Ben bu faiz-fon vs ikilemiyle baþa çýkamadýðým için, önce faiz kýsmýný hallettim. Kendimce belirli bir getiri saðlayacak (kira olmaksýzýn) bir faiz parasýný mevduata koydum. Biraz da kur þoklarýna karþý döviz-altýn-gümüþ üçlüsü oluþturdum. Þimdi Allah ne verdiyse fon ve hisseye yatýrýyorum. Bir iki yýldýr okuduklarýmdan hiçbir þey anlamadýysam cycle'lar olduðunu anladým. Dahasý geçen sene pandemi diye borsa 70 binleri gördüðümde o kadar korkak yaklaþtým ki ellerim titriyordu hisse senedi alýrken (param gidecek diye). Aaa sonra bir baktým o titrek borsa 150 binleri görüvermiþ.
Avod diye bir hisse var ilgileneniz var mý bilmiyorum. O hisse 2 liraydý bir ara 12 lira oldu. Düþünübiliyor musunuz? 2 liradan alanlar iki üç ay içinde 12 liradan satýverdiler (sattýlarsa tabi). Düþünün aradaki karý. Þimdi 5 lira civarlarýnda geziniyor.
O yüzden þimdi boyuna fon ve hisse topluyorum. Bir dahaki cycle'da, geçen trene bakan öküz gibi bakakalmamak için. Ayrýca hükümetin faiz politikasýný biliyoruz; þu anda yüksek faizde bile enflasyonun karþýsýnda yarý yarýya eriyor para (ben faiz gelirine hiç dokunmuyorum, ara ara küçük paralar eklemeye devam ediyorum ki en azýndan biraz kuyrugunu dik tutsun para). Benim özel durumumdan dolayý sabit bir gelirim olmasý için bekliyorum yoksa bir kuruþumu tutmam.
Yani sepete böyüüük önem veriyorum. Ha baþarýlý olacak mýyým dýmdýzlak ortada mý kalacaðým bilemiyorum. Bir iki yýl sonra, hala burada olursak, yazarým

Her gün yeni bir þey öðreniyorum onu uygulamaya koyuyorum anýnda. Ha bana göre Türkiye'deki ekonomistler, finansçýlar bile doðru kararlar almakta çok zorlanýyor olabilirler çünkü Türkiye, global para akýþýnýn çok küçük bir parçasý ve oralarda dönen oyunlarý bizimkilerin akýllarýnýn pek almayacaðýný düþünüyorum, o yüzden kendi kayýplarýmda kendimi suçlayacaðýmý sanmýyorum.
Bir tek bitcoin'e bulaþmýyorum. Paramýn yanlýþ yatýrým yüzünden erimesine katlanabilirim, ama bir dangalaðýn kalkýp da hesabýný kapadýk para mara yok artýk sana diye emek hýrsýzlýðý yapmasýna dayanamam. Geçen gün bir sitede baþlýk vardý, bir kriptopara borsasý, durduk yere adamýn hesabýný kapamýþ ve para yok demiþ. Þimdi nereye gideceðini bilemiyor adam. Yok yani bildiðiniz para buhar. Borsaysa çalýþmaya devam ediyor, Thodex gibi de deðil, sadece adama "hesabýný kapadýk paran yok artýk" demiþler.
Yer Ýmleri