Ýçerisinde yabancý hisse senedi bulunduran fonlar stopaj kapsamýndadýr.
ija çakmýþ gene pazartesiye -0,2'yi: ) düþüþe hazýrlýk için öyle gerekiyorsa zaar..dua edelim de öyle olsun: )
Ýþte orta riskli biriysen kendin bu zamanlama iþiyle fazla uðraþma diyorum.En basitinden HSA+KUB ile hisse+yabancý hisse+eurobond+faiz bacaklarýný kullanýyorsun.Bunlarýn aðýrlýklarýný portföy yöneticisi denen adamlar yapýyor zaten.Bu kombinasyonu sadece bir örnek diye verdim, yapasýn diye deðil.Zamanlama dediðin þeyin en babasýný yapan IPB var.AED var, 1 yýldan fazla tutunca stopaj yok.OPB var döviz+hisse+faiz hepsi var.IJA/TGA/FID var agresif takýlan.OPL/FFH var R3 olan.Stopajsýz fon sepetleri var FFP+YAN+YAC+GJB +FFP .Nitelikli yatýrýmcýsan bir fona 90-100 bin yatýrýcaksan TPP var.Þahsen benim portföyüm R4-R5 deðiþkenlerle dolu.Biraz da TTA.KUB olduðu için baþka yabancý fon almadým, gerek yok.Son zamanlarda stopajsýz olduðundan OJT'ye meylettim.OPB+FFP+HSA+FID+AED+GZM+TPP+KUB ile gayet þýk getiriler oluþuyor.Yanýna da OJT+TTA ve HVS+OPH koydum biraz o kadar, çok da gerekli deðil bence.Sepetimi illa kendim oluþturacaðým diyorsan Ataportföy ,Ýþportföy, Tebportföy aylýk bültenlerini takip et, ordaki daðýlýmlardan kendine bir fikir çýkar.Aslýnda söylemek istediðim aþýrý hareket çok gerekli deði, kendine uyan fonu bul yat üstüne.Mesela IPB bana göre deðil ama belki sana göre iyidir.
Yer Ýmleri