Buna küçük bir düzeltme yapayým...Bu yýl henüz 8 bin lirayý görmedi inþaat demiri, ama çelik profil olarak daha üzerini de gördü..
Geçen yýl...3 binli seviyelerden yýla baþladý, 8. ay Aðustos gibide 4 binin üzerine çýkmýþtý...(Aralýkta da 5 binli seviyelerin üzerindeydi)
Ben yaklaþýk yýl ortalamasýný yazmýþtým...
Daha önce 13 Aðustos 2018'de 4.300'leri gördü o sýrada hem dýþarýda demir fiyatý artmýþtý hem de içeride malum nedenlerden dolar artmýþtý.
Sonra ocak 2019 döneminde 2.900'lere gevþedi...
Son düzenleme : Karatay; 07-07-2021 saat: 19:01.
1540 pekala mümkün ama piyasa çok zayýf. buralardan daha yukarýlara gitmekte çok zorlanýyor. tepeden 100 puan düþtü, ancak 35 puaný çok hacimsiz yukarý aldý. bu trendi deðiþtirmez.
bofa'nýn 53 bin longu vardý. o olmasa bu alým yükünün altýna girer miydi? pek emin deðilim.
dejavu gibi mart ayýnda da ayný þeyleri yaþamýþtýk. bankalar fena gitmiyordu, faiz indirimi beklentisi vardý, bofa ara ara yüklü mal alýyordu vs vs.
izleyelim bakalým.
audentes Fortuna iuvat
Sonuç olarak, dýþ piyasalar zigzaglar ile yeni ve son zirvelere giderken, biz de zigzaglar ile C dibine ineceðiz gibi bir görüntü var. Bist30 da 1300 ile A dibini yaptýk. 1570-1580 aralýðýnda da B tepkisi yaptýk. Þimdi C ile zigzaglar yaparak iniyoruz diye düþünüyorum. Bist30 1580 üzerine çýkmadan da durum deðiþmeyecek görünüyor ve 1580 üzerine çýkacak güç pek görünmüyor.
Aslýna bakarsanýz, normalde FDow ile birlikte yeni zirveye gidiyor olmamýz gerekiyordu. Ama öyle zeka özürlü iþler yapýlýyor ki, borsamýz tam olarak terk edildi, yabancý yatýrýmcý sadece satýp çýkýyor. Yani yatýrýmcý yok, hýrsýz fonlara ve bademlere kaldý borsa.
Þu vadeliye 2 taban çektirme baþarýsý gösterenleri kutluyorum. O günden beri tat tuz yok.
Naci baþkan gitmese 200 gelmiþ bile olabilirdi þimdiye kadar. Hala nedenini öðrenemedik, harcadýlar baþkaný. Satan *****.... diye sattý taban taban. Kimse çok delikanlý imiþ.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri