Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
9,68 10% 789,89 Mn 8,60 / 9,68
80,30 10% 41,42 Mn 80,30 / 80,30
80,30 10% 2,14 Mr 72,10 / 80,30
19,48 9.99% 1,34 Mr 17,70 / 19,48
155,40 9.98% 1,72 Mr 140,30 / 155,40
2.431.800,00 -10% 2,43 Mn 2.431.800,00 / 2.431.800,00
355,75 -9.99% 429,56 Mn 355,75 / 386,50
2.498,00 -9.98% 5,27 Mr 2.498,00 / 2.780,00
11,18 -9.98% 1,93 Mr 11,18 / 12,59
55,35 -9.93% 218,80 Mn 55,35 / 61,40
3,52 5.71% 31,52 Mr 3,34 / 3,58
311,00 -0.48% 16,35 Mr 306,75 / 314,75
326,00 1.64% 11,68 Mr 315,00 / 334,00
41,26 7.22% 10,79 Mr 38,30 / 41,30
75,25 0.07% 9,91 Mr 73,90 / 76,15
20,46 -0.39% 605,89 Mn 20,16 / 20,72
428,50 0.12% 7,72 Mr 426,25 / 434,50
326,00 1.64% 11,68 Mr 315,00 / 334,00
790,00 0.77% 3,13 Mr 777,00 / 802,50
99,15 -0.8% 503,79 Mn 98,00 / 100,00
114,20 -0.7% 209,55 Mn 113,40 / 115,40
428,50 0.12% 7,72 Mr 426,25 / 434,50
35,06 -2.61% 288,12 Mn 35,06 / 36,86
11,20 0.99% 680,06 Mn 10,85 / 11,45
86,70 -1.81% 469,42 Mn 86,40 / 89,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 707/1004 ÝlkÝlk ... 207607657697705706707708709717757807 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 5,649 - 5,656 arasý.

Konu: Viop XXXIV

1. Benim aslýnda vioptan kastým kaldýraç.. aslýnda viopta itlik çok fazla.. farklý varant kadar bile adil deðil..
    Coin vadeli iþlemleri de yapýyorum genelde arada daðlar kadar fark var..
    Peki neden..
    Tamamen sistem..
    Spot ile vadeli farký yok..
    Zaten haber odaklý ve daha duyarlý..
    Açýlan grafikte daha doðru çalýþýyor trendler..
    Makas yok spread açma yok..
    Evet viopta gerçekten farklý bir durum var..
    Hisse bazlý tektuk yapsam da kaldýraç olayý çok farklý iþliyor..
    Aslýna bakarsanýz büyük kazancým temel bazlý olsa da aslýnda.hikaye bazlý ama kýzdýðým nokta þu ..
    Teknik bilem adam zamanlamayý iyi yapan adamdýr..
    Ýþte sindoma...
    Jas..
    Vs vs..
    Bende haber ve temel bazlý kazançlarým teknik ile zamamsallýktan kazandýðým çok þey var..
    Merko cemtas dmsas kozal goltas vb..bir sürü var..
    Niye hisse yazýyorum..bir bakýn diye..kozalý 34 maliyetten alýp beklesem ki bir zaman elimde vardý ama olmadý kanser ederdi adamý.. sonuç salýnýmlar dan kazandý mý kazandý..olay bu..temel de bu salýným ve dalgalarý göremezsiniz..
    Hiç bir rasyo duzelmemis iken temele göre hisse almak özellikle covid zamaný BIST 30 dan para kazanan yoktu..bu temeli iyi þirketlerin çoðu þeyde geride kaldýðý anlamý taþýr..
    Oluþan covid trendinde bir gram temel gerekçe yoktu...olsa idi selec gibi bir firma bu kadar geç kalmazdý..ama ne oldu deva rtlab hatta lokmam bile gitti en son selec gitti ki güçlü firma..buraya bakan adam olayý temele deðil tekniðin tetiklemesine göre yorumlarý..
    mesela.tum cimentolar sira ile gitti..
    Mesela tüm gýdalar sýra ile gitti..
    Tüm bilisimler..
    Bankalar hariç tüm sektörler tetikledi..
    Nerde temel....
    Dohol sahol kchol niye gidemedi o zaman.hatta þiþe..
    Bizim ülke de TEMEL SADECE HÝSSE VE ÞÝRKETÝ ÝLGÝLENDÝREN HABERDEN VE olasýlýk tan ÝBARET..
    Borsa da bir sürü hikaye var..
    Teknik çöptür diyen halt eder..
    Kombini yalayan kazanýr..
    Sadece temele bakanda DOHOL gibi hisseleri bekler durur..
    Ne zaman bir furya ya da akým baþlar orada olur..teknikci öyle bilindiði gibi basit silkelenmez..
    Spot iþlem yapan teknikci trend takipciligi yapwr ise ko bu dünya da bizim borsamiz dýþýnda yurtdýþý aracý kurumlarýn çoðu böyle zengin olmuþ ve finans devi olmuþtur
    Örn philip capital

Bir de þu unutulmasýn spot hisse de 1 gün altý teknik analiz yapmanýn bir gram anlamý yoktur..
    Günlük trend haftalýðýna yansýmýþ ise teknikci de uzun vade trendi yakalar takipçisi olur.. iþte o bozuk bilanço açýklanmadan tekniðe yansýr..
    Teknik budur..
    Temeli iyi olan herkesin bildiði herþeyi olumlu bir hisse neden gitmez..
    Olay burada bitiyor

Alýntý Originally Posted by Dr.Trend Yazýyý Oku
    Teknikte de temelde de hakkýný verirsen kazanýrsýn. Kaldýraçtýr kaybettiren. Marjin ayarlamayý becerememektir. Ne zaman ki kaldýraç 1:2 ya da hedge ederek 1:3 de üzerine çýkmamaya baþladým hiç bir zaman kaybetmedim. Trend güçlüyse teknik zaman kazandýrýr. Temelde ise kafan rahat kazanýrsýn. Ekrana bakamayan baþka iþi olan adam temele yatýrým yapar hayatýný Yaþar. Tekniði bilen adam hayatýný piyasaya uydurur stresini Yaþar hakkýný verirse temelcinin 3 yýl beklediði hisseye yükselirken girer kazanýr. Olay sizin kendi kiþiliðinizi yatýrýmcý tipinizi objektif þekilde bulmanýz. Sonuçta piyasada ütüle ütüle önce ütülmemeyi öðrenirsiniz. Ardýndan da ütmeyi. Ben baþkasýný ütmek istemem diyorsanýz da alýrsýnýz temettü kazanmaya bakarsýnýz o kýsým içinde þirket patronu gibi temel takip etmeniz gerek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    SM-N935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Demek istediðime bir örnek vereyim..
    Elektrikli araçtýr gidiyoruz deðil mi..
    Sonuçta gelecekte bu olacak..
    Þimdi temel veriye bakan adam bu sektörde ortalama 20 adet ek bölümü etkiliyor iken bu heyecan verici olaya sadece bu katýlýma eþlik edildiði anda ki piyasa ve muhasebesine baktýðýnda hisse ederinin çoktan firladigini görecektir..
    Açýk ilk faaliyet inin bilanço raporuna kadar zaten o beðenilmeyen teknik analiz tablosuna yansýmýþ olacaktýr..
    Örneðin elektrikli araç froto yapsýn..
    Bunun normal bir araç ile tek ortak yaný lastikleri ve sanzimandir...
    Peki diðer kalanlar...
    Yað pompasý üreten örnek veriyorum cemtas para kazanamayacak mý..
    Elektro servi direksiyon parçasý üreten dmsas para mý kazanacak..
    Mýknatýs temelli çalýþan servo motorun bakýrýný ithal edil teknoljik iþleyen sarkusyan mý para kazanacak..
    Ya da sadece þarj istasyonu üretecek gerel mi..
    Hýzlý þarj sistemini kuran zoren ile gerel cekisecek mi..
    Yavrum..temel analizci adam bunlarýn ne yapacaðýný ve ne yaptýðýný kaðýt üstünde görmeden karar veremez iþte..
    Ama bir söylenti ya da furya örneðin froto gerel ile þarj istasyonu yapacakmýþ söylentisi ya da haberi teknik ile alakalýdýr..
    Temel ile ancak o anlaþma sonrasý ilk bilanço konuþabilirsin ama o zamana kadar fiyatlar
    Sadece elektrikli otomobil de örneðin brisa ve jantsa goddy gibi firmalar hiç mi etkilenmeyecek mesela..
    Ne de olsa tek lastikler bu firmalardan çýkýyor ve uçan araba da olsa lastiðe ihtiyaç var..
    Olay çýkarým da hocalar demek istediðim bu..
    Þimdi elektrikli araçlar camý yok mu..kim yapacak aa þiþe..
    Karosere çelik aðýr gelir diye sadece alüminyum mesela sadece tuclk mý kazanacak..ve ileri düzey kompozit mikrofiber kaplama konusunda atýyorum pil hafifletilmesi kordsa gibi bir firma yapsa EREGL para kazanamayacak mý..
    Yani temele sabit kalýrsanýz bu olmuyor...
    Temel hisse seçtiriyor ama nerde nasýl demiyor..
    Tek baþýna bir sektörün ve alt dallarýný bilmek ve buna baðlý haberler ile hisse hareketlerini olumlu olumsuz fiyat hareketleri yansýmasý temel analiz bilen sadece bilen için bir anlam taþýmaz..
    Çýkarýmýn adi temel analiz oldu ise ..
    Ben ne diyeyim size yav....
    Þirket güçlü mü deðil mi bir yatýrým yaoacak ise ve satacaðý üreteceði pazarda kar oraný yüksek vs ise ve sen zaten bunun fiyatlamasini þirket muhasebesini okuyana kadar o grafikte olumlu ya da olumusuz geniþ grafikte görürsün..
    Demek istediðim ile buraya aksettirdigim çok baþka oldu..
    Kabaca bir sektör de þirketlerin hiç bir verisini bile bilmeden binlerce kombin yapabilirsiniz..
    Bu temel analiz deðildir..
    Ýster uçan araba yap istersen de su ile giden araba yap belli baþlý sektörler zaten uyum içinde bunu görmek temel veri deðildir..
    Gedza nin her araç için birþeyler ürettiðini söylemem benim temel bildiðim anlamýna mý. Geliyor..
    Piyasa defter deðeri fk lar bunlar bu ülke de borsa da iþlemeyen matematikler..
    Zaten çoðu da doðru deðil TEMELCÝ..

3. Teknikci obo var þu var bu var diye stop olur diyen arkadaþa bu lafým...
    Fk pddd deðeri arttý bu þirket þuan ki ederinden çok fazlasýný gösteriyor deyip stop olan temelci de var güzel kardeþim...
    Örnek sasa jantsa konya kent rtlab silver
    Örnek çok..ama o adam temel veri þiþliðin den sonra grafiðe baksa idi emekli idi...
    O iþte kolay deðil..
    Bir haber ve hikaye ile fýrlayan hisse fiyatýný ilk bilanço ya göre favok fk pddd þiþmiþ deyip eliyle serveti iten çok temelci de gördük [emoji6][emoji6][emoji6]

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    AKÝNONYA ÞATOSU
    Gönderi
    14,117
    Blog Entries
    1
     Alýntý Originally Posted by el turco Yazýyý Oku
    bulanýk suda balýk avlamaya bayýlýyorlar. havuz medyasý memleket yanarken falanca cb adayý olacakmýþ diyip ilgiyi oraya çekiyor.

ama yemezler. ülke battý. mevcut güçlerin bunu tersine çevirmesi çok zor. gücün bile bir sýnýrý var.

baba filmini herkes bilir. filmde olmayýp kitapta olan bir kýsým var. don vito corleone danýþmaný yani consigliere'si genco abbandando'yu hasta yataðýnda ziyaret ediyor. genco " vito yanýmdan ayrýlma, azrail seni görünce korkar, bana merhamet eder" diyor. vito da "üzgünüm dostum, benim öyle güçlerim yok" diye cevap veriyor.

yani ne yaparsanýz boþ. ahvalimiz ortada.
    O sahne bu olabilir mi ? (Filmde kesilmiþ/çýkartýlmýþ)

https://www.youtube.com/watch?v=MwVkxw2onSQ

Alýntý Originally Posted by secbul Yazýyý Oku
    O sahne bu olabilir mi ? (Filmde kesilmiþ/çýkartýlmýþ)

https://www.youtube.com/watch?v=MwVkxw2onSQ
    evet o sahne. çýkartýldýðý doðrudur.
    audentes Fortuna iuvat

Ons 1.688 görmüþ

Mi 9T cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Dürüstlük bitmeyen sermayedir.

7.  Alýntý Originally Posted by cennetyolu Yazýyý Oku
    Söylediklerinize büyük ölçüde katýlýyorum. Özellikle viopta kaldýracýn ayarlanmasý belki daha doðrusu teminat yönetimi.. Endeks/hisse/usd vs ne noktada olursa iflas ederim? ne olursa sýkýntý yaþarým ? çoðu kiþi bunu düþünmeden kýsa sürede parasýnýn yarýsýna hatta yarýsýndan fazlasýna poz açýyor.
    Marttaki gibi bir sallantý gelince de maalesef çoðu bütün paralarýný yaktý. (haa nerden bileceklerdi ama her zaman en kötüye bi pay ayýrmak lazým)
    Katýlmadýðým nokta Türkiyedeki koþullarda iyi ve dürüst bir þirketin temettü vermesini istemem. Ben benim þirkete yatýrdýðým paranýn belli dönemlerde üstelik stopajlý olarak bana geri gelmesindense þirket bünyesinde kalmasýný tercih ederim.Belki bir krediye belki bir büyüme yatýrýmýna vs kullanýlabilir. Tabi bu tercih meselesi,temettüye karþý deðilim ama vermese matematiksel olarak daha iyi olur.
    Teminat yönetimi gerçekten de inanýlmaz derecede önemli. Geçmiþ viop Düþüþlerine bakýn bir 1 e kaç kaldýraçlý pozisyonlarý patlatýp da dönmüþ. Piyasa oyuncularý da kimin üzerine oynayacaklarýný biliyorlar en acýmasýz savaþ o kaldýracý kullanmaya traderlara karþý. Temettü konusunda ise yatýrýmcý mantýðýna ters ben uzun süredir temettü verimine oynuyorum çünkü temettü olmayan bir hissede ya da piyasada parayý A kiþisi B kiþisinin cebinden alýr. Piyasaya yeni oyuncu girmediði sürece pasta aynýdýr ve para sadece cepten cebe dolaþýr. Temettü ise size þirketin piyasadan aldýðý parayý verir. Þimdi burada iþte hisse fiyatýndan düþüyor vb diyen olacaktýr ama olay o kadar basit deðil. Siz bir dükkana ortak olduðunuzu düþünün 50 liraya %50 ortaksýnýz bu þirket o sene 20 lira kazandý kasadaki para ile ederi 60TL oldu. Parayla yan dükkaný satýn alacaksanýz dükkana yeni mal alacaksanýz o karý sermaye yaparsýnýz ama yeni iþ yapmayacaksanýz hissenizi satmak yerine 10TL kazancýnýzla hayatýnýzý geçindirip dükkanýnýzý iþletmeye devam edersiniz. Temettü ile ilgili görülmeyen gerçek bu sürekli iþte temettü zaten hisseden düþüyor bir cepten alýp baþka cebe koyuyor yalaný. Bedelsiz de temettü de bir ortaklýðýn kazancýdýr. Hisse Trade eden için anlamsýz ama hisse biriktiren ortak olan için oldukça anlamlýdýr. Temel analiz ise organik bilançosu olan ve bu bilançodaki karý paylaþan þirketlerde geçerlidir. Karýný vermeyen patronun arazilerine harcayan saçma þirketler için temel analize zaman ayýrmaya deðmez.

8.  Alýntý Originally Posted by oyunagelenadam Yazýyý Oku
    Benim aslýnda vioptan kastým kaldýraç.. aslýnda viopta itlik çok fazla.. farklý varant kadar bile adil deðil..
    Coin vadeli iþlemleri de yapýyorum genelde arada daðlar kadar fark var..
    Peki neden..
    Tamamen sistem..
    Spot ile vadeli farký yok..
    Zaten haber odaklý ve daha duyarlý..
    Açýlan grafikte daha doðru çalýþýyor trendler..
    Makas yok spread açma yok..
    Evet viopta gerçekten farklý bir durum var..
    Hisse bazlý tektuk yapsam da kaldýraç olayý çok farklý iþliyor..
    Aslýna bakarsanýz büyük kazancým temel bazlý olsa da aslýnda.hikaye bazlý ama kýzdýðým nokta þu ..
    Teknik bilem adam zamanlamayý iyi yapan adamdýr..
    Ýþte sindoma...
    Jas..
    Vs vs..
    Bende haber ve temel bazlý kazançlarým teknik ile zamamsallýktan kazandýðým çok þey var..
    Merko cemtas dmsas kozal goltas vb..bir sürü var..
    Niye hisse yazýyorum..bir bakýn diye..kozalý 34 maliyetten alýp beklesem ki bir zaman elimde vardý ama olmadý kanser ederdi adamý.. sonuç salýnýmlar dan kazandý mý kazandý..olay bu..temel de bu salýným ve dalgalarý göremezsiniz..
    Hiç bir rasyo duzelmemis iken temele göre hisse almak özellikle covid zamaný BIST 30 dan para kazanan yoktu..bu temeli iyi þirketlerin çoðu þeyde geride kaldýðý anlamý taþýr..
    Oluþan covid trendinde bir gram temel gerekçe yoktu...olsa idi selec gibi bir firma bu kadar geç kalmazdý..ama ne oldu deva rtlab hatta lokmam bile gitti en son selec gitti ki güçlü firma..buraya bakan adam olayý temele deðil tekniðin tetiklemesine göre yorumlarý..
    mesela.tum cimentolar sira ile gitti..
    Mesela tüm gýdalar sýra ile gitti..
    Tüm bilisimler..
    Bankalar hariç tüm sektörler tetikledi..
    Nerde temel....
    Dohol sahol kchol niye gidemedi o zaman.hatta þiþe..
    Bizim ülke de TEMEL SADECE HÝSSE VE ÞÝRKETÝ ÝLGÝLENDÝREN HABERDEN VE olasýlýk tan ÝBARET..
    Borsa da bir sürü hikaye var..
    Teknik çöptür diyen halt eder..
    Kombini yalayan kazanýr..
    Sadece temele bakanda DOHOL gibi hisseleri bekler durur..
    Ne zaman bir furya ya da akým baþlar orada olur..teknikci öyle bilindiði gibi basit silkelenmez..
    Spot iþlem yapan teknikci trend takipciligi yapwr ise ko bu dünya da bizim borsamiz dýþýnda yurtdýþý aracý kurumlarýn çoðu böyle zengin olmuþ ve finans devi olmuþtur
    Örn philip capital

Bir de þu unutulmasýn spot hisse de 1 gün altý teknik analiz yapmanýn bir gram anlamý yoktur..
    Günlük trend haftalýðýna yansýmýþ ise teknikci de uzun vade trendi yakalar takipçisi olur.. iþte o bozuk bilanço açýklanmadan tekniðe yansýr..
    Teknik budur..
    Temeli iyi olan herkesin bildiði herþeyi olumlu bir hisse neden gitmez..
    Olay burada bitiyor

Söylediklerinizin hepsi piyasa sonuçlarý ile sabit durumlar hiç birinin aksini iddia edemez kimse. Ama bu hisselerin temellerini yansýtmamasý hisse bazlý deðil endeksimiz temeli yansýtmadýðý için bu da malum risklerden. Zaten bu piyasada uçan kaçan hisseler ya badem/ ya þortçusu bol/ ya da çok çok iyi temeli olup her türlü riske raðmen elden çýkmayacak deðerde. Zaten bunu hepimiz biliyoruz. Ama temettüsünü veren hisseler elbette gün gelir hakettiði yere gelir ve geldiðinde karý ile birlikte bekleme maliyetini de verir. Bu baþlýktaki oyuncularýn çoðu bunu deneyim etmiþtir.

Sayfa 707/1004 ÝlkÝlk ... 207607657697705706707708709717757807 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •