Bir de covid dýþýnda bulaþýcý bir psikolojik hastalýk var,yakalanan intihar ediyor,açým iþsizim falan diye mektup da býrakanlar oluyor.Bu konuya da hükümetin eðilmesi lazým.Geçen yýl siyanür satýþýný yasaklayarak baya bir adým atýlmýþtý,ama salgýn gene arttý,baþka önlemler de lazým..Yeri gelmiþken onu da belirtmek lazým.
Hayýr bazý kendini bilmez münafýk muhalifler var,saçmasapan þeyler yazýyorlar,yok bu bulaþýcý intihar salgýný illeti palavraymýþ ,ekonomi kötüymüþ þu bu,hep bilinen milli birlik ve beraberliðimizi bozucu yalanlar.Hepimiz büyük resmin farkýndayýz da sinek küçük de olsa mide bulandýrýr,dikkatli olmak lazým.
Aynen, bilinmeyen þeyler söylemiyor, hatta bilinenin de çok azýný..Uyuþturucu pudra þekerinden ibaret deðil, diðerleri de var...O trafik iþliyor cayýr cayýr.
Özetle, bir þey anlatýyor birinin gemileriyle ilgili, buna uyuþturucu sosu katýyor magazinleþtiriyor parlatýyor yoksa kimse okumaz, ama asýl baþka bir yeri tedirgin etmeyi amaçlýyor, gemicikler vardý hani baþka bir yerde. Bu tarafta dönen para öbür tarafta dönenin belki 100 katý üstelik legal...Mesajý alan alýyor, veren ustaca veriyor...Halka da Kurtlar Vadisi kalýyor..
Valla beni saymayýn,kolombiyadan 5 ton kokain tek partide bize yollanýyor denen olaya ben zaytung derdim.Yahu bir kilo kokain 4.5 kilo altýn ediyor,biz burada altýn 5 lira artsa para kazandýk diye sevindirik oluyoruz,5 ton kokain yani 22 ton altýn tek seferlik uyuþturucu olarak yollanýyor,memlekette týk yok,bizim çapýmýz dünyamýz çok küçük galiba,en azýndan benim aklým bu kadar montanlý iþleri asla almýyor.Bu peker videolarýna kadar da bu çaplý bir uyuþturucu trafiðinin içinde olduðumuzu bilmiyordum.Esrar,eroin þu bu tamam da kokain altýndan 4.5 kat pahalýymýþ yahu.Memlekette de asla kokain yakalanmýyor.Ben bu iþin ayrýntýlarýný hafiften bu peker videolarý ile anlamaya baþladým.Herkes biliyordu diyorsanýz ,beni çýkarýn arkadaþlar,ben bilmiyordum,az biþi olur hadi orta çaplý da olsun , bu ne yahu.
22 ton altýn da kabaca 1,3 milyar dolar yapýyor.
Doðru mu hesapladým acaba?
Yer Ýmleri