Bu bakýþ açýsý özetle Türklerin %90 ý , Rus ,Ýngiliz ve Almanlarýn kiclarini silmeye devam etsin bakýþ açýsý , kime söylüyorum , Baðcýlar daki Esenler deki arkadaþlara zaten 70 cm lik Hatay'ýn meshur zurna dürümü daya sesleri çýkmaz ,bý de büyük adaya götür çekirdek dondurma yedir bitti gitti geçmiþ olsun.
Ayhan baþkaný gören var mý ? Müge anlý da arasak mý acaba..![]()
Baþlýðýn havasý - doðasý da ülke gibi bozuldu ! Yeni bir haber- duyum yok. Hep ayný kiþiler hep dert hep aðlama- sýzlama.
Þu anda yaþadýðýnýz ülkede vatandaþ olarak görülmenizin dayanýlmaz hafifliðini yaþýyorsunuz ! Gerçek ise çok baþka. Son 8 yýl çok þey deðiþti. Çoðumuz farkýnda bile deðiliz. haberleri - artýk gýna geldi - diyerek izlemeyen ülkem halkýna gerçekleri anlatmaya hiç çalýþmayýnýz, kafa- göz dalýyorlar. her gün sokaklarda artýk cinnet kol geziyor. Ýnsanlar film izler gibi seyrediyor. Sonra hiç beklemediði hatta anlayamadýðý bir anda kendini kaosun içinde bulunca rüyadan uyanýyor. Bu kez de diðer insanlar onu çekirdek çitleyerek , sýrýtarak seyrediyor. Bu döngü böyle kitlesel cinnete kadar gidecektir.
Son 8 günde 4 þehir gezdim ve en az 12 üzücü olay yaþadým. Bir örneðini cumartesi akþam Antalya otogarýnda polis memuruyla yaþadým. Kendi görev suçunu hafifletmek, üstünü örtmek için '' devlet büyüklerinin yaptýklarýnýn yanýnda beni konuþmak çok ayýptýr '' diyebiliyor. Pes artýk diyerek kendime kýzarak ( neden baþvurdum diye ) uzaklaþtým. Velhasýl olan bitenleri görenler, hayatýn acýmasýzlýðýný dibine kadar yaþayanlar artýk vatandaþ deðil, kullanýlacak köle olduðunu anlýyor. Malmýþ, mülkmüþ hatta canmýþ hiç bir kýymeti ve garantisi yok. Bir gecede atýlan bir imza ile tüm malýnýz acil kamulaþtýrýlabilir, meranýz özelleþtirilebilir. paranýza çeteler çökebilir. Çok kötümser - karamsarým- . ne yapayým, kafayý yememek için biraz da çatlak takýlmaya karar verdim.
Yalnýz bulgar vizesi de bayaðý para istiyormuþ:
https://www.eagvs.com/bulgaristan/bu...an-vize-ucreti
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Þimdi vereceðim yaþanmýþ örnek bazýlarýna göre konulmasýna dahi gerek olmayan týrt bir konu ;
92 yaþýndaki babamý aþý yaptýrmamýþtýk ( o zamanlar baþka tedavisi sürüyordu ) . Dün telefonuma babamýn adýna aþýsýnýn hazýr olduðunu belirten sms geldi. mhrs de - evde aþý hakký var - yazýyor ama randevu almaya gelince evde seçeneði yok. Aile hekimine gittim ve sordum. Tc, isim , adres vb. sordu... sonra biz evlere gitmiyoruz, siz 182 yi arayýn oradan talepte bulunun dedi. Eeee ne var bunda deðil mi ..
Güzel kardeþim , ben sana derdimi anlattým. Sen bana tc, isim vb. bir sürü soru soracaðýna ( iþlem yapmýyorsun ki ) direkt 182 desene . Sinir bastý. Oðlan týp öðrencisi , okul sisteme tanýtmadýðýndan normal 21 yaþ sýnýrýndan randevu alarak aile hekimine gitti. hemþire form imzalatmýþ ve sisteme tc. girince '' senin alerjin görünüyor, burada aþý olamazsýn. Hastaneye git demiþ. Peki mhrs bana neden bu randevuyu veriyor o zaman demiþ. Cart- curt , meþgul etme ( sanki sýrada insanlar varmýþ gibi ) . Oðlan kenara çekilip, e- nabýza giriyor ve sistemden alerji þerhini siliyor ve hemþireye '' bir daha bakýn sisteme siz yanlýþ yere bakmýþsýnýz '' diyor. hemþire þaþýrýyor ve aþýyý yapýyor. Hikaye çok, her biri ülkem insanýn çaresizlikten birbirini eziklemesi üzerine yaþanýyor.
Yegen yks için ozel ders alýyýr .devlet lisesinde sozlesmeli ders veren hocanýn 4 aydýr SGK primleri yatmamýs.Ha bugun ha yarýn dýyerek oyalýyýrlarmýs.Hocada en sonunda sizi cimere þikayet edecem demiþ ve yazmýs cimere.Birkac gun sonra emniyetten ifadye cagýrmýslar..Okul sikayette bulunmus bizi cimere þikayetle tehdýt ediyor dýye...emniyet muduru ozur dýleyerek ifadesini almýs....devketin SGK kurumu ise sigortasýz kacak çalusanlara buyuk para cezalarý keserken devletin diger kurumunun yaptýgýna bakýn....cok yazýk.......
Yer Ýmleri