dün gece yazýcýmýn cýrt cýrt sesleri sabaha kadar susmadý![]()
dün gece yazýcýmýn cýrt cýrt sesleri sabaha kadar susmadý![]()
Batýk ayýyým poz açacak halim yok
2009 dow joness 6000 ken oluþan borsa fiyatlarýnda devam diyoruz. istikrar bu olsa gerek..
Kýlýçdaroðlu'nun da bulunduðu 20 milletvekiline dokunulmazlýk dosyasý TBMM Baþkanlýðýna sunuldu-NTV
Kendime notlar... Ýstediðin fiyattan alamýyorsan alma, kar kaçýrmak zarar etmekten iyidir!
merkez bankasý diyor ki bankalara müþterilerin dövizlerini tl ye çevirttirin bizde tuttuðunuz zk ya daha fazla faiz alýn...
gel gelelim iþin banka ayaðýna...
banka müdürü geldi bana ya tl ye dönelim diye telkinde bulundu...
bende hay hay dedim safiyane þekilde...
8,70 den döndüm 3 ay sonra o kur geldi 9,70 e o bankanýn müdüründen kan alýrlar...
bankalarýn merkezde tuttuðu zk senin benim param...
Türkiye gibi ülkelerde bankalar o iþlere giremez...
3 ayda bir merkez baþkaný deðiþtiren yönetime nasýl güvenip te müþterilerine telkinde bulunacak...
KAðýt %30 düþmüþ.. %+1.5 yukarda.. hale bak
yýllardýr herhalde anlaþýlmýþtýr: bu zihniyet senin ödediðin vergileri de dolarlarýný da adeta kendi parasý gibi görüyor..
vergi konusu zaten bariz: kafalarýna göre saray yapýyor kafalarýna göre harcama yapýyorlar..israf þatafat zirvede..bu zaten bariz.."itibardan tasarruf olmaz" bile dediler..
rezerv konusu ise : hatýrlarsanýz "net rezerv brüt rezerv diye bir þey olmaz" diye ifade ettiler defalarca.. hatta burada onlarýn neferlerinden birisi olan karabatak ta benzer düþünüyor.. yani brüt rezerv demeye gerek yok.. zorunlu karþýlýklarla merkezin rezervi artýyormu sen ona bak demek istiyorlar..yani rezervin hepsi (karþýlýklar dahil) kullanýlabilir demek istiyorlar..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer Ýmleri