Yfv yi de izleM2007J20CG cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dostum, bizim faiz inadýmýz sürdüðü sürece dolarýn düþme ihtimalini pek görmüyorum, hatta 12.24'ler konuþulmaya baþlandý. Hazinenin durumu malum, MB'nýn da müdahale etme ihtimali yok ne yazýk ki.
BIST'in son 1 aylýk %20 yükseliþi bizi yanýltmamalý. BIST'in bu artýþýna karþýlýk dolarda %20 arttý. Yani sýfýra sýfýr elde var sýfýr. Kýsacasý 1 ay önceki alým gücün ne ise halen oradasýn. Hele hele bir de tedbirli yatýrýmcý olarak PPF'lere yatýrým yapan biriysen BIST getirisinden de ancak minik bir pay alabilmiþ isen almýþsýndýr. Yani zararýn büyüyor.
Bununla birlikte mesela son 1 ayda Nasd** ve S&P ~%12 artmýþ. Demem o ki paraný yabancý fonda tutsaydýn hem paran dolar bazýnda sabit kalmýþ olacak üstüne de %12 kazanç saðlamýþ olacaktýn.
https://www.tradingview.com/x/lBOWQM0W/ linkten de görüleceði gibi BIST dolar bazýnda Mar'21'den bu yana %44 deðer kaybetmiþ. Soruna gelirsek, bu grafiðe bakarak yabancý fonlardan çýkýp yerli fonlara geçmek ne derece mantýklý? Þahsen ben BIST'teki artýþa oranla göreceli olarak daha fazla artýþ saðladýðýný düþündüðüm tek yerli fon dýþýnda yerli fonlardan çýktým. BIST'in düþmeye baþlamasý veya yataya baðlamasýyla birlikte onu da hemen elimden çýkaracaðým.
Dunku bist dususte MJB de iyi durdu
Aferin mjb ye
Lakin ýja da geri kactý.
M2007J20CG cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tgr yi acilen degistirmen lazim
Sen juji nin gunluk fon getiri tablosuna
Bakiyormusun.bakmiyorsan hemen o tabloyu incele tgr gunluk haftalik ve aylikda en sonuncu durumdaM2007J20CG cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri