Þimdi tekrar baktým, aktif yönetilen Hsyf'lerin performans sunum raporlarýnda son yýllarda genelde kýstas olarak getiri endeksleri verileri iþlenmiþ. Örneðin, TKF, 1/1/2018 te kýstas olarak Bist100'den Bist100 getiri endeksine geçmiþ. Kusura bakmayýn.
Yinede eski yýllarda getiri endeksi yerine, sadece bist 100 endeksi fiyatlarý(temettü hariç) olabiliyor.
Tefas fon analiz sayfasýnda, fon karþýlaþtýrma kýsmýndaki sütun grafikteki bist 100 verisi de temettü hariç. Dikkat etmeli.
TGE geçmiþ 5 ve 3 yýllýklarda mevduatýn bile gerisinde kaldý, bu son dönemde basýlan para ile oluþan enflasyon gereði bir miktar daha yeri olduðunu düþünüyorum, Ancak ; bu fonu 2 yýldýr kullanan birisi olarak TGE benim için dönemsel olara gir-çýk fonu
adp\tau özellinde de baktýðýmýzda bu fonlarda geçmiþ dönemde benim için gir-çýk fonuyken þu dönem bankacýlýk endeksinin çok düþük kalmasýndan dolayý bende orta vadede al-tut biriktir olarak devam etmekteyim
Arkadaþlar ARE ve TLE (Yabancý borçlanma araçlarý fonu ) aldým. Dolar yükseldiðinde fiyatlar düþeceði için bu fonlar zarar eder mi ? Ýþleyiþi nasýl bu fonlarýn ? Neye göre + ve - yazýyorlar ?
Arkadaþlar bilmeyenler için söylüyorum,
sevgili hellistheothers sahibi olduðu þu forum baþlýðýnda
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=46829 fonlara iliþkin harika paylaþýmlarda bulunmuþ,
keþke devam ediyor olsaydý, teþekkür ediyorum kendisine...
Yer Ýmleri