Originally Posted by
Ayasofya 2005
Bir þey soracaðým. Benim kýzým var lgs ye girdi sayýsali çok iyi. Konya'nýn bir ilçesinde ki fen Lisesi'ni yazdýk. Okulun iki türlü ulaþýmýn var servis ve yurt olarak. Ýlçe benim memleketim. Kayýnpeder ve baldýz orada ikamet ediyor. Okulda ki bir öðretmen de akrabam. Servis ile gidip gelmesi 1,5 saat gidiþ 1,5 saat geliþ servis ile maddiyat yönünden yýpratýr beni 100 km uzaklýkta olmasý hem Zaman hem maddi açýdan. Yurtta kalmasý da sapýklýk gibi haberlerden dolayý ikilem içinde kaldým. Okuldaki öðretmenler ihl için çok baský yaptý bunu tahmin ediyordum. Haftalýk 10 saat meslek dersleri kýzýmý yýpratýr. Kendimde ihl mezunuyum ama kýzýmýn gitmesini istemiyorum. Ýlerde siyasi damga olur tarikat endiþesi sebebiyle hiç düþünmedim sadece fen lisesi istiyorum. Çocuðu yurtta kalan bu konuda bir sýkýntý yaþayan oldu mu. Gelir dilimi olarak yurt ücretsiz sadece servis ücreti var ilçede. Okul il bazýnda proje okullar içinde 6. Üniversite yerleþim baþarýsý bölüm olarak baya iyi. Konya'dan servis ile git gel yapmasý 1000 TL tutar. Yurtta kalsa hafta sonunda da eve gelse gurbet yalnýzlýk gibi psikolojik sorunlar ortaya çýkar mý.
s.a kardeþim çocuðun fen lýsesýýný kazanmýþ ise gýdeceði yer bellidir...macera aramana gerek yok zaten bunu sen de söyluyorsun.yurt konusunda ise kesýnlýkle endiþe etme..tv lerde zaman zaman cýkan haberler nadir ancak haber yapýlýyor.kaldý ký telefon var artýk her sanýye çocugunuzsa ulasabýlecegýnýz....cocugu 2.3 saat servýste helak etmeyýnýz...yurt aramaya baslayýn kolay gelsýn.yapacagýn belli yani.
147 gecýlmezse .....ay sonu 136 beklerým.......takýp edelým.........
Yer Ýmleri