Originally Posted by
Achiles
Estaðfurullah Sn Talayman,
Anlamaya çalýþýyoruz sadece. Bunlar kurduklarý ekonomik ve finansal sistemle, asla patlamama üzerine açýlýmlar yapýyorlar, kumarhane asla iflas etmez.
Enflasyon yaratmaya çalýþýyorlar, bekledikleri gibi olmayacaðýný anlayýnca da, aradaki farký açýyorlar, amaç yaratabildikleri kadar deðerleri erozyona uðratmak..
Avrupanýn sosyal devlet modeli ile ABD nin devlet modelini karþýlaþtýrmýþlar pandemi üzerinden, bir ara buraya taþýmýþtým; özetle demiþler ki, Avrupa'da iþsizlik ve saðlýk konularýnda daha çok düzenleme ve haklar olduðundan, pandemide zaten sistem büyük oranda devreye giriyor, o yüzden doðrudan desteklere daha az ihtiyaç oluyor. Tersine ABD' de iþsiz kalmak demek her þeyden mahrum kalmak demek olduðundan, daha büyük hýzlý doðrudan desteklere ihtiyaç var. Avrupa'da düþüþ ve çýkýþ yumuþak olurken, ABD' de tersine keskin oluyor, sert düþüyor ama sert de yükseliyor. Tam da bunu yapýyor ABD, oluk oluk akýtýyor.
Bu kýyas üzerinden gidersek, oluk oluk para daðýtabilene ve isterse bütün vatandaþlarýný maaþa baðlayabilecek derecede zengin sosyal devlet olana bir þey olmuyor, olmayacak. Dünyanýn geri kalaný ise bir gün bunlarýn patlamasý umuduyla kendi kaderini yaþayacak...Sadece benim takip edebildiðim, 20 yýldýr patlamalarýný bekliyoruz, normal þartlarda her an patlamalarý gerektiðine inanýyoruz. Simülasyonda avatarlar ölür, sanal devletler batar çýkar, simülasyonu oynayana bir þey olur mu, sýkýþýrsa oyunu upgrade eder, hile kodlarýný devreye sokar, bu kumarhanenin sahibi onlar. Ekonomik ve finansal sistem deðiþmediði sürece patlamazlar, asla patlamayalým diye zaten bunu kurdular.
Trilyon trilyon daðýtýyor, alýn harcayýn diyor, sonra bakýyor ne almýþlar, ev eþyasý, araba, ev, hesap ediyor, ne güzel biriktirmiyorlar harcýyorlar diyor, hadi tekrar trilyon daðýtalým diyorlar kongrede....Kumarhanede üst düzey misafirlere bedava fiþ verirler, alýn oynayýn diye, onun gibi. Nasýl olsa dönüp dolaþýp kumarhane kasasýna girecek para.
Kýsaca...bilmiyorum Sn Talayman...sadece imkansýzý eliyorum, bunlar asla patlamayacaðýna göre, piyasalarýn çökmesine müsaade etmeyeceðine göre;....
Saygýlar
Yer Ýmleri