Ýhlas Haber Ajansý
@ihacomtr
·
1d
Dünyanýn en pahalý posta pullarýndan biri açýk artýrmada 8.1 milyon euroya satýldý.
Ýhlas Haber Ajansý
@ihacomtr
·
1d
Dünyanýn en pahalý posta pullarýndan biri açýk artýrmada 8.1 milyon euroya satýldý.
Twitter Alemine göre; Taliban, Kabil'in dýþ mahallelerine ulaþmýþ. Kabil'in 6km uzaðýnda yoðun çatýþmalar var.
Çok önemli bir haber. Doðruysa tabii...Türkiye'nin geleceðini ilgilendiriyor.
Hindistan, uzun menzilli Pinaka füzelerini test etmiþ. Çin ve Pakistan'a gözdaðý veriyor.
Bu bölgelerde nüfus yarýdan daha fazla azalacak.
Korkunç...
Hindistan'ýn 1400 milyon, Endonezya'nýn 300 milyon, Pakistan'ýn 225 milyon, Nijerya'nýn 210 milyon vs olmasý daha korkunç deðil mi?
Günde 5 er A-4 kaðýdý tüketseler orman kalmaz,
Günde 1'er litre benzin harcasalar atmosfer ne hale gelir.
Günde 1'er poþet denize salsalar okyanus tabaný kaç yýlda kaplanýr.
Bu sorumsuz üremenin bedelini neden geliþmiþ ülkeler ödesin?
Dünyayý bu hale antibiyotiði bulanlar ve yaygýnlaþtýranlar getirdi... Gezegenin ölümüne sebep olacaklar.
.
.
Son düzenleme : value; 26-06-2021 saat: 20:40.
Evet, dünya nüfusunun 3/4'ü uzak doðuda yaþýyor. Fakat Müslümanlar'ýn nüfusu 2 milyara ulaþmýþ durumda. Çin'de nüfus artýþý durduruldu. Japonya'da nüfus azalýyor. Hindistan'ý bilmiyorum ama mutlaka çabalýyorlardýr. Müslüman nüfusu ise çýð gibi artmaya devam ediyor.
1980'lerde Çin'den görüntüleri hatýrlarsanýz; ayný tip, üniforma benzeri kýyafetler giyen, bisikletlere binen, yalýnayak yaþayan insanlardý.Bu sorumsuz üremenin bedelini neden geliþmiþ ülkeler ödesin?
Müslümanlar ise ''bir lokma, bir hýrka'' felsefesiyle yaþarlardý. Hint fakirlerini biliyoruz, yaþam felsefeleri ortada.
Nüfuslarýnýn yüksek olmasýnýn bir önemi yoktu. Tüketmiyorlardý. Adeta taþ devrinde yaþýyorlardý. Ortalama insan ömrü kýsaydý.
Bütün suç geliþmiþ ülkelerde. Çin- Hindistan- Ýslam Ülkeleri ve diðer uzak doðu ülkelerini bunlar tüketime açtýlar.
1960'lardan itibaren; geliþmiþ ülkeler dediðimiz ülkelerde Global Sermaye dediðimiz görüþ iktidara gelmeye baþladý. Bizde iktidarý tamamen ele geçirmeleri 12 eylül 1980'dir.
Geliþmiþ ülkelerde artýk büyüme potansiyeli kalmamýþtý. Bunlar da üretim üslerini Çin ve Hindistan'a taþýyarak, milyarlarca insaný tüketim manyaðý yaptýlar.
Aslýnda bütün suç bunlarýn.
Kaçacak bir fare deliði bile bulamayacaklar.
Bugün fazla bakamadým. Baya haber birikmiþ.
Taliban’dan Ýran’a tehdit;
• Tahran, Afganistan’ýn içiþlerine karýþmayý ve ülkedeki iç savaþý kötüye kullanmayý düþünürse Taliban, Tahran’a kadar saldýrmaktan asla çekinmeyecek
Bizim için pek hayýrlý haberler deðil bunlar:
Çin Devlet Baþkaný Xi Jinping;
'"Çin-Ermenistan iliþkilerin geliþmesine büyük önem veriyorum. Ýkili iliþkilerin ülkelerimiz ve halklarýmýzýn yararýna olmasý için Ermenistan ile birlikte çalýþmaya hazýrýz."'dedi.
Türk ve Azerbaycan hükümetleri sessiz kaldýlarMýsýr Dýþiþleri Bakaný Samih Þukri:
"Libya'dan çýkmasý gereken yabancý güçlerden kastedilen Türk güçleridir."
Yer Ýmleri