matriks ok gzel bir bilano aklad...dn son dakikalarda sert dmesi bende eyvah acaba bilano hakknda insider bilgi geldi de mi sattlar dncesi olumu idi...ama buna ramen kaderimize raz olarak beklemeyi ve bilanoyu grmeyi tercih ettim..
2025 yl ilk eyrekte ciro 262 mil...ikinci eyrekte 274 mil...nc eyrekte ise 395 milyon geldi..ikinci eyree gre tam olarak %44 lk art var...yine net karda ise sras ile 44 mil...24 mil...67 mil. karlar geldi...yine ikinci eyree gre net karda %52 lik bir art var...buda matriksin byyen ve daha verimli bir kar retme kapasitesine ulatn gsteriyor...
bilanonun dier kalemlerine baktmzda enflasyon muhasebesinin olumsuz etkilerinden kanmak iin ikinci eyrekte kasada tuttuklar 117 milyon tl yi nc eyrekte 20 milyona indirmiler (enflasyon muhasebesinde kasada kalan nakit enflasyon orannda zarar yazar )
ikinci eyrekte kasada tuttuklar 117 milyonun 97 milyonunu nc eyrekte finansal yatrmlara aktardklarn gryoruz(finansal yatrmlar 101 milyondan 216 milyona km )
ksa borlar 158-162 aralklarnda satabil kalm...uzun borlarnda 74 ten 105 milyona km ki nakit retme yetenei gl bir yazlm irketi iin pek de sorun deil..yine finansal borcu 40 tan 68 e km ki buda nemsiz bir miktardr..
tm bu faktrler matriksin z kaynaklarn 124 milyon artrarak 700 den 824 milyona kmasn salamtr..
bu sralarda ciro ve karn artrmay baarabilmi ok nadir hisselerden biri oluvermi matriks...borsaya henz doru drst yatrmcnn gelmedii ( geldiinde matriksin rnleri daha ok satlacak ) vede henz kripto ilerinin balamad bir vakitte bu gzel ciro ve karlar yapabiliyorsa nmzdeki aylarda artlarn daha da gzellemesi ile matriksin neler yapabileceini hayal etmek ok da zor olmamal..
ALLAH m bana doruyu doru, yanl da yanl olarak gster ve bana doru ile amel etmeyi nasip et
Yer mleri