Altýn buralardan alýnýr mý bilemem ama ben portföyümdeki altýnlarýn üçte ikisini geçen sene bu zamanlar realize ettim çünkü bu iþle yakýndan uzaktan ilgilenmeyen herkes altýn deyip duruyordu. Herkesin kazandýðý sisteme kapitalizm denemez...
Gelelim son bir yýllýk altýn bitcoin korelasyonuna. Altýn basýlan kaðýt paralara duyarsýz kalýrken bitcoin volatilitesi yüksek olduðu için sert geri çekilmeler yaþattýysa da totalde enflasyona karþý koruma saðlayabilmiþ birkaç enstrümandan biri oldu. Altýncýlara son bir yýldýr bu durumu ne zaman söylesem linç yedim ama olsun. Ben ters korelasyon nedeniyle bitcoindeki haziran düþüþünde altýn pozisyonlarýmý hafiften bitcoin ve ethereum ile hedge etmeye baþladým. Ama bu seviyelerden hedge etmek tabii ki tehlikeli. Bu arada bitcoinde en büyük çekincem büyük pozisyonlar için uygun ve güvenilir kurum olmamasý. Yani takasbank güvencesi olmadan ne kadar pozisyon taþýnabilir ki? Belki soðuk cüzdanla çözülebilir bir durum ama iþte yine de sýkýntýlý.
-------
Yazdýklarým kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer Ýmleri