burada trade yapan yurt paydaþlarý var mý , daha yolun baþýna yeni olan ? kýsa vadeli al satlar yapan ?
burada trade yapan yurt paydaþlarý var mý , daha yolun baþýna yeni olan ? kýsa vadeli al satlar yapan ?
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
fon kendi kendine batmaz. yatýrým yaptýðý varlýklardan dolayý deðer kaybýna uðrar... orada da þöyle bir durum ortaya çýkýyor ; diyelim ki bir deðiþken fon izahnamesi gereði de parasýnýn % 80 ine kadar mevdüðat yapabiliyor olsun... fön yöneticisi piyasayý beðenmedi içün, kertiði mevdüata koydu mesela lacivertbang olsun... kriz oldu diyelim lacivertbang mortingen þtrase oldu... ortamý mürekkep balýðý gibi laciverte sývadý giderayak... ne olacak ?
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Tam emin deðilim ama dediðiniz konu ile ilgili tebliðde þöyle bir madde var;
"YATIRIM FONLARINA ÝLÝÞKÝN ESASLAR TEBLÝÐÝ (III-52.1)
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Portföy Sýnýrlamalarýna Ýliþkin Esaslar Fon portföyüne alýnacak varlýklar ve ihraççýlarýna iliþkin sýnýrlamalar MADDE 17
5 - Fon toplam deðerinin en fazla %10’u, 12 aydan uzun vadeli olmamak þartýyla, bankalar nezdinde açýlan mevduat/katýlma hesaplarýnda ve mevduat sertifikalarýnda deðerlendirilebilir. Ancak tek bir bankada deðerlendirilebilecek tutar fon toplam deðerinin %3’ünü aþamaz. Katýlým fonlarýnda bu fýkranýn birinci cümlesinde belirtilen oran %25, ikinci cümlesinde belirtilen oran ise %10 olarak uygulanýr."
Kur +4,8
Nasdag +2
Yarýn yabancý fonlar getiri rekoruna yaklaþacaklar.
Nasdag daha onceki 3 duzeltmesi Ema 144 den donmus
Duzeltmeleri %12.05 - 7.91- 8.39
SM-N920C cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Ben elektrikli araç, yarý iletken ve blockchain sektör ve þirketlerine güveniyorum.
Yarý Ýletken deðiþken fonu en yakýn deðiþkene bu ay %10 fark attý.
Vadem ömür boyu.
Dalgalanmalarý hiç umursamýyorum.
O yüzden fýrsat buldukça ilave ediyorum.
Satmaya da hiç niyetim yok.
isportfoy fonlarý 🤙
Yer Ýmleri