Tabi hesabý þöyle yapýn.Maaþýnýz seneye 12 bin oldu ama gerçek enflasyon yüzde 40 aslýnda siz yüzde yirmi dayaðý yediniz.Aslýnda bugünün 8000 lira gelirli adamlarýnýn hayat seviyesine düþtünüz.Maaþ 12 bin oldu ama siz bir kategori aþaðýdasýnýz gibi.
Tabi hesabý þöyle yapýn.Maaþýnýz seneye 12 bin oldu ama gerçek enflasyon yüzde 40 aslýnda siz yüzde yirmi dayaðý yediniz.Aslýnda bugünün 8000 lira gelirli adamlarýnýn hayat seviyesine düþtünüz.Maaþ 12 bin oldu ama siz bir kategori aþaðýdasýnýz gibi.
Kimse kusura bakmasýnda maaþlý kesimde kendini kullandýrtmasýn bir zahmet. Yazýlým mühendisi baldýzým geçen bizde kaldý. Aldýðý maaþ 5 bin . Tüm iþler þirkette elinden geçiyor. Dedim ne kadar zam aldýn , %15 dedi ocakta. E son 3 ayda herþey %20 zamlandý hiç fark almadýn mý, yok dedi özel sektörde asla zam yapmazlar dedi.ancak sattýklarý hizmete son 3 ayda %30-40 zam yapmýþlar bile. Ki bende iþverenim ve yaptým yarý yýlda zammý. Sonuçta sattýðým ürüne de hammadde vs arttýkça zam yapmak zorundayým. Dedim ptesi git konuþ maaþýma % 20 zam istyorum bakalým ne diyecekler . Direk yapmýþ þirketi zammý çýkmasýn diye.
Halen devletin açýkladýðý oranda zammý alýp çok þükür diyenlerde suçu kimsede aramasýn.
Sn sugosu baldýzýnýz yazýlýmcý.Çok özel bir meslek çok özel bir örnek.Vazgeçilebilir adamlar vardýr vazgeçilemez adamlar vardýr.Yarýn sizin þirketten biri kapýnýza dayansa ekstra bir yüzde 20 zam daha istese adama bir bakarsýnýz,kafanýz otomatik olarak hesaba baþlar ben bu adamý iþten çýkarsam ayný paraya yeni adam bulabilirmiyim bu iþ bana kaç paraya mal olur hemen olayýn getir götür hesabýna baþlarsýnýz.Neden çünkü siz de patronsunuz.Ama kapýya ekstra zam için dayanan adamý bir kere kafanýzda kesin mimlersiniz,çünkü artýk kapýnýza maaþ için dayanýlabilir bir patron olmuþsunuzdur,diðer çalýþanlarla ilgili ücret politikanýz da tartýþýlabilir olmuþtur falan.O iþler öyle kolay deðil,hele özel sektörün son halinde hiç kolay deðil.
Son 1 saattir TEB internet sayfasýný açamýyorum. Hata bende mi dedim ama 2 ayrý telefondan da denendi açýlmýyor. Bu konuda bilgisi olan var mý ?
Özel sektör çalýþanlarý genel de kamuda çalýþanlara yapýlan zamlarý gereksiz bulurlar. Oysa gerçek olan ; sabit ücretle çalýþan tüm kesime yapýlan zam esnafa can suyudur. Sabit ücretli, aldýðý zam ile zaten tasarruf yapamaz. Hükümet iþ adamlarýna, esnafa vb. düþük kredi - destek vereceðine çalýþanlara iyi zam yapsa , bu insanlar alamadýðý ürünleri alacak, binemediði otomobile binecek, gidemediði tatile gidecektir. Böylece para gerçek manada çark içine girmiþ olacaktýr.
Þurdan girebildim.
https://www.cepteteb.com.tr/cepteteb-internet-subesi
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Yer Ýmleri