Dolar sırf bu yüzden mi 8 üstünde sizce? Bazen evin penceresine çıkıp yangın var diye bağırasım geliyor ...Bütün bu ve benzer haberlerin kaynağı bloomberg'den beyaz saray kıdemli muhabiri @JenniferJJacobs 'in bir tweet'i.
'NEWS: Biden told Turkey's Erdogan on today's call that he intends to recognize the early-20th century massacre of Armenians by Ottoman Empire forces as a genocide, sources tell
@TurkWonk
and me.'
Böyle bir niyet (intend) bahsedilmiş. Kesin değil. Demek ki halihazırda süren pazarlıklar mevcut.
Genocide veya Meds Yeghern hangi ifadenin kullanılacağı açıklamaya kadar sürecek pazarlıklara bağlı gibi duruyor.
Pazartesi piyasalar açısından;
Genocide kelimesi kullanılırsa Türkiye kaybedilir. Göze alabileceklerini sanmıyorum. Göze aldılarsa biz istesek de istemesek de Rus -Çin-İran ittifakına itilmiş oluruz. Kısa - orta vadede dolar yeni zirveler test eder, borsa ve bankalar halk ve aselsan çok ciddi satış yer.
Meds Yeghern ifadesinde dolar TL hızla 8 altı olur borsa çıkar, bankalar halkbank aselsan daha da olumlu etkilenir. S-400'lerin pasifizasyonu, F-35 programına dönüş kapısı ve rusya'nın karşı hamleleri başlar (Turist göndermeme, iş yapan inşaat -ihracat şirketlerimize binbir türlü zorluk, suriye de bazı olası sıkıntılar)
Şahsi düşüncem hala pazarlıkların sürdüğü ve Kamala Harris'e rağmen Meds Yegherh ifadesinin baskın çıkacağı.
hisse.net kurulduğundan beri Türkiye'nin en büyük ve ücretsiz borsa sitesi olmuştur ve olmaya devam edecektir.



Yer İmleri