Sanýyorum ki ABD enflasyon ihraç etmeye hazýrlanýyor.
Yani ben yanacaðým ama benim rahat olmam için hepinizi enflasyonla tanýþtýracaðým.
Benim param rezerv para , ben sizin babanýzým.
der mi der.
Ticaret savaþlarý , abidik gubidik iþler hep onlarýn iþleri. Baþka türlü bastýðý parayý nasýl çekecek. Yýllar sürecek fakirlikle karþý karþýyayýz bence.
Saygýlar
Abi hesaplarima gore
Cin halk cumhuriyeti bundan on sene evveli abd yi burun farkiyla gecti
Su an farkli aciyo
Ama soylemiyo kofteler der mi?
Rezervlerini cesitlendireydin be haci moruk
Eccuk renminbi eccuk ruble eccuk guney afrika ranti
Hep dolar avro olmazki
Biftegin yanina bile
Pilav kizarma pattiz yesillik bezelye mayanoz katcap neyim komuyolarmi? Ya haci
Nuri, ben rýza nur için oç bile dedim dümbük neymiþ.. Ýslamcýlar bu herifi pek sever, aþaðýlýk iftiralarýna itibar ederler.
Ondan duydum bundan duydum bilemem, ben biraz literatür bilirim, Yalçýn Hoca külliyatýný bilirim, o dönemden çok kiþinin hatýratýný okudum. 20'ler 30'larda süreç hiç lineer ilerlememiþ gayet farkýndayým. Ne olursa olsun Mustafa Kemal günahýyla sevabýyla bizimdir. Ýnsanlýk tarihinin kazanýmlarýnýn bize düþen önemli sembollerinden biridir. Ona sarhoþ korkak dedirtmeyiz.
Sözün özü sen de þüpheli konuþmayacaksýn hocam. Gönderme yaptýðýn ifadeler direkt rýza nur'a çýkar. Onu kastetmiyorsan açýkça yazar þüphe yaratacak ifadelerden kaçýnýrsýn.. dediðim budur, çok da uzatmayacaðým.
Çok fonksiyonlu deðiþkenler söz konusu..
Þunu geçen indirdim, okudum, yemedi ekonomi finans temel bilgisi gerektiriyor, bazý kýsýmlarýna baktým, grafikler, iliþkiler v.s.
Mesela demiþ ki, enflasyonla en alakalý parasal geniþleme M3 tür, o da sadece enflasyonun %27.5 luk kýsmýný izah eder.
GSYÝH, yatýrým, ithalat/ihracat, cari açýk, para arzlarý, enflasyon, faiz...Ýliþkiler o kadar basit deðil, hatta hiç deðil...
Gavurlar bu iþi bir þekilde yönetmeyi beceriyorlar, çünkü kurumsallýk var, alt yapýsý olan eðitim/akademi var, objektif veri var, analiz sentez var, siyasi hedeflerle meseleyi örtüþtürme var, hesap sorma/verme var, denetim var, senatoya arz var, tartýþma sonuca baðlama var, var oðlu var..
Siz de bir bakýn bizden geçmiþ, güzel þeyler olabilir içinde mevzuya dair...
https://mpra.ub.uni-muenchen.de/6732...aper_67323.pdf
Yer Ýmleri