lerimiz yüksek gibi.Düşüşe geçerse o fonların getirisi iyi olur.
Aksine CDS'ler yükselecek olursa kur getirisini bile törpüleyebilir o gelişme.Heleki DBH çok etkilenir cds artışından.
TDG içinse ABD ve içindeki diğer ülkelerin durumu önemli.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri