Yazdýklarým þahsi fikrimdir,yatýrým tavsiyesi içermez.Baþkalarýnýn fikirlerine göre yatýrým yaparsanýz zarar edebilirsiniz.
ana resim budur bakýn NÝYE GENÝÞ RESMÝ GÖRMEK BU AYULARIN ÝÞÝNE GELMEZ.!!!
anatomisine bakarsanýz herþey dýþýnda sadece þu formasyonda babalar gibi SHORTA para kazandýrmýþ.!!!formasyonunda altýna gitmiþ.!!
1372 derken bir fitille 1281 demiþ adamlar.!!!
eee...
peki long tarafýnda buna benzer bir salýným var mý.!!
NE BU SHORT GÜZELLEMESÝ ANLAMADIM GÝTTÝ ARKADAÞ.!!KISALARDA KÝ ikili tepe mi mesele.!!
GÖREN GÖZLER 1382 DE KÝ ÝKÝLÝ DÝBÝ NEDEN GÖRMEZ.!!
ikili DÝP FORMASYON HEDEFÝ ÖLÇÜMÜ ZATEN 1593 1585 güçlü kýlýyor O GÜÇ BURADAN GELÝYOR SÝZÝN O KISA DA KÝ ÝKÝLÝ TEPENÝZDEN DEÐÝL.!!!
PEKÝ BU BANT GEÇÝLÝRSE ne olur kademeli SHORT MU kasarsýnýz.!!!
orada da 2. formasyon konuþur hepsi ekte.!!
1281 dibi en þiddetli düþüþ dibidir.!!!
þuan ki son düzlükte
1464 ne ise 1446 da o dur.!!!
tepelere de bakarsak.!!
1566 ile oluþan ivme gücü 1585 ile eþittir peki ne olmuþ babalar gibi burada NEGATÝF UYUMSUZ OLUP düþmüþ.!!
1566 deðerinde de o gücü koruyup pozitif yönde teyit almýþ.!!!
MARTTA BAÐIRA BAÐIRRA GELEN 2. DÝP SEVÝYESÝNE ULAÞILMAMIÞKEN ne BOÐASI NE AYISI.!!BOÐA ÝÇÝN ÝÞ BÝTMÝÞ GÝBÝ GÖRÜNSE DE aþýldýðý vakit olay yeni baþlamýþ olur ve bu 1566 ÜSTÜ TRENDÝ ANLAMI TAÞIR ..!
þimdi geri dönse kýsa da ki ikili TEPE ÝLE BÝR GRAM ALAKASI YOKTUR.!!!
mart sonrasý kopuþ trendi.!!
zamansallýðý bilmem zaten spotta yüklüyüm ama þuan ki durum kardemir özeti gibi iki durumdan oluþuyor.!!!
ama ana resim güçlü.!!!
1544 DE YENÝ trendde al veren sistemde net boða piyasasý baþladý demek için yeni zirve aramasýna da gerek yok .!!
olasý mc ginley bant salýnýmlarý DOÐALDIR BU sizi tetiklememeli AYNI DURUMU KARDEMÝR DE tarif ettim.!!!
1544 te boða olan arkadaþýn iz süreni 1564 tür ne zaman short yönlü reverse yapar 1553 fiyat <mcginley olunca.!!!
mc ginley fiyat tarafýndan aþaðý kesilince kesilen mc ginley short yönlü stop olur.!!
KENDÝ TECRÜBEMDÝR bu denli açýk bantlarda boða piyasaýný yakalamýþ olan bozmamalýdýr.!!
ÖRNEK TOASO.!!
ne zaman ki cross yakaladýnýz o piyasa gider mc ginley skor bazýnda 4 te 4 ile 1485 al vermiþ ve þuan ki son durumda 1540 la da kendi 4te 3 ile stop olup tekrar sokmuþ.!!!
bu tarz tahtalarda yanlýþ anlamayýn ORTLAMA kullanmak çaðdýþýdýr poz aldýrmaz.!!
anlamsýz LONG VE SHORT ISRARININ KÝMSEYE FAYDASI YOK.!!!
bir de þu kibiri býrakýnýz .!!!
ne desek oluyor AYULAR.!!
ANLATMAYA ÇALIÞTIÐIM TARÝFÝN son bacaðý.!!!
ne oldu short diye diretene tecavüz edebilir dedik sen 1 dk de yakalasanda trend güçlü kardeþim.!!
son düzlükte olasý salýnýmda fibo aþýlan deðer 8,43 evet önemli bir deðer ama son düzlükte oluþan sistemsel dük baya bir olumlu benim gözümde ..short yönlü kazanç long yönlüden gene az olabilir.!!
NORMAL ÞARTLAR ALTINDA..TAYYAEPÝN ABSÜRT YAÞATTIKLARI DIÞINDA.!
durum þu;
indikatör bant içi salýnýmlarda iki yönlü konuþup median deðeri belirlemiþtik.!!!
aha da durum.!!
![]()
Son düzenleme : oyunagelenadam; 14-08-2021 saat: 18:40.
bu analizlere gelirekte arkadaþa sen olsan eregl alýrmýsýn diye artistlik yapýp sormuþtum.!!
NEDEN SORULDU ZATEN LONG DA SHORTTA OLSAN SÝSTEM stop bacaklarýný kendisi belirler.!!!
iþdemir DE BÝR GRAM BOZULMA OLMADI VE DAHA DÜRÜst trende uydu eregl ise geçmiþten gelen NEGATÝF uyumsuzluk üstünde düzeltme ile ilerliyor.
benim sisteme göre negatif uyumsuzluk bacaðý çalýþmýþ.!
hatta endeks gibi fazlasýný vermiþ short yönlü..
þimdi ise eregl de ÞUAN KÝ KOÞULLARDA 19,62 deðeri her kapanýþ olumlu hatta þuan ki hacimsiz seyir bile olumlu bana göre kýsa bacakta long stop yakýn short stop ise daha belirsiz.!!ÝÞTE BEN BURADA piþmesini beklerim.!!!
zaten sistemi bozan gap idi sistemi taþýyanda GAP olacak.!!!
GAP ALINMAYA BAÞLADIÐI ANDA aþaðý da ki osilatörde DÜK OLACAK VE BU DA ereðli de yeni sayfa demek.!!!
þimdi sorabilirsiniz aþaðý da da gap var diye bende þunu sorarým hangi gap aralýklarý daha geniþ ve geçmiþinde hangi gaplar çok çekim kuvveti yaratmýþ.!!!
KAPANMAYAN GAP GÖRMEDÝM BUNU DA BELÝRTEYÝM ..!!!
aselsan takip edenler ikinici arzda bu dediðimi bilir.!
olayýna slý þuan eregl nin piþmesinde yukarý da ki gap ETKÝ TEPKÝ DE NE YARATIR ARTIK BUNA BAKMAK LAZIMshort yönlü düþünenin.!!
benim kýzdýðým nokta þu herkesin kararý dýþýnda bir olay.!!
adam diyor ki short TOASO þiþti vs bakýnýz endeks analiz ederken ne dedim bu mc ginley bantý üstünde ise fiyat aþaðý kýrmadan ya da cross olmadan satýlmaz kar alýnmaz ..babalar gibi devam ediyoruz.!!!
BU ARKADAÞA SORARIM NEYE GÖRE NEYE YASLANARAK short..
bu tarz durumlara AYAR OLUYORUM ÝÞTE.
short dediðinden beridir yüzde 12 gitti hisse oda trend onayý oldu zaten .!!
madem viop yapýlýyor stop olup short emaresi görülmeden HER PERÝYOTTA short girdim denmesi de bilemiyorum iþte.!!
UZAK VADEDÝR BÝLEMEM.!!!
ama short emaresi yok güzel kardeþim sadece þiþmiþlik var o da 240 DK YE YANSIRMI bant geniþ fiyat uzak bileme bu kazanç çok kallavi olmaz ZATEN LONG YÖNLÜ DE BU HÝSSE DÜZELTME YAPMADAN ALINMAZ.!!en azýnda bunu görmeli..VAR MI DOYUM YOK.!!!
forum da bazý kiþiler gene kendi yolunda ilerliyor.!!
SAATLÝÐE ÝNDÝM SKOR bazýnda negatif uyumsuluk eþlik eder olmuþ olsa da bu hisse fiyatýnýn 41,6 tl gibi bir deðere deneme atýþý yapmasý gerekliliði týpký 41,54 ten 40,26 ya deneemsi gibi bir durum ortaya çýkar...
demek istediðim risk kazanç oranýna bakýnýz.!!! bu hiise 50 ye de gelse neden geldi diyemezsiniz çünkü hikaye potansiyeli yeni düþürülen ÖTV VS gibi akýþlarý da mevcut.!!
EEEE...
SONUÇ..
SAÇMA SAPAN YERDEN SHORT YAPMAYA ÖZENDÝRMEYÝN ÞU TABLO BENÝM PEGASUS DURUMUN ÝLE AYNI
![]()
HÝSSE dükü indikatör dükü oluþan tren 61,35 trendþ onayý 63,4 hedefe varmýþ 70 tl ve salmýþ peki ne yapýýr.!!!
68,70 altýnda satýþ görmeden asla satmam.!!!
bud eðer pazartesi deðiþsse de bunun altýnda salýnýmda mc ginley trendi ile son uyumlu fibo geri çekilme seviyesinde alým yönlü gene denerin 64,5 tl.!!
neden bu deðer cünkü sistem skor bazýnda dük olan indikatörün teyit deðeri.!!
burada da çok saðlam mala girildiði ortaya çýkar zaten .!!!
önemli olan trendi kovalamak takip etmek deðil bak kovalamak.!!!
kovalarsan trend kadar hýzlý olursun.!!
mcginley bu bantlarý normal ort lerden daha hýzlý çalýþýr bilginize.!
Yer Ýmleri