Rakamın büyüklüğünü karşılaştırmak için yazdım o yazıyı..
Yüzde 20 lik bir düzeltme bile S&P de şu an 7-8 trilyon dolarlık bir varlığın buhar olması demek..
Piyasaları o kadar alıştırdılar ki bedava sorgusuz sualsiz paraya..
DOW yüzde 5 bile düşse FED den açıklama geliyor tamam tamam düşük faizde daha uzun çok uzun bir süre devam.
Varlık alımların da da bir azaltma düşünmüyoruz falan..Enflasyon geçici filan..
Açın yabancı youtuber lara ABD enflasyonu hakkında neler düşünüyorlar.
Onun için borsalar düşmez düşemez..Tam gaz devam..
İddia şu, aşı olan virüsle karşılaştığında öncesinde antikor üretme yeteneği kazandığı için virüsü daha kolay yenecek ve viral yükü daha az olacak haliyle. Bulastirsa bile bu yük ile bulaştıracak.
Zaten amaçta herkesi aşılayıp toplumsal bağışıklığı kazandırarak pandemiyi endemiye çevirmek.
Aşı olacagiz vücudumuz virüsü tanıyacak antikor üretme yeteneği kazanacağız, hastalığı geçirip yolumuza devam edeceğiz.
Mantık grip ile aynı. Grip yok olmadı. İnfluenza yok olmadı. Bu da olmaz.
Mesela ben her sene en az iki kere falan grip geçirir idim. Artık gecire gecire grip olmaz olmuştum. Kiminde yatağa düşer serumu yer öyle ayağa kalkar, kiminde tamamen ayakta geçirir idim.
Bilim insanı değilim. Yazılanlar cizilenlerden çıkardığım sonuç bu.
Bende iki doz biontech oldum. Belki ilerde beni çok zor durumda bırakabilecek bir yan etki ile hatta beklenmeyen bir komplikasyonla öyle diyorlar sanırım karşılaşıp ölebilirim sonuçta faz4 çalışması tamamlanmamış bir aşı ama artık bu noktada bilime güvenmeyi tercih ettim.
Allah aşı olanı da olmayanı da korusun.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
Dow vadeliler 4gündür artıda..
Bize ne faydası olur?
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Msci +1.500 der
Dax vadeli +0.53..
Fed her ay 144 milyar usd piyasaya para sürüyor.. Devam ediyor, durmak yok!
Dow 45.000 e gider..
Yer İmleri