Endekste yeþil yanan hisse sayýsý bir elin parmaklarýný geçmiyor artýk dolar bazýnda çok ucuzlayacak hisse senetleri böyle giderse..
Asgari ücret 300 dolar olacak bu gidiþle ..
Bir arkadaþým tweeterdeki olaganüstü olumlu yorumlara güvenerek A-- A--- den udemy aracýlýðýyla o dersi almýþ (400 tl),ben de dersi ve sistemi(ÝNDÝKATÖR) þöyle inceledim...Sistemini 7 gündür iþlemlerle inceliyorum.
derste anlatýlanlar 12 aylýk vob geçmiþi olan ve her yerde göreceðiniz anlatýmlar.
sistem ise felaket.sadece cuma ve bugün 4 iþlemi stoplatarak -2.000 puan kaybettirdi.
tanýtýmda sistemin isabetli olduðu gün hangisi ise o örnek gösteriliyor..oysaki ardý sýra iþlemlerde özellikle trentlerde resmen batýrýr..EN BERBAT SÝSTEM BÝLE AYDA BAZI GÜNLER HARÝKA puan kazandýrýr ama devamýnda batýrýr..
kamuyu bilgilendirmek istedim..isteyene bu konuda çok daha fazla yorum-eleþtiri yapabilirim.
anlamadýðýn bu kadar olumlu yorum nasýl yapýlýr?
TABÝ ARKADAÞ udemy nin 30 günde para iadesine binaen almýþ..ama udemy parayý vermiyor.size kredi olarak veriyor..baþka kurs almanýz için...oysaki bunu ilk baþta söylemiyor. (para iadesi diyor ama iadeyi baþlatýnca bunu kredi olarak veriyor)
Son düzenleme : ABKA; 21-06-2021 saat: 11:19.
ayrýca..
2002 ölçeðinde 200 dolar dedik.. ama 2002 ölçeðindeki 200 dolarýn alým gücüne bile eþit deðil bugün 300 $ 'ý..
nasýl ? paradoksal mý?
hayýr.. zira...
2002 den beri hayatýmýz deðiþti, o zaman hayatýmýzda çok yer etmeyen þeyler artýk default þeyler oldu: akýllý telefon, internet, büyük þehirlerde ulaþým, cocuðun servisi, netflix, ek vergiler vb..
bunlarýn hepsi ekstra masraflar 2002'ye göre.. yani bu demektir ki alým gücü anlamýnda (yani 200 dolar ile) hayatýnda önemli olan þeylerin masrafýný karþýlaman çok çok daha zor.. zaten bunun adýna "sürünme" diyoruz.. ki ülke genelinde olan realite de bu..millet sürünüyor..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Dolar 9 -9.5 lira olunca birilerinin akýl küpü oðullarý dolarý bozdurup seferberlik ilan eder vatan millet aþkýyla borsaya tahvile giriþ yapar. Bu arada dolar alan almak isteyenlere vatan haini muamelesi yapilir. 3 5 ay yalancý bahar olur. Sonrasý malum herkesin bildiði þeyler dolar düþtüðü yerden ataða kalkar 10 lira yolculuðu baþlar.
Yer Ýmleri