usd try 8,3991
eur try 9,8712
gau try 482
xau usd 1788
24.08.2021 itibari ile bazý þirketlerimizin dolar bazlý piyasa deðerleri;
Garan 4.759 milyar dolar
Kchol 7.251 milyar dolar
Eregl 7.736 milyar dolar
Tuprs 2.977 milyar dolar
Sise 3.249 milyar dolar
Arclk 2.623 milyar dolar
Syg.
Öncelikle size çok teþekkür ediyorum. 16 yýldýr forumlarda yazý yazarým, ilk kez ikinci bir þans bulabildim. Ýtiraf etmeliyim çok þaþkýným. Þöyle yazmýþsýnýz:Maðdur edebiyatýný hiç sevmem ..
yazdýðýnýz mesaj aynen söyle “ 3 kaburga kemiði deðil, 1 kaburga kemiði kýrýktý. Oradaymis gibi yazýyorum, oradaydým say.
O kaburga kemiðinin nasýl kýrýldýðýný yazsam var ya seyreyle gümbürtüyü.
Taksim Meydanýnda asarlar abi. Buna da þükür.”
Bunu yazýpta son kiþide kalsam Atatürk’ü savunurum vs sözler sarf etmek bizleri aptal yerine koymaktir. Kaynaðýnýz belli ve o kaynak berbat bir kaynak asil kaynaklarý zahmet edip okusaydýnýz doðrunun ne olduðunu görürdünüz . Her neyse hala devam edip bir de maðdur edebiyatýna girmek yerine kusura bakmayýn kaynak diye gördüðüm yer kaynak deðilmiþ hatalýymýþým , HELE KÝ O KABURGA KEMÝGÝNÝN NASIL KÝRÝK OLDUÐUNU SÖYLESEM lafý haddimi aþan ve saygýsýz bir laf oldu diye ozurdilemek yerine ortamý gerip sonra size laf söyleyenlere paranýzý aldým / alýrým gibi laflarý etmeniz baþlý basýna saygýsýzca oluyor .. Son sözüm Atatürk ‘ü savunmaya gerek yok onun yaptýklarý ortada savunmak yerine saygý ve minnet etmek gerekir ha bor gün savunma zorunluluðunda kalýrsak da sizin gibi o kaburga kemiðide nasýl kýrýldý söylesem diyenlere býrakmayýz .
Konuyu kapatalým cezanýzý cekin ve bana sorarsanýz insanlardan yazdýðýnýzýn çok yanlýþ olduðunu belirterek özür dileyin .
Bakýnýz, ben sizin þuan hangi kaynaðý kastettiðinizi bilmiyorum. Baþlýkta bulunan bir kiþi, bu kiþi bana nuriþ diye hitap ediyor, ''kaynaðý Rýza Nur'dur'' diyor ve linç baþlýyor. Benim kaynaðým Rýza Nur deðil. 46'lýk raporu olan Fesli Kadir hiç deðil. Bende Rýza Nur ya da Fesli Kadir'in hiç kitabý yok. Bunlarýn kitaplarýný hiç okumadým. Rýza Nur ile ilgili pek çok kaynaktan yazýlar okudum, bende oluþan intiba þudur: Rýza Nur, Ýslami gelenekten gelen, çok iyi yetiþmiþ (Lozan'da Türkiye'yi temsil edebilecek derecede)bir kiþidir. Ýngiliz ajanýdýr. Ýslami gelenekten gelmesine raðmen, yaþam biçimi buna uymamaktadýr. Kokain müptelasýdýr. Tasfiye edildi, hayatýnýn geri kalanýný sürgünde, Cumhuriyet'in kurucu kadrosuna kin ve nefret besleyerek geçirdi. Her þeyi bir tarafa býrakalým, uyuþturucu müptelasý olmasý ciddiye alýnmamasý için yeterlidir.Bunu yazýpta son kiþide kalsam Atatürk’ü savunurum vs sözler sarf etmek bizleri aptal yerine koymaktir. Kaynaðýnýz belli ve o kaynak berbat bir kaynak asil kaynaklarý zahmet edip okusaydýnýz doðrunun ne olduðunu görürdünüz .
Benim bu forumda 5000 mesajým var. Çeþitli konularda yazýlmýþ uzun, yüzlerce mesajlarým var. Ýslami referansý olan birini kaynak olarak verdiðimi hatýrlamýyorum. Sizin benim mesajlarýmý okuma mecburiyetiniz yok, ama bana nuriþ olarak hitap eden katýlýmcý, bu forum açýldýðýndan beri açtýðým baþlýklara gelip, yazýlarýmý okuyup, kendi yorumlarýný yapýyordu. Kendisiyle medeni bir þekilde yazýþýyorduk, kendisine her defasýnda cevap vermiþimdir. Pek çok konuda anlaþamasak da çizgi hiç bozulmamýþtýr. Neden böyle yaptýðýný hiç anlayamadým? Bundan önceki forumda bile yazýþmalarýmýz var, þahsen tanýþmasak da 6 senedir forum üzerinden yazýþýyoruz. Benim Rýza Nur ya da Fesli Kadir'le ne alakam olabilir?
''Atatürk'ün kýrýlan kaburgasý''konusunda ise sadece Rýza Nur'un yorumu yok. Rýza Nur'un yorumu akla, mantýða uygun deðildir. Benim alýntýladýðým mesajý silmiþsiniz, o mesajda 3 kaburgasýnýn kýrýk olduðu, bu durumda cepheyi denetlemeye devam ettiði, akþam da bir düðüne katýldýðýný aktaran, Atatürk'ün vefatý sýrasýnda yanýnda olan bir doktordur. Atatürk ise Prof.Refik Saydam'ýn aktardýðýna göre ''benim kaburgalarým zedelendi, ben Yunan'ýn kafasýný ezmeye gidiyorum'' demiþtir. Belki 10 tane kaynak var, hiçbiri 3 kaburgasýnýn kýrýldýðýný söylememiþ. Benim alýntýladýðým, silinen mesaj þüphelidir.
Bu konu Atatürk'ün vefatýyla ilgilidir. Deniz Kuvvetlerinden bir tabip albay, Atatürk'e uygulanan tedavinin yanlýþ olduðuna dair bir tez yazmýþtýr. Atatürk'ün tedaviye cevap vermediði, çok hýzlý kötüleþtiðini biliyoruz.Ceyhan Mumcu bu konuyu Tv'de anlattý. Þimdi googlelarsanýz, pek çok komplo teorisi içeren sitelerle karþýlaþýrsýnýz. Yahudileri, masonlarý suçlayan tonla yazý var, bunlarý okuyarak gerçeði bulmak mümkün deðil.
Bence gerçek bir kaç gün önce eklediðim karikatürde gizli:
![]()
Yer Ýmleri