Þahsi görüþüm,uzak doðuya gidildikçe disiplin artýyor,kurallara uyuluyor daha temiz bir tablo ortaya çýkýyor tabi bu varsayým G.Kore,Japonya gibi ülkeler için geçerli yoksa K.Kore,Çin vb ülkelerin verileri ne kadar güvenli olabilir,yine sadece benim izlenimim,izlediðim videolara bakarak açýklanan oranlar gerçeðin yarýsý dahi olsa,o rahatlýkla vaka ve ölü sayýsýnýn çok düþük olduðunu Brezilya için söyleyebilirim...
Gelecek için huzursuzlar,zaten çoðu üniversite mezunu,mesleklerine göre iþ bulamamýþlar mecbur polis olmuþlar,tarýmdan kamuya doðru bir baþkaldýrý hafiften baþlamýþ gibi,çoðu gençler ailesinin yardýmýna muhtaç iþ bulamadýðý için,temennim bir patlama olmadan seçime gidilmesi,yoksa ipin ucu koparsa Mehmet Akifin istiklal marþýnýn 3 kýtasýna benzer ülke.
Rusya Corona virüsüyle Mücadele Merkezi, Türkiye ile Tanzanya'ya uçuþ yasaðýnýn 21 Haziran’a kadar uzatýldýðýný duyurdu.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/...zatti-6461761/
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Rusyadan Sevgilerle,
O kadar da Rus aþýsý almýþtýk halbuki , halkýmýz ne kadar tercih eder bilinmez ama , Rusya ya yetmemiþ , yanýnda su 35 de mi alsak ne yapsak , belki o zaman yasak kalkar olmadý depoya koyarýz falan filan .
Acaba ruslar Hindistan a Iran a falan uçuþ yasagi koymuþlar mýdýr ?
Merak ettim . Dostum Putin ne yapmýþtýr acep ???
Dost dost diye nice Donald , Vladimir e sarýldýk bizim sadýk yarimiz .......
Rusya 14 Mayýs itibarýyla,
Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Hindistan, Kazakistan, Vietnam, Venezuela, Yunanistan, Almanya, Singapur, Sýrbistan, Suriye, Etiyopya, Katar, Kýrgýzistan, Güney Kore, Mýsýr, BAE, Ýsviçre, Sri Lanka, Tacikistan, Özbekistan, Finlandiya, Japonya, Maldivler, Küba ve Seyþeller uçuþlarýný yeniden baþlatmýþ
Haklýsýnýz da bu baþka bir þey, gruplaþma var.
Daha doðrusu Cumhur Ýttifakýný oluþturan dinamikler çatýrdýyor. S.S. malum TV programýnda -tabi biz baþtan fark edemedik kafamýzý çorba ettiðinden sonradan anladýk, döndü Adalet Bakanýna bir dirsek çýkardý, oradan Damadýn ekibi denilen -medyada öyle diyorlar, galiba doðrusu direk CB den destek görüyor, iþin ilginci saðlam da bir adam diyorlar, bazý Emniyet Müdürlerine, Genel Müdür Yardýmcýlarýna dirsek gösterdi, döndü eski bakan oðullarýnýn evinde para sayma makinasý filan dedi direk AKP ye dirsek gösterdi, özetle, 'ben de konuþurum, ben de yakarým' gibi bir imada bulundu.
Zaten bu güç odaklarý fark ediliyordu, aralarýndaki didiþmeler falan..
Bence ilginçlik baþtan baþlýyor, S.S.'e niye Ýç Ýþleri veriliyor, malum bu göreve emniyet geçmiþi olan, Valilik yapanlar falan verilir, kendisi de açýklamasý var ben ne anlarým iç iþlerinden bir tane güvenlik raporu okumuþluðum yoktur filan dedi. Galiba, eskiden Baþbakan'dan sonra Dýþ Ýþleri, sonra Ýç Ýþleri diye giderdi kýdem mi diyelim, önem atfedilme sýrasý mý diyelim, S.S. pozisyonu itibarýyla, dýþ iþleri olamayacaðýna göre olsa olsa Ýç Ýþleri olmalý gibi bir takdirle oraya getiriliyor. Hatýrlayýn eskiden seçim zamaný Ýç Ýþleri Bakanlarý istifa ederdi, yerine herkes tarafýndan kabul gören devlet deneyimi olan bir eski Vali veya Emniyet Genel Müdürü geçici olarak atanýrdý, yani çok önemli Ýç Ýþleri. Þu an ki manzarada Bakan Bey kendini temize çýkarmak için veya kesilecek bir kol hedefe koymak için veya gerçekten de dediði gibi olduðu için bilemiyoruz, kendine baðlý makamlarý bir TV kanalýnda ismen hedef gösteriyor, ve sonrasýnda ona baðlý bir memur olan kiþi, meydan okuyor, yani geliþmeler inanýlýr gibi deðil. Ama ana akým medya ele geçirildiðinden tamamen bir parti yayýn organýna dönüþtüðünden, konu sanki hiç bir þey olmamýþ muamelesi görüyor.
Zaten Dýþ Ýþleri, Ýç Ýþleri, MSB, Ekonomi ve Adalet Bakanlýklarý dýþýndaki bakanlýklarýn fonksiyonu kalmadý, daha çok müþteþarlýk gibiler. Son zamanlarda bir tek Mevlüt Çavuþoðlu'nu gözlemledim, o Yunan Bakanýn provakasyonu esnasýnda iyi idare etti, dozajý iyi ayarladý, yani yürütülen politikalarý kastetmiyorum, liyakatten iþ bilmekten en azýndan koltuðu doldurabilmekten bahsediyorum. MSB malum zaten, Adalet Bakaný da malum.
Vezirler gibi. Ayný Osmanlý, güç odaklarýnýn dengesi, S.P. de diyor ya, bazen çarpýþtýrýr, bazen kucaklaþtýrýr. Abdülhamit gibi bir idare þekli. Ekonomi Bakanlýðý, MB, bilumum ilintili kadrolar Varlýk Fonu, Bist, Banka Yönetim Kurullarý Damadýn ekibi, Marmara Üniversitesi, Bayburt grubu zaten.
Bu Baþkanlýk Sistemi böyle hiç iyi olmadý, meclis yok, komple sürecin dýþýnda, onay makamý. Teþkilat devleti yönetmekte yetersiz kalýyor, o yüzden habire danýþman, habire danýþman alýyorlar, e onda da liyakatin yerini sadakat biat aldý, bir de etrafýnda bu vezirlerin oluþturduðu bir halka var, süzgeç gibi, hiç bir danýþman bu süzgeçten geçmeden merkeze ulaþamaz, aykýrý fikir beyan edemez. O yüzden hepsi ayný þeyi söylüyor CB yalnýz kaldý, soyutlandý. Kendi Damadýný görevden aldý, demek ki ne olup bittiðinden haberi yok veya yanlýþ bilgilendiriliyor. Denetim mekanizmasý yok, kontrol mekanizmasý yok, bir tek Sayýþtay kaldý herhalde, bir de ara sýra Anayasa Mahkemesi. Kalkýp da ne Anayasa Mahkemesi ne de Yargýtay bu aralar bir þey söyleyemiyorlar, savcýlýk sistemi kontrol altýna alýndý baðýmsýz deðil, Ersan Þen anlatýyor iþte bangýr bangýr, savcý da bir insan etten kemikten ne yapabilir diye. 17-25 Aralýk ve 15 Temmuz sonrasý tedbir alýndý FETÖ ye karþý ama, bu tedbir devamlý hale gelince, baðýmsýz savcý tarihe karýþtý. Yasama öyle, Yargý böyle, e Yürütme de iþte üç beþ Bakanla ve direk Saraydan, sistem kurumlar çökme tehlikesiyle karþý karþýya.
Ýnadýna kutuplaþtýrma, inadýna biz kefen giydik söylemi, inadýna bir Atatürk karþýtlýðý, inadýna bir Osmanlýcýlýk, inadýna liyakat karþýtlýðý, anlamak zor, kýsýr bir döngü gibi, sadakat sadakat al sana sadakat, herkes bir arþiv yapmýþ kendine, bana bir þey olursa konuþurum ha diye tehdit ediyor ve bu tehdite de boyun eðiliyor. Sadakat madakat yok, ortaklýk bunlarýnki, omerta yasasý bunlarda da geçerli benim anladýðým.
Ben anlayamýyorum, bizim kafalar eski kafalar, tamam siyaset yaptýn gücü ele geçirdin, artýk devlet oldun þahsýnda, bitti gitti sensin, adamlar önüne geleni belediyede özel kalem yapmýþ, üç beþ on gün, sonra hülle gibi, oradan hop devlet memurluðuna yatay geçiþ, buna hop noluyo denmeli yaw, sen devletsin ya, senin devletine kafasýna göre adam alýyorlar arka kapýdan, buna çuþ denmesi lazým. Üç beþ maaþ alýyorlar, herkes üç beþ yerde görevli görünüyor, sekreterini almýþ, üst düzey göreve kadar yükselmiþ kadýn, sonra diðer sekreterini de almýþ o da ayný, yaw buna birisi niye dur demiyor.
Bu S.P. olayý civcivli, FETÖ aðýzlarý gözlemliyorum, kendisi deðil belki ama ona dýþarýdan destek veriyor ve süreci yönlendiriyor gibiler, youtube'dan Nuri Gökhan Bozkýr, Serkan Kurtuluþ diye arattýrýn bakýn, ne demek istediðimi anlayacaksýnýz. Elbette doðruluk payý olabilir iddialarýnda özellikle S.S. ile ilgili kýsýmlarýnda ama, diðer konularda çok dengeli sallýyor torpilleri, bütün bildiklerini niye anlatmýyor o zaman, alacaðýný alacaðý kadar cephane harcýyor, kapýyý hep aralýk býrakýyor, zaman aþýmýna uðramýþ, flu, delilsiz, ispatlanamayacak, hukuken karmaþýk toplumda infial uyandýracak þeyler açýklýyor, ve her defasýnda bunu toplumun farklý kesimlerini hedefleyerek yapýyor, hepsi de dediklerinin zaten söylenmiþ dedikodusu yapýlmýþ þeyler, Kutlu Adalý olayýný yýllardýr Kýbrýs'ta bilmeyen yok þehir efsanesi gibi. Mesela bir iddiasýnda filanca bunu yapýyor, ama aslýnda onu da tehdit ediyorlar, kasete kaydetmiþler, þantaj yaparak bu iþi yaptýrýyorlar, bunu yapan þu, ama ona da dokunamazsýnýz çünkü herkesin kaseti var onda. Ne kasetmiþ yaw, Kýbrýs'ta iki tane klüp çalýþanýna çakarken kasete kaydetse nolur, kaydetmese nolur, hiç kimsenin bilmediði bir iþ mi yapmýþlar, o gece klüplerinde ne yapýlýyor sanki, hep beraber izledi Türkiye Ali Kýrcayý da noldu sanki. Bununla tehdit edilir de insan uyuþturucu iþine girer mi, yayýnlayýn amk dersin çýkarsýn, bu beni tehdit etti dersin anasýný aðlatýrsýn.
Kusura bakmasýn da kimse, devletle alay geçiliyor. Bu devlet deli mi hem Türkmenlere yardým yapacak hem de Türkmenlerle savaþýrken HTÞ ye yardým yapacak. Yok efendim IÞÝD' e gidiyormuþ, ulan koskoca ABD Baþkaný açýkladý IÞÝD' i biz kurduk biz silah yardýmý yaptýk dedi. 2017-18 de Fýratýn batýsýnda IÞÝD mi kaldý. Almanya YPG lileri Milan tanksavar silahýna boðdu fýþkýrýyor her yerden yetmedi adamlarý uçakla Almanya'ya götürdü, orada atýþ eðitim verdi geri getirdi, ulan YPG liler kýzlarýna Milan diye isim verdiler. Ama onlarýnki eðit donat, bizimkisi silah kaçakçýlýðý, vay be. PKK aðýzý, FETÖ aðýzý, batý aðýzý. Madem bu kadar fýþkýrýyor vatanseverlik eminsin ne gittiðinden nereye gittiðinden engel olsaydýn, traþ.
Türkiye Cumhuriyetinin Baþbakaný uyuþturucu kaçakçýlýðý yapýyor diyor. E yuh yani, tamam güldük eðlendik, Kurtlar Vadisi tadýnda magazin dedikodu amelimiz körlendi, de hadi git ordan. S.P.' nin eski adamlarý var Almanya'da yaþýyor yayýn yapýyor, az biraz da onlarý izleyin, anlatýyor en ince ayrýntýsýna kadar nasýl biri olduðunu.
Ýhtiyar salýyor bunlarý birer birer, biri daha salýnacakmýþ yakýnda, bir göbek baðý bir diyet borcu hikayesi, sonra da biz bilmeyiz bu iþleri dedi çýktý iþin içinden komedi gibi yersen. Hatýrlayýn bir ihtiyar maymun hikayesi anlatmýþtým, arkadan tutuyor, diðeri de parçalýyor, o hesap. Bu iþ eninde sonunda onun kucaðýnda patlar, sonra da hep beraber bu iþ nihayetlenir, normale döner.
Seçici olmak lazým, fazla da bu pisliklere bulaþmamak dýþýnda kalmak lazým, sýçrar bulaþýr.
P.S.: Size yönelik gibi olmuþ yazýnýn tamamý þimdi fark ettim Sn Refaba. Özür giriþ kýsmý size yönelik, sonrasý depreþme kýllanma hikayesi, þettireyim dedim saygýlar..
Son düzenleme : Achiles; 01-06-2021 saat: 04:07.
Sn achiles yazdýklarýnýzýn hepsi kendi içinde tutarlý gibi duruyor,bir mantýk var.Ama benim aklýmda hala binalinin oðlunun venezuleya yaptýðý ziyaret ve gemileri var.Cidden inanamýyorum bu sedat salladýysa binali niye o kadar kem küm etti,sallamadýysa yahu bu nasýl iþ.
Yer Ýmleri