Uzun yýllar coin ile boðuþtum. Paramýn 80%+ eridiðini de, 400%+ arttýðýný da gördüðüm için bunlar beni etkilemiyor artýk.
Oralardan deneyimim var. O yüzden riske edeceðim tutarlarý daha iyi ayarlayabiliyorum. Öðrendiðim önemli bir baþka þey ise; hiç risk almazsan hiç kazanamazsýn...
Benim gözümde borsa ticaret ile aþaðý yukarý ayný þey iken (sonuçta bir þirkete ortaklýk söz konusu)
Coin tamamen kumar. Coin'den kopup borsaya sýcak bakmamýn altýnda yatan sebep budur.
devasa borç ekonomisinin enflasyonu son 40 yýldýr nereye getirdiðine baktýnýz mý hiç..?
https://fred.stlouisfed.org/graph/?g=ANNk
sayýn büyükresim..
altýncýlara tecavüz ediyorlardiye yazýnca, size burada döviz yanýnda altýna da yatýrým yapan var dedim. sizin baþkalarýnýn zarar etmesinden zevk aldýðýnýz gibi bir sezgiyle yazdým bunu.
mesela ben.. geçen yaz, altýn uçacak kaçacak dendiði için ev almayý düþündüðümüz parayý 530+ lardan altýna yatýrdým. sonrasý malum...
evde huzur muzur kalmadý. geçtiðimiz bir kaç ayda tam zararýmý çýkarýyorum galiba derken.. þu anda tekrar yüklü bir zararla karþý karþýyayým. ev parasýný hiç edince hanýmla durumlar zaten limoniydi.. derken 2 gün önce eþyalarý toplayýp çocuðu da alýp gitti.
diyeceðim o ki...
yok len büyükresim.. þaka.. üzme kendini... haným içerde fosur fosur uyuyor. çocuk da elleriden öper.
evet bende dolar vs yanýnda tee zamanýnda aldýðým az miktar deðerli metal de var haliyle, portföy dengelemek için.. maliyetlerini duysan týrnaklarýný yersin. söylemeyeyim.. haným daha düþerse biraz daha alsak mý diyor. bakacaðýz bakalým..
ezcümle büyükresimciim..
baþkalarýnýn mutsuzluðundan kendine mutluluk yaratmaya çalýþma.. burada yazanlarýn arasýnda çok olmasa da yazdýðým senaryoyu yaþayan binler, belki onbinler var memlekette. öyle ergen ergen yazma istersen buralara.. okuyaný vardýr. üzme o insanlarý.
Son düzenleme : shorts; 19-06-2021 saat: 05:01.
þerro : 8,73 bu levo üzümlükek mi arttýrdý fiyatýný gene ne iþler karýþtýrýolla![]()
https://www.youtube.com/watch?v=7EeQthybPOs atmaca baska acý burda vurmus gibi
Yer Ýmleri