TÜÝK merkez teþkilatýnda, bilgi aldýðým üst düzey bir yönetici þunlarý anlattý (Ýsimler bende saklý):
“Merkez de kurum baþkan yardýmcýsý olan … … bütün bölgeleri arayarak enflasyon da giyim grubunda olan artýþlarý geriye almalarýný talep etti. 2 Aðustos’ta çoðu müdür buna karþý çýktý. Þöyle ki alýnan fiyatlar, tabletlerle fotoðraflarý çekilerek alýnýyor. Bunlarý GD (geçen dönem fiyatý) geçmelerini istemiþ. Buna karþý çýkanlar, resmi yazý istemiþ.
Resmi yazý yerine talimat maili (e-posta) gönderilmiþ. Yaklaþýk 84 maddenin fiyatý eski fiyatý girilerek diðer artýþlarý dengeye tutarak enflasyon artýþý en aza indirilmiþ. Bundan sonraki süreçte operasyon kararý alýnýp 5 Aðustos gece saat 21.00 civarý bölgeler aranarak ‘Þu ana kadar yaptýðýnýz hizmetlere teþekkür ederiz’ denilerek ‘6 Aðustos’ta görevden ayrýlýn, 9 Aðustos’ta yeni görev yerinde iþe baþlayýn’ talimatý verilmiþ. Kendi getirdikleri insanlar biraz direnince hemen affetmeden gece gece korku salýp kararname çýkarttýlar.
Enflasyon fiyatlarý derlenmesi þimdi tabletler ile yapýlýyor, anýnda merkeze gönderilir, fakat yüksek olacak bir enflasyon fark edilirse hemen … bölge müdürünü arayýp düzeltme istiyor ya da hangi maddeler çok artmýþ ise ‘almayýn’ diye Excel dosyasý ile maddeler gönderip düzeltme istiyor. Bu kanunsuzdur. Örneðin, kýrtasiye artýþlarýný almayýn Eylül’de girilsin diyebiliyor, iki ay meydana gelebilecek artýþ tek aya düþürülüyor.
Arabanýn madde sepetindeki aðýrlýðý ekmekten fazla yapýlabiliyor. Sonuçta fiyat artýþlarý en aza indirgeniyor fakat þimdi üretici fiyatlarý nasýl indireceklerinin çalýþmasý yapýlýyor. Bu fiyatlarýn bir kýsmý firmalar kendisi yaptýðý için sorun oluyor. Çünkü ÜFE yüzde 44’lere dayandý. O zaman, herkes bu üretici enflasyonu ise tüketici enflasyonu niye bu kadar düþük herkes zararýna mý satýþ yapýyor deniliyor. Kira fiyatlarý hâlâ eski ve tam tanýma uyamayan dairelerden derlenip ortalama düþük tutulmaya çalýþýlýyor. Ankara’da en düþük kira oturulabilir bir evde en az 2500 ile 4000 TL arasý olmasýna raðmen daha aþaðý da gösterilen evlerden kira derlenip enflasyon dengelenmesi yapýlýyor.”
kaynak:
https://www.korkusuz.com.tr/tuike-ye...azir-olun.html
https://www.diken.com.tr/tuik-yoneti...igini-anlatti/
Kendime notlar... Ýstediðin fiyattan alamýyorsan alma, kar kaçýrmak zarar etmekten iyidir!
SELAM VE DUA ÝLE..!!!
ne dedik mcginley kýrýlmadan SHORT DÜÞÜNÜLEMEZ.!!!
1 DKLIK GRAFÝKLE OLACAK ÝÞ DEÐÝL BU.!!!
PÝST 100 DE 1429 DEÐERÝ ÖNEMLÝ DEDÝK ÝLK SEANS KAPANIÞ ÝZLÝYORUZ.!!!
1 DK LIK ÝÞLEMDE KAZAN SEN kardeþim herkes kazansýn..!!teyitini 3. dk sýnda aldýðýn iþlemde devam et.!!
bir de biizm dediðimize bakýnýz efenim ne dedik ne oldu
ENERJÝSA SHORT DEDÝK..SONUÇ!!!
AKLIN YOLU 1..
ÝÞÝNÝ BÝLECEN ÖZETLE..!!! ÝLK SEANS KAPANIÞINDA GÖRÜÞELÝM.!!
Kötü polislerin inandýrýcýlýðý bitti. Güç sýnýrsýz önünde hiç bir engel yok baðýmsýz kurum diye bir þey yok her þey serbest ona raðmen sonuç kötü ise sorumlu nettir. Bu sistem burada tutmaz bence hiç bir yerde de tutmaz güçler ayrýlýðý olmalý denetleme kontrol ve hukuk hukuk hukuk.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oyunagelen... iyi niyetli ve bence iyi bir arkadaþsýn ama çok tartýþmacýsýn. Ben burada en çömez adamým. Ben çok fazla yazdýðýmý düþünüyorum artýk biraz azaltayým, aynýsýný sana da tavsiye edeyim, bu forum ve bu baþlýk okuldur okumasýný bilene, çok deðerli üstadlar yazýyor (hala) iyi oku derim selamlar boþver tartýþmaya gerek yok herkesin aklý kendine.
bura düzelmez abi.
þu saatten sonra güç falan da ayrýlmaz ben sana deyvereyim de sonra aman calibra demediydi deme.
þimdi ben güçleri ayýracaðým diyen adam yetkiyi alsýn eline bir görsün gücü ben hayatta devretmek isteyeceðini sanmam.
kim devretmek ister abi.
kýlýf da hazýr þu an ekonomiyle ilgili falan hýzlý kararlar alacaðýz 1 2 seneye bakarýz dedi de bi kapattý mý haydeee ...
Yer Ýmleri