kumar kagidi mi bu? aldigim gune … ici mi bosadi soyildu mu? dolandirici mi bu sirkettttt
kumar kagidi mi bu? aldigim gune … ici mi bosadi soyildu mu? dolandirici mi bu sirkettttt
Son 10 günlük serüvenine bakýldýðýnda göze çarpanlar
Hisse 22 aðustosta yükselmeye baþlamýþ . þirket 23 aðustos seans bitiminden sonra KAP a bir haber göndermiþ haberin tamamý þu þekilde
Þirketimiz Yönetim Kurulu 23.08.2022 (Bugün) tarihinde þirket merkezinde toplanarak,
Finansal piyasalarda, yatýrýmcý ve kuruluþlarýn, sanal para ve/veya dijital para olarak da tanýmlanan kripto para alým satýmlarýnda (ticaretinde) ihtiyaç duyabilecekleri alt yapý, iþlem platformu, analiz araçlarý vb konularýnda gerekli yazýlým ve çözümlerin üretilmeye baþlanmasýna karar verilmiþ olup, ilk aþamada kripto para borsasý olarak tanýmlanan iþlem platformu altyapý yazýlým çalýþmalarý baþlatýlmasýna oy birliði ile karar vermiþtir.
Kamuoyuna duyurulur.
Saygýlarýmýzla.
Þirket 23 aðustosta toplanýp ayný gün kripto para alým satýmý için alt yapý hazýrlýklarýna baþlanmasýna karar veriyor , ortada daha hiç bir þey yok
bu haberle birlikte hissenin yükseliþi ivme kazanýyor
DÝKKATT ÖNEMLÝ: HÝSSE HABER ÇIKMADAN 2 GÜN ÖNCE YÜKSELMEYE BAÞLIYOR , HABERÝ DAHA ÖNCEDEN ALANLAR HÝSSEDE ALIMA GEÇMÝÞ OLABÝLÝRLER MÝ , (SPK nýn inceleyeceði konulardan birisi de bu olmalý)
haberden önce 22 aðustosta % 4.59. ,23 aðustosta %5.27 yükselirken , haberden sonra 24 aðustosta %9.94 ile tavan oluyor
25 aðustosta %4.49 ile 82 liralara kadar geliyor , Yani 4 günde 65 liradan 82 lere geliyor
26 aðustostan baþlayýp 5 iþ gününde küçük yatýrýmcýnýn satmasýna bile fýrsat bulamayacaðý þekilde taban yemeye baþlýyor . son tabaný 2 eylül cuma günü hisse 47.57 fiyatla kapanýþ yapýyor .
özetle hisse kripto para haberi öncesi ve sonrasý 4 günde yaklaþýk %25 yükselirken , son 5 günde %40 dan fazla düþüþ yaþýyor
Tüm bunlar olurken SPK ne yapýyor o na bakalým
SPK 26 aðustos seans kapandýktan sonra KAP a bir haber gönderiyor
yazý þöyle: Sermaye Piyasasý Kurulu kararý uyarýnca devreye alýnan Volatilite Bazlý Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamýnda HKTM.E, MTRKS.E ve ULUFA.E paylarý 29/08/2022 tarihli iþlemlerden (seans baþýndan) 28/09/2022 tarihli iþlemlere (seans sonuna) kadar açýða satýþa ve kredili iþlemlere konu edilemeyecektir.
yani tedbir getiriyor
Borsa istanbul 2 eylülde þirkete soruyor , bu olaðandýþý fiyat hareketlerinde kamuoyuyla açýklamadýðýnýz bir husus var mý diye
þirket cevaben ,yok öyle bir þey herþey normal diyor
yazý ve cevap þöyle :
Þirketimiz paylarý üzerinde gerçekleþen olaðan dýþý fiyat ve miktar hareketlerine iliþkin olarak Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-15.1 sayýlý Özel Durumlarýn Kamuya Açýklanmasýna Ýliþkin Tebliði'nin "Olaðandýþý Fiyat ve Miktar Hareketleri" baþlýklý 8. maddesine istinaden Þirketimizin kamuya açýklanmamýþ özel bir durumu bulunmamaktadýr.
Kamuoyunun ve paydaþlarýmýzýn bilgilerine sunulur.
Saygýlarýmýzla.
Þirket bu soru ve cevaptan 2 saat önce KAP a bir açýklama gönderiyor , özetle sosyal medyada çýkan yalan yanlýþ haberlere itibar etmeyin diyor
yazý þöyle :
Son günlerde þirketimizin faaliyetleri ve ortaklýk yapýsý konusunda sosyal medyada yer alan asýlsýz - yanlýþ bilgiler ve pay senedimizdeki olaðan dýþý fiyat hareketleri dolayýsýyla yatýrýmcýlarýmýzdan yoðun bir þekilde bilgi talebi gelmektedir. Yatýrýmcýlarýmýzý bilgilendirmek amacýyla bu KAP açýklamasýný yapma zorunluluðu doðmuþtur.
Matriks Bilgi Daðýtým Hizmetleri A.Þ., 2003 yýlýnda kurulmuþ bir finansal teknoloji firmasýdýr, 19 yýldýr kesintisiz bir þekilde faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Þirketimizin %41.34'ü halka açýk olup, çoðunluk hissesi halka arz öncesindeki ortaklarýn elindedir, bu hisselerin daðýlýmý halka arz izahnamesinde mevcuttur. Halka arz taahhütleri doðrultusunda ortaklarýmýz halka arz tarihinden itibaren 2 yýl hisse satýþý yapamayacaktýr, halka arz sonrasýnda da ortaklýk yapýmýzda kiþi bazýnda bir deðiþiklik olmamýþtýr.
Þirketimiz, faaliyetlerine normal bir þekilde devam etmektedir, son açýkladýðýmýz 2022 yýlýna ait 6 aylýk mali tablolarýmýzda görülebileceði üzere karýmýz bir önceki yýla göre ciddi oranda artmýþtýr. Þirketimiz ve faaliyetlerimiz hakkýnda kamuoyuna duyurulmasý gereken olumsuz bir durum bulunmamaktadýr.
þimdiye kadarki serüven böyle , sosyal medyada bazý isimlerin birden borsaya merak sarýp bu hisseyi söylemeleri iþine falan girmiyorum
SPK nýn baþlýca görevi küçük yatýrýmcýyý manipülatif haraketlerden korumaktýr .. bir hissenin fiyat hareketlerinde yapýlan usulsüzlük varsa ortaya çýkarmaktýr
SPK nýn bu konuda ne yapacaðýný merakla bekliyoruz
NOT: hayatýmda bu hisseden ne bir lot aldým , ne de sattým
Son düzenleme : Germiyan; 04-09-2022 saat: 08:56.
Bugün biraz aldým tabandan kurtulmadý onu geçtim bu hareketler ABD de olsa onlar müslüman deðil vallahi bizden daha dürüstler emeði yedirmiyorlar yedirtmiyorlar bu ülke zaten yol geçen haný kanunsuz(kanun sadece fakirlere çalýþýr) imkaným olsa yakýn akrabalarýmýn yaptýðý gibi Avusturya Ýsviçre’ye giderdim elimde hktm ekiz ve mtrks var
ABD de olsa vallahi duman ederler sahipleri içeri girer saðlam da idari para cezasý yerler kabul etmek gerek sorunlu coðrafya
Hisse adý paylaþan tüm hesaplarýn kapatýlmasý gerek iki çizik atýyor zannediyor kendi yaptý ulen dallama ben ve benim gibiler olmazsa hisse yükselir mi siz kimsiniz iki çizgi ile mi oluyor bildiðiniz borsa bu mu ve ky bunlarý takip ediyor sürü halinde hareket ediyor 2013 kasým ayýnda borsa ile tanýþtým kendisi çok acýmasýzdýr bazen de yufka yüreklidir 5 yýl saðý solu takip etmekten hep zarar hep zarar 2019 3 Eylül itibariyle hep kazandým bazen de kârdan zarar ettim kimseyi takip etmiyorum baþkasýnýn sözü size fayda vermez anlayýn artýk onlar çizgileri çekerken çoktan almýþ oluyorlar konuþacak çok þey var ama nafile herkes kendini eðitsin
Brüt takas gelmiþ iyi de oldu
Twitter hesaplarý bu iþin içinde arkadaþlar onlarýn içinde iyi yok iyiler tek baþýnadýr ben de kendimce paylaþtým ama baktým önüne gelen yazýyor çiziyor kendi kendime vebal olur uzak durdum iyi de yaptým en azýndan kazandýðým paradan az çok rahat oluyorum
Hesaplar kitleleri yönlendiriyor çok yanlýþ sigara içmeyin MatriksMobile data alýn ya da masaüstü teknik temel analiz öðrenin çok þey bilmeye gerek yok vallahi yok billahi yok az ama öz bilgi size rahat yaþamýn anahtarýný verecek emin olun canlý örnek benim
Sosyal nedyada denk gelince bu basliga bakmak aklima geldi. Maalesef maðdur da var. Þu iddialardan haberiniz var mý bilmiyorum hic bahsedilmemis. 20 Agustostan sonra organize iþ oldugu one suruluyor. Kap ile beraber Ankara Kusu adli yuksek takipcili hesaptan da matriks alim yonlu manipulasyon yapildlmis. Hesabin sahibi ÜnSal Ban ile ayni evde goz altina alinip birakildi. Parayi yurt disina cikardiklari iddia ediliyor. Ben 1 lot alip satmadim. Arzda almistim daha sonra verdim. Üzüldüm açýkcasý olanlara.
https://twitter.com/eacarer/status/1...65lvL98JQ&s=19
Bu þirketin hissesi kýytýrýk bir haberle ( coin alýp/satmak için yazýlým altyapýsý haberi ) 2-3 tavan yapacak bir hisse deðildir
Yine 6 kez üst üste taban yapacak bir hisse de deðildir , Neye göre deðildir bilançosuna göre elbet , sunduðu hizmetin kemik müþterileri vardýr azalmaz artarlar
Ama spekülasyon ve manipülasyonun rüzgarlarý hissenin yakasýný yaklaþýk 10 gündür býrakmadý
umarým yarýn brüt takasla normal fiyatlamasýna döner , dönmezse daha sert tedbirler gelir ki hisse en az 1 ay yerinde sayar
Yer Ýmleri