https://resimyukle.io/g/ZciYCjUGDV
Son 4 çeyrek Usd yurtiçi/yurtdışı cirolar. Bu çeyrek Rusya etkisiyle ek pazar etkisi düşünülmese bile 280-285 ciro olabilir. Kendimce geçmiş verilerinden yaptığım çıkarımlar ile Faaliyet giderleri, esas faaliyetlerden gelir/giderler, finansal gelir/giderler ve yaklaşık vergi beklentimi girdiğimde 45-55 milyon arası bir karlılık tahmini oluşuyor bende de.
Yüklediğim resimlerde halka arz çarpanları ve bugüne değişimini ve sektör ortalamalarıyla karşılaştırmasını görebiliyoruz.
Karlılıktaki artışa rağmen endekse göre geri kaldığını ve son iki güne kadar son bilançonun fiyatlanmadığını da bir diğer yüklediğim resimde görebiliyoruz. Endeksin gerisinde kaldığı açık.
Piyasa son bilançonun bir ilüzyon olmadığından emin olmak istiyor belki. Ben de analizim iyi şeyler gösterse bile borsada yeni olmasından kaynaklı almak istediğimin anca yarısını aldım. Bu çeyrek oluşabilecek 40 milyon üzerinde bir karlılık piyasayı daha rahat ikna edebilir. Kapasite sorunu olmadığını yazmıştı burdaki arkadaşlar ve Rusya kaynaklı olası talep kaymaları olursa onu da esas ikinci çeyrekte görürüz umarım.
Son yorumum temettü için, umarım artan talep için işletme sermayesi gerekiyordur da iyi niyetini göstermek için böyle ufak bir dağıtım yapmıştır yoksa bunu saymayız. Sonuç olarak zaman vermeye değer gibi duruyor.

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri