))))))))))))
Klima gazýyla alakasý yok ulla.
Yanýcý olmayan gaz basýlýr.
Hava basýlýr deyip geçelim. Allah muhafaza, bu iþlerde dalga geçilmez.
))))))))))))
Klima gazýyla alakasý yok ulla.
Yanýcý olmayan gaz basýlýr.
Hava basýlýr deyip geçelim. Allah muhafaza, bu iþlerde dalga geçilmez.
Geçen sene bu günler USD kuru 7.32, MB faizi %8.25 idi. Bu hesap ile bugün kur 7.92'nin altýnda olsaydý TL'de kalýp, faiz alanlar kazanacaktý ama olmadý kur 8.80'leri gördü. Þu an ise kur 8.62 , faiz ise %19 seviyesinde. Gelecek sene Aðustos'ta dolar 10.25 ve üstü olursa dolarcýlar kazanýr altýnda TL'ciler kazanýr. Sizce ne olur?
Amatör bir yatýrýmcýyým, yatýrým tavisyesi deðildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaþýyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?/evds/dashboard/990
Bu sitedeki oranlar üzerinden, grafikten Aðustos'un 3'ü ile 10'u arasýndan seçebildiðim oranlarý seçince 100bin tl ile 2011 Aðustos'ta baþlattýðým vadeli TL mevduatý 2020 Aðustos'ta 304bin tl oluyor. 19%'dan 1 sene daha ekleyince (2021 için) 362 bin tl oluyor para.
1 Aðustos'ta Dolar 1.71 imiþ, þimdi 8.63. Tam 5 kat yapýyor. Tarihi geçen seneye (kur 7.30) alýrsam 4.3 kat çýkýyor.
Yanlýþým varsa düzeltin.
ytd
Çok geriye gittiniz. O kadarý anlamlý deðil. Maksat bugünden yarýný tahmin etmek. Yarýn
- dolar 8.62 faiz %19 olursa Aðustos 2022'de USDTRY 10.25 üzeri
- dolar 8.80 faiz %19 olursa Aðustos 2022'de USDTRY 10.50 üzeri
- dolar 9.00 faiz %19 olursa Aðustos 2022'de USDTRY 10.75 üzeri
olmasý lazým ki dolarda kalmak mantýklý olsun. Ben eðer iktidar kredi veya para hacmi büyümesi veya faiz indirimi olmazsa bu deðerleri gelecek sene için zor görüyorum. Lakin, bu dediklerimden birisi için piyasa sinyali alýrsa dolar kýsa vadede kendi yukarý atar diyorum. Mesela 12 Aðustos'ta RTE'ye raðmen faiz indirimi gelmez veya hatta yükseltilirse USD için sýkýntýlý zamanlar baþlar. Faiz indirimi gelirse, indirimin boyutuna göre yukarý yönlü sert hareketler olabilir
Amatör bir yatýrýmcýyým, yatýrým tavisyesi deðildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaþýyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
Bir de þu var aþýyý yaptýrmýþ gibi yapýp da aþý pasaportunu alsam kim nereden bilecek? Eminim ki böyle yapan bir sürü insan vardýr. Burasý Türkiye her þeyin kolayý var.![]()
samreit ve Patrick bey kararlarýnýza saygý duymakla beraber aþý olmanýn veya olmamanýn risklerini düzgün þekilde deðerlendirebildiðinize inanmýyorum. Çevremde bu þekilde insanlar var, bilimsel olmayan bir gözlem ile çoðunun kaygý bozukluðu, anksiyete ve güvensizlik sýkýntýlarý olan insanlar olduðunu gözlemliyorum.
Benim eþim de benzer durumda, ve çoðu zaman olasý risklerin gerçekleþme ihtimalini gerçekten çok daha yüksekmiþ gibi algýladýðýný gözlemliyorum. Örneðin, dünyada yýlda toplam 13 kiþi köpekbalýðý saldýrýsý sonucu ölüyor. Türkiye'de bilinen vaka yok, her yýl en az 25 milyon insan denize giriyor 20 yýldan alsan 500M insan deniz girmiþ 1 tane ölen yok. Ama o Ege'de yüzerken etrafý izliyor ki, köpekbalýðý yüzgeci var mý acaba diye. Bu insanlara da saygý duymak gerek zira bana ne kadar saçma gelse de, eþim yüzerken hissettiði korku son derece gerçek.
Amatör bir yatýrýmcýyým, yatýrým tavisyesi deðildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaþýyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
Abi bu kadar çok mu korkuyorsun aþý olmaktan kah kah
Ben hastaneye yakýn oturuyordum aþý olan deve kadar adamlar
bir eli omuzunda
kafa yere bakýyor
zannedersin mýzrak yemiþ
sorsan osmanlý torunu kah kahGT-I9060I cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri