gundwane bize þunu söyle:
standart bir halk arabasý..
ford focus abd de 20 bin dolar..
bizde 40 bin dolar..
20 bin dolar fazladan ödüyoruz.. 170 bin tl.. bugünün parasýyla.. bu zulüm deðil mi??
gundwane bize þunu söyle:
standart bir halk arabasý..
ford focus abd de 20 bin dolar..
bizde 40 bin dolar..
20 bin dolar fazladan ödüyoruz.. 170 bin tl.. bugünün parasýyla.. bu zulüm deðil mi??
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
3. dünya ülkelerinde vergi þirketlerden deðil harcamalardan alýnýr...
dolaylý verginin yüksekliði o ülkenin aciziyetini gösteriri...
geliþmiþ ve daha demoratik ülkelerde vergi kazançlardan yani þirketlerden alýnýr...
bizim gibi geri kalmýþ ülkelerdede benzin sigara içki ötv adý altýnda harcamalardan alýnýr...
amerikada vergi kutsaldýr...
bizde maliye bakanýnýn iki dudaðýnýn arasýnda hepimiz 442 milyon cengizin silinen vergisini biliyoruz...
Arabadan konuyu açarsan... ben seni çok iyi anladým..
ABD AB otomotivin beþiði..
Çok farklý bi olay..Adamlar sebil otomobil üretiyor..
Don almak la otomobil almanýn bir farký yok..
Adamýn kuzeni ABD ye gidiyor hemen altýna araba çekince bizim buradaki akrabalarý kýskanýyor..
Abi çok iyi yaaa..
Ulan adam gitmiþ saati bilmem kaç dolardan asgari ücret milletin ayak iþini yapýyor..
150 senelik leþ küf nem kokan fuhuþhane benzeri 1+0 35. metre kare bi ODA ya 1000 dolar veriyor..
Ama araba aldý ya..
Burada otis asansörlü alttan ýsýtma üstten üfürme 3+1 130 metre kare evlerde yaþayan saf salak akrabalarýda kýskanýyor..
Allah akýl fikir versin..
Þu psikolojiden çýkmak lazým..
Yol medeniyettir. O yoldan gidemeyen medeniyet görmemiþ olur.
Araba ihtiyaçtýr lüks deðil. Eskiden nasýl deve varsa at varsa sýmdýde arac var.
Ford abd de ilk arabayý yaptýgýnda abd liler o günde 1 maaþa araba alýyordu. Bugünde ayný. 10 maasa sýfýr lüks 1 2 maasa ikinci el lüks alýyor
Sen hala bindirmeye calýsýyorsun oyüzden medeniyet görmemiþ cahil yasýyorsun.
Aslýnda þu soruyu sorman lazým.
Bu kadar fahiþ araba fiyatlarýna her gün gelen benzin zammýna.. ..
Vergisi kaskosu gibi masraflarý geçtim..
Sokaklar nasýl oluyorsa sýfýr arabada geçilmez durumda..
Bu paralarýn kaynaðý neresi..
Bak almanyaya git hollanda norveç ABD ..Ýnan bu kadar çeþit bu kadar ambalajý üstünde araçlarý göremezsin sokaklara..
Ben hollanda da senin 1990 larda kullanmayýp sanayiye jilet olsun diye verdiðin araçlarý gördüm sokak aralarýnda..
Ciddi ciddi kullanýyor adamlar..
Abd avrupa 30 metre yere 1000 dolar kira alýr ama ayný fiyata arabada verir. Çünkü medeniyetsiz cahil topluma tahammülü yok.
Adamlar iþi biliyor.
Sokakta ki sýfýr arabanýn kaynagý %30 filo þirket araclarý %50 tüccar iþi bedava krediler vergi vermeyip arabasýný sýfýrlýyor. Geri kalanda parasý olan kesim
Yer Ýmleri