bu robotlar konusu:
bu son 7-8 yýllýk mesele.. yavaþ yavaþ adýmlar atýldý, geçiþler zordur zira.. nasd** ile iþbirliði yapýldý ve bistech sistemi denilen yapýya geçildi.. yani yabancýlarýn zaten kullandýðý bir yapý Türk sistemine uygulandý..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
robotla alakasýný uzun uzun düþündüm çözemedim. yazdým sildim yazdým sildim. sonra bana ne her koyun kendi bacaðýndan asýlýr dedim geçtim.
audentes Fortuna iuvat
Türkiye deki fiyatlamalarýn robotla alakasý yok..8-10 yýldýr dolar bazýnda sürekli düþen bir piyasa var.. daha önce bahsettðim ve yandaþlar hariç herkesin bir þekilde paylaþtýðý bir görüþ burada önemli: "güven eksikliði"..
ki bu konuda yazmýþtým, "güven eksikliði" þemsiye bir ifadedir, olumsuz bir çok düþünceyi kapsar iktidara karþý..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
diðer yandan.. milli gelir ciddi düþtü.. halk fakirleþti.. abd deki gibi %60-70 hisse sahipliði uzak bir hayal.. o nedenle her konuda "dýjjj gücjler" diye sayýklayanlar bile borsaya yabancýlar gelsin artýk diye aðlýyor nerdeyse..
parasý olan yerli sermayenin önemli bir kýsmý da yabancýlara varlýklarýný satarak (fabrika banka vb) yurtdýþýndaki operasyonlarýný arttýrdý..
nerede ne yazmýþým.ALINTILA...YAZILAR ORADA....þuanda vob konuþuyoruz...
orta vadeli hisse konusunda dediklerim farklý...bankalarda short açmam dedim..aynen de derim...
vobda traderim..karýmý aldým mý kaçarým..
banklarda asla short açmam...býst100 orta vadeli hisse alýmý için ucuzdur ama global risklerden dolayý ucuzun ucuzu vardýr....dünkü mesajlarýn ana temasý bu..
illaki hisse short açacaksam uzaya çýkmýþ sanayi-demirde short açardým..endeks 1 düþerse onlar 2 düþmeli.
baþgan 3 kere oku..anlamadýðýný da alýntýlayarak sorabilirsin..
vob-býst komplikedir ..orta vade hisse,kýsa vade vob derken karýþtýrýdýn herhalde.
BORSAYA-VOBDA UZUN TECRÜBE GEÇMÝÞÝ OLMAYANLAR KÝÞÝYÝ YORAR..bunu defalarca gördüm..ciddi bir iletiþim problemi yaþarýz.
abiler ne robotu. siz ya grafiklere bakamýyorsunuz ya da ülkenin ne beklentisi olduðunu anlamýyorsunuz. son gazete haberlerini analiz eden zaten bu düþüþün olacaðýný beklerdi. genel düþüþü zaten konuþmaya gerek yok.
Yer Ýmleri