1960-1970 dönemi 1960 darbesiyle baþladý. Çok önemli bir konuya barnak bastýn da konuyu bildiðini sanmýyorum. Bunu yazdýðýn cümleden anlayabiliyorum. 1923-1938 arasý bir dönemdir, 1938-1950 arasý çok farklý bir dönemdir.
Türk Aydýnlanmasý Tanzimat'la baþlar. Bunu kabul etmeyen en büyük hatayý baþta yapar.
1960-1970 arasý doðru zaman aralýðý deðil. Doðrusu 1960-1980 olmalý. 9 mart 1971'in, 22 Þubat 1962 ve 20 mayýs 1963'den farký yoktur.
O tarihlerde o giriþimleri yapan ve asýlan kiþi yakýn akrabamdýr. Bu kiþinin amcasý ise Kurtuluþ Savaþýný, cephede kazanan 4 Albaydan biridir. Bu kiþi Çanakkale Savaþlarý'nda, Conkbayýrý Taarruzunda bölük Komutaný'dýr. Mesela bu forumda Kara Kemal diye bir nick var, viop baþlýðýnda yazýyor. Bir Albay da Kara Kemal'dir. Bir diðeri Albay Reþat Bey'dir. Birlikleri zamanýnda hedefine ulaþamadýðý için kafasýna sýktý. Okumadýysanýz lütfen Albay Reþat Çiðiltepe'yi okuyunuz, Kurtuluþ Savaþýnýn nasýl kazanýldýðýný daha iyi anlarsýnýz.
Bunlarý olaylarý ilk aðýzlardan bildiðim için yazdým. Siz bilmiþ bilmiþ yazýyorsunuz ama bilmiyorsunuz. Gerçekten öðrenmek istiyorsanýz, sorabilirsiniz. Bu fýrsatý da her zaman bulamazsýnýz.
Hadi senin tarih aralýðýný doðru kabul edelim, 1960-1970 arasý; 1923-1938 arasýna mý, yoksa 1938-1950 arasýna mý benzer?
Ayrýca karþý tarafýn ne dediðini dinlemekte çok fayda vardýr. MKA55 son derece dolu biri. Rummenige ise daha önce küfürleþmiþtik. Fakat arkadaþ eklemiþim ve çýkarmamýþým. Bir de Kitapçý diye bir nick vardý.
Abi, üstü kapalý saçma sapan mesajlar yazmayýn, yakýþmaz. Harflerin yerlerini deðiþtirerek küfür yazmak falan, çocukluk bunlar.
Tabii ben kimseye karýþamam, istediðini yazar da ayýptýr...

)))
Yer Ýmleri