Herkes artýk belli bir bilinçte ve ortak paydada birleþiyor diye düþünüyorum. Ben 1 araba alýrken neden 2-3 arabada devlete alýyorum? Telefon alýrken neden 1-2 telefonda devlete alýyorum? Ben kendim ve ailem için yaþýyorum, devlete yaþamak gibi bir gayem kesinlikle yok. Komunizm de yaþamýyoruz. Devlet ne benim kazancýma ortak olmalý ne de harcamamda fahiþ fiyatlarla vergiler kesmeli... Bugüne kadar devlet okulunda okumadým, devlet hastanesine gitmedim, devletten en ufak bir fayda saðladýðýmý sanmýyorum aksine sýrtýmda taþýdýðýmý düþünüyorum...
Devletin geliri olur, ona göre para harcar ama Türkiye'de bu sistem kayboldu. Harcamasý kadar vergi toplamaya baþladý. Harcamalarýn içinde de yandaþlara ve dolayýsýyla iktidarýn kendine aktarýlan milyarlarca dolar çok olunca vergiler içinden çýkýlmaz bi hal aldý. Ne yazýk ki bu halk aþýrý devletçi olduðu içinde kimse sesini çýkartmýyor. Ben devlete deðil, devlet benim için çalýþacak. Ben de bunun karþýlýðýnda MAKUL bir vergi vereceðim. Doðru sistem bu olmalý...
Türkiye devleti milletin refah ve güvenliðini saðlamak için var olan bir kontrol mekanizasmasýdýr fakat bu iþlevini kaybetmiþtir. Mevcut durumda vatanaþ devletin bitmek bilmeyen harcamalarýný finanse edebilmek için adeta kölelik þeklinde çalýþýp, vergi ödemektedir. Bu sistem acilen son bulmalýdýr. Bunun içinde atýlmasý gereken ilk adým, ÇOK SIKI tasarruf politikalýdýr...
“Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche
bence buna ek olarak vergilendirme gelire göre olmalý ve kesinlikle istisna gözetmeksizin uygulanmalýdýr. ülkede genel olarak vergi kaçýrma sorunu olduðunu düþünüyorum ve bu sorunun sadece firma ve zenginler özelinde deðil genel bir sorun olduðunu düþünüyorum. Açýklamasý ise herkesin ortak oluyor, baþkalarý neler yapýyor. Haksýzlar diyemem ama sorunun çözümü kimseye istisna uygulanmayan bir vergi sistemi uygulanmasý ve israfýn kesilmesi.
Realist deðil, ülke gerçekleriyle uyuþmuyor maalesef...
Bu ülkede asgari ücretli gözükenlerin neredeyse büyük bir oraný asgari ücretli deðil, iþveren daha az vergi vermek için bunu yapýyor çalýþanda mecbur boyun eðiyor..Þikayet etsem iþten atýlýrým diye düþünüyor..
Gelirine göre þart getirdin mi herkes gelirini ve varlýðýný gizlemeye çalýþacak ki hali hazýrda zaten bu yapýlýyor.
Þu Avusturya'da yakalanan kara paracý bile Türkiye'de yargýlanmak istiyor, tosuncuk bile buraya gelip teslim oldu..
ABD'de bizdeki katillerin aldýðý cezadan daha fazla ceza alýyor kara para ve vergi kaçakçýlarý.
eregl endekse omuz atýyor
Bu hafta benim için pýst 100 kapanýþý 1400 olmasý teknik olarak önem arz eder.
hikayemiz belli bilanço+dolares =1370-1480 dedik geçen hafta .
1370 altý bir daha gelirse bu sefer dikiþ fazla tutmaz.![]()
Asýl belirleyici olacak olan dolar-TL olacak gibi...
Önümüzdeki hafta MB ve bayramdan önce yerleþiklerin bir miktar döviz bozdurmasý artý çok verimli olmasa da turizm sektörü aracýlýðýyla...
Ciddi olmasa da bir geri çekilme olacaktýr...MB ya da bir cuma gecesi kararnamesiyle taþ koyulmazsa tabi..
Sizde yanlýþ hatýrlamýyorsam aþaðý yönlü bir hareket bekliyorsunuz, kýsa vadeli bu hareketin dalga boyuyla ilgili bir tahmin yürütebilir misiniz..?
Dur daha bitmedi; kýyma (ABD: 5.38 Dolar – Türkiye: 45 Lira), yahu adamlar tavuk yemiyorlar, yiyen görürsen onlar azýnlýktýr, genellikle fakir zencidir. Kola zaten bazý lokantalarda birinciden sonrasý beleþ, su zaten beleþ. Evlerde kullanýlan su bile beleþ, sabah-akþam banyo yaparsýn, böylece cenabet gezmezsin.
Yer Ýmleri