https://mbigpara.hurriyet.com.tr/amp...mpression=true
Yorumlarý alalým üstadlardan?
bu kýsým bence net yanlýþ.
Temel analizci olmak tahmin gerektirmez diyemeyiz.
en iyi kaðýtlarý alýrsýn ucuza da alýrsýn ama dövize altýna veya gayrimenkule yenilebilirsin.
dönemselliði de iyi tahmin etmek lazým.
bence bu da temel analizdir.
sadece bilanço deðil toplam ülke nereye gidiyor nerden geliyor bilançosu da önemli.
Ben bu dediklerine konjonktür analizi diyorum. Bu da, tahmin ve öngörünün dibidir zaten. Ülkemizde temel analiz olarak, salt bilançoda rakam analizi yapýlýr. Çoðu uzman analistin yaptýðý da bu rakamlarýn analizidir.
Ülkemiz gibi az geliþmiþ bir ülkede basit temel analiz kadar, hatta ondan daha önemlidir konjonktür analizi. Þahsi fikrim basit temel analiz+konjonktür analizi(iþ-döngüsü analizini de içerir)+eko-politik analiz bir arada olmalý. son ikisi için, tahmin ve öngörü oldukça önemlidir.
Teknik analiz+money flow analizi+momentum analizi+takas analizi gibi analiz yöntemlerini de kýsa vadeli ya da trade için kullanýlan analz yöntemleri olarak deðerlendirebilriiz.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Katýlýyorum, ancak bu nedenle de paranýn 3/10 u dedim ve aktif viop sistemci olarak iþlem yapýyorum artý faiz ve altýn ile de çeþitli enstrümanlar taþýyorum elbette. Ancak salt temel kafasý bu, fon yönetiyor gibi düþünmek lazým.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hep söylendiði gibi, bizim piyasa vur-kaç piyasasýdýr...
Uzun vadeli TL olarak deðer kazanýyor gözüksede dolar bazýnda ve gerçek enflasyona vurduðunuzda hep zararda...
%500-%1000 deðer kazanan ne olduðu belli olmayan manipulatif bir masa iki sandalyeden oluþan þirketlerden bahsetmiyorum..
Büyük þirketlerin büyük çoðunluðu sürünüyor...
Bana göre Dow, Nasda-Q ya da DAX'tan hisse almak daha mantýklý...Hiç deðilse döviz cinsinden kayýp þansýnýz olmaz.
Hepsiburada bile ABD'de piyasaya açýldý ve iyi bir deðerlenmeyle iþlem görmeye baþladýlar...Büyük ihtimalle Getir'de eðer halka açýlmayý düþünürlerse oradan arz edeceklerdir..
Þahsen ben olsam öyle yaparým..
Bizim ülkenin sorunlarý bitmez, 20 yýldýr tek baþýna iktidar olan güçlümü güçlü bir hükümet var ama ana sorunlarýn hiçbirine neþter vurulmadý, bilakis sorunlar dað gibi büyüdü borçlarla beraber....Güvensizlik ortamý her daim hakim..
Ýhracat rakamlarýnýn büyüklüðünden bahsedilir ama ithalattan bahsedilmez ve neden hep açýk veriyoruz...Bir türlü bu sorunu çözmeyi beceremediler..Bundan sonrada mümkün deðil zaten.
Konjonktür çok deðiþken, gece ve gündüz kadar yakýn...Bazen tüm mevsimleri eþ zamanlý yaþýyoruz neredeyse..velhasýl ülke olarak stabiliteyi bir türlü saðlayamadýk, saðlayamýyoruz..Bunda en büyük nedenlerden biri de jeopolitik konumumuz, dünyanýn en berbat coðrafyasýnda konumlanmýþ durumdayýz maalesef....
Devlet bilincini ve aklýný da iyice yitiriyoruz..Yüksek zekaya, bilince ve basirete sahip yöneticilere her zamankinden daha fazla ihtiyacýmýz var..
Son düzenleme : Karatay; 03-07-2021 saat: 20:13. Sebep: ekleme ve düzeltme
Bence temel sorunumuz iki yüzlü olmamýz.
Muhalefetteyken baþka iktidardayken baþka...
Erkek babasýyken baþka...
Kýz babasýyken baþka.
Eþ olarak baþka... .
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Yer Ýmleri