Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
9,68 10% 789,89 Mn 8,60 / 9,68
80,30 10% 41,42 Mn 80,30 / 80,30
80,30 10% 2,14 Mr 72,10 / 80,30
19,48 9.99% 1,34 Mr 17,70 / 19,48
155,40 9.98% 1,72 Mr 140,30 / 155,40
2.431.800,00 -10% 2,43 Mn 2.431.800,00 / 2.431.800,00
355,75 -9.99% 429,56 Mn 355,75 / 386,50
2.498,00 -9.98% 5,27 Mr 2.498,00 / 2.780,00
11,18 -9.98% 1,93 Mr 11,18 / 12,59
55,35 -9.93% 218,80 Mn 55,35 / 61,40
3,52 5.71% 31,52 Mr 3,34 / 3,58
311,00 -0.48% 16,35 Mr 306,75 / 314,75
326,00 1.64% 11,68 Mr 315,00 / 334,00
41,26 7.22% 10,79 Mr 38,30 / 41,30
75,25 0.07% 9,91 Mr 73,90 / 76,15
20,46 -0.39% 605,89 Mn 20,16 / 20,72
428,50 0.12% 7,72 Mr 426,25 / 434,50
326,00 1.64% 11,68 Mr 315,00 / 334,00
790,00 0.77% 3,13 Mr 777,00 / 802,50
99,15 -0.8% 503,79 Mn 98,00 / 100,00
114,20 -0.7% 209,55 Mn 113,40 / 115,40
428,50 0.12% 7,72 Mr 426,25 / 434,50
35,06 -2.61% 288,12 Mn 35,06 / 36,86
11,20 0.99% 680,06 Mn 10,85 / 11,45
86,70 -1.81% 469,42 Mn 86,40 / 89,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 843/1004 ÝlkÝlk ... 343743793833841842843844845853893943 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 6,737 - 6,744 arasý.

Konu: Viop XXXIV

1.  Alýntý Originally Posted by nosfecagri Yazýyý Oku
    Öncelikle elinize saðlýk emekleriniz için.

Sizce aþýlama ne kadar etkili? Mesela biontech çift doz olmuþ ama aðýr durumda çok fazla insan var mý? Aþý gerçekten de olayý çözüyor mu?

Çevremde, hiç tahmin etmeyeceðim eðitimli durumu iyi vs olan ve aþý olmayý reddeden bazý kiþiler var. Çok tartýþtýk ama ikna olmuyorlar. Üzülüyorum, çünkü aþý olanlar ister istemez gevþedi, Aralýk ayý her sene zirve yapýyor bu meret, o arkadaþlar da hasta olacak diye korkuyorum ama dinlemiyorlar hiç bir þekilde.
    2 ay önceydi sanýrsam benim yüzümden aþý tartýþmasý baþlamýþtý burda. Aþý olmak istemiyorum. Ne olduðunu bilmiyorum.

Plt deðerlerim çok yüksek kalp krizi riskim var.Kan sulandýýrýcý içiyorum. Kendi Aþýmýz onaylanýp çýktýðýnda ancak olmayý düþünürüm. Mantýk Çerçevesine uyan bir sürede ilerliyor.

Dün Gece okuduðum haberde ; aþýsýz olan Veliler okula çocuklarýný göndermek için test vermek zorunda. Þu soruyu sormak isterim. Aþý vurulanlar Korona olmuyor ve Bulaþtýrmýyor mu ?

(Hastalar genellikle herhangi bir hastalýktan dolayý doktor önerisiyle kan sulandýrýcý ilaçlar kullanmaya baþlarlar. Bazen bu kan sulandýrýcý rutin olarak hiçbir þikayeti olmasa bile menopoz baþýndaki kadýnlara veya 40-50 yaþýný geçen erkeklere otomatik olarak baþlanmaktadýr. Ayrýca daha önce kalp krizi geçiren, stent takýlan, bacak veya kol damarlarý týkanan veya bacaktaki toplar damarlarýnda pýhtý olan, doðuþtan pýhtýlaþma sisteminde sorun olan, genetik olarak pýhtýya eðilimi olan, vücudun herhangi bir yerinde trombüs veya pýhtýsý olan, kalp ritm bozukluðu yaþayan, vücudunda yapay damar taþýyan... hastalara kan sulandýrýcý ilaçlar verilir.)

2.  Alýntý Originally Posted by baba_baskan Yazýyý Oku
    Sizin fikriniz nedir. 1469 geçermi?
    iþbankasý elindeki shortlarý gerçekmi ?
    Garanti aslýnda geri gitmek istiyor ama akbank tutuyor
     Alýntý Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazýyý Oku
    Antibiyotik konusu duvara tosladým. Artýk sadece hastanede var antibiyotik oda iki yada üç tane kaldý. Ondan sonra fiþimi çekerler.
    Slm
    Kanserle ilgili bilgi paylasacaktiniz mail adresi gonderdim beklemedeyim

3. Mýzrak çuvala sýðmýyor artýk...
    Yalanla,karartmayla gerçekler saklanamýyor...
    Millet her þeyin farkýnda...
    Her þey aleyhinize iþliyor...
    Gerçekleri kabullenmeniz ileride lehinize hafifletici neden olabilir...
    Yazdýklarým þahsi fikrimdir,yatýrým tavsiyesi içermez.Baþkalarýnýn fikirlerine göre yatýrým yaparsanýz zarar edebilirsiniz.

4.  Alýntý Originally Posted by Macar Yazýyý Oku
    Slm
    Kanserle ilgili bilgi paylasacaktiniz mail adresi gonderdim beklemedeyim
    Mail atanlara attým

5. Selâmlar,
    Aþý konusu geçmiþ, bir kaç kelam etmek istiyorum bende musadenizle..
    3 yýl önce bir hastalýk ve sonrasýnda beyin ameliyatý geçirmiþtim, bu sebeple idari izinli olarak bir yýldýr evden çalýþmaktaydým, kullandýðým düzenli bir ilaç yok ancak ayda bir nöbet þeklinde baþ aðrýlarým olduðu için aðrý kesiciler kullanýyorum, hastalýk sonrasý kalýcý oldu bende sanýrým.( Bunlarý biontec yan etkilerini çok sert yaþamýþ olmam dolayýsýyla yazdým)
    Geçmiþteki hastalýðým sebebiyle doktorumun da tavsiyesi ile ilk iki aþýmý sinovac oldum ve 3. aþýmý da geçtiðimiz pazartesi biontec oldum, aman Allah'ým çok sarstý beni, ateþ-sýtmalanma-aðrý-halsizlik-bulanti v.s ölüyorum sandým, fakat ertesi sabah yani bir gün sonra sabah kalktýðýmda birþey kalmamýþtý, bir gece önceki halimden eser yoktu yani, belki de benim kronik hastalýðýmdan ötürü bu kadar sert yaþamýþ olabilirim yan etkilerini ancak þu an yine aþý yaptýrma mý söyleseler sinovac olurdum sanýrým, fakat illa ki aþýmý olurdum..
    Düþünüyorum da, aþý yan etkisi ile bu hastalýða ben bir gün zor dayanabilmiþken ya gerçekten covid olsam buna hiç dayanamazdým sanýrým..
    Allah hem saðlýk personelinin hem de bu hastalýða yakalananlarýn yardýmcýsý olsun, yakalanýyor muþ gibi yapmak bile demosu bile zormuþ, risk almayýn aþý olun bir an önce bence.. Naçizane..
     Alýntý Originally Posted by oyunagelenadam Yazýyý Oku
    Estaðfurullah..
    Tecrübemi saha ile kýyaslayarak paylaþayým..
    Öncelikle þunu belirteyim..
    Ameliyat hane koordinatörü iken covid olayý bizde olaðanüstü hal oldu ve full revizyona gittik..
    Mesela ben o görevi býrakýp yoðun bakým içinde sonrasýnda asistan doktor hoca iliþkisi ile covid yoðun bakým koordinasyon ekibi sonrasýnda da gece denetçiliði dediðimiz her iþe koþan nöbet yoklamasý alan bir pozisyon a geçtim..
    Saðlýk memuruyum..
    Þimdi bunu neden belirttim..
    Bir ara aþý ilk adýmlarýnda iken net söylüyorum ventilasyon cihazý dýþýnda adam akýllý bir tedavi þeklimiz yoktu..
    Yoðun bakýmlar dolu kendi iç tüzüðümüz de kendimiz bile ne olacaðýný ne yapacaðýmýzý bilemediðimiz bir sürece bir yönetmelik düzenlemesine girdik yeri geldi çeliþki içinde de kaldýk..
    Çumra belediyesi baþkaný mesela vefat etti hatta bir intorn doktor saha da ilk muayenede bulunduðu zaman hastalýðý kapýp vefat etmiþti..
    Emin olunuz net bir tedavisi yok covid 19...
    Ýmmün sistem dengeleyicileri immun sistem artýrýcýlar bunun yanýnda diyaliz makineleri son kuþak antibiyotikler ile ne kadar savaþ verilse de insam vücudunda bir olumlu ýþýk yanmadý mý olmuyor..
    Bu demek deðildir ki herkes ayný tepkiyi vermiyor..
    3 lobu alýnmýþ akciðer ca hastasý bu 2 genç insan insan hayatýný kaybederken 20 günlük yatýþta taburcu oldu..
    Burdan þunu anlamak gerekir her beden de ayný reaksiyon ve seyit izlemiyor hastalýk..
    Covid de sýkýntýlý olan iki ciðerin de sag sol tutulumu dur ve en tehlikesidir..
    Neden bulaþýcilik iki kat artýyor..
    Peki saðlýk çalýþanlarý neden aþý da ýsrar ediyor..
    Bakýn þuna inanýn..cephe de dönen katliam dan ve savaþtan orgeneralin sadece kaðýt üstünde haberi olur yani insafa gelmiþ ise gider cepheyi izler bakar o zamanlar da ayný durumda idik..
    Burda verilen savaþý komite bile bilmezken sadece tahmin edebilir iken vatandaþýn buna karþýn kayýtsýz kalmasý artýk bizim camia da kaniksandi..
    Aþý da ki ýsrarým hastalýða net bir tedavi ile karþýlýk verilememesidir..
    Ama aþý nettir ve sizi tanýþtýrýr...
    Biontech sinovac bilmem ama þunu net derim rapel yani hatýrlama dozu her aþýda olur..
    Mesela tetanoz salgýný olsa aþýyý inkar edebilir misiniz...
    Böyle bakmak lazým..
    Maalesef yan etkileri bilinmese de net tedavi þeklidir ki en masum hastalýkla tanýþtýrma þeklidir..
    Sinovac olduk tüm camia..
    Tabi ki tekarar kovid olan oldu ama.zaten bizi kendinizden soyutlayin çünkü sadece covid deðil tüm bakteri ve virüs yükü standart bir yurdum insanýna göre cok fazla maruz kaldýðýmýz için özellikle aþýdan sonra aðýr geçiren olmadý..
    Kronik hastalýðý olanlar ve yaþlýlar dýþýnda..
    Aþý olanýn bulaþtýrdigi hastalýk ile olmayan arasýnda daðlar kadar fark var ve þunu unutmayýn benim yönettiðim yoðun bakým aðzýna kadar dolu..
    Sayýya bakarsak aþý olup yatan sayýsý ile aþý olmayan yatan hasta sayýsý arasýnda çok fark var..
    Gen bir dip not bu kendi gözlemim..
    2 sinovac olan hasta ve yaþlý yatýþ sayýsý ve durumu sadece ziyaret þeklinde sadece solunum ve taþýdýðý kronik hastalýk onarma þeklinde bir düzende ilerliyoruz..
    2 aþý olmuþ ama kronik böbrek yetmezliði ile yatan hastanýn kovid tarafý bitiyor ama kby hastalýðý yüzünden temiz yerde daha çok yatmak zorunda kalýyor..
    Özetle bu..
    Biontech olup yatan.. altta yatan koah eski geçirilmiþ toplumsal kökenli zaturre tablosu ile yattýðý için aslýnda covid ile deðil ilerlemiþ kapalý akciðer ile savaþ veriyoruz..
    Direne bilirse ki çok.zor ..genelde kaybediyoruz ama çok hýzlý tepki alýp taburcu ettiklerimiz de oluyor
    .
    Yani hastalýðýn ilk hali gibi bir durum yok..
    Hiç sigara içmeyen adamýn 40 gün yattýðýný bilirim..
    Diðerleri biraz ziyaret þeklinde oluyor..
    Aþýdan sonra sirkülasyon arttý..yani yattýðý gibi çýkýyor..
    Hatta þöyle oluyor hasta aþý.olsa dahi hastalýðý kapýp 12. Günde bize geliyor..
    Olay da tam burada baþlýyor..
    Aþý bir nevi öteledi diyebiliriz..
    Aþýnýn ciddi anlamda faydasý oldu ancak asýl faydayý biz KAPANMALAR ile görüyoruz ki þeker bayramý kapanmasý inanýn bizi 1 ay idare etti ve hastalýk bitti sandýk o derece..
    Güç kudret yetse de kapanýlsa ve herkesin kendi evinde aþýlama yapýlsa 14 gün sadece..halk saðlýðýnýn 1 kuralý da bu..
    Bayram kapanmasý en büyük örnektir ama malûm virus varyantý da çok bilinmezli bir denklem olduðu için çok çabuk ta ortalama belirlgin rejeneratif virusler kalmadýkça da bu hastalýk geçmez..
    Bunda farklý ýrklarýn birbiri ile temasý da var maalesef..
    Aþý olun olmayýn durumuna gelirsek en baþýndan beridir aþý olunmasý taraftarýyým..
    Biontech gelirsek yan etki duyduðum aþý..
    Bildiðin covid belirtisi gösteriyor ama bu gerçek covid gibi çok uzun sürmüyor..
    2. Doz çok önemli idi ama saðolsun halkýmýz her zaman ki gibi o iþinde b*kunu çýkardý..
    2 doz biontech olup yatan GENÇ HASTA YOK.. olmadý bizde..
    Sinovac ta oldu yukarý da anlattým.ama.ziyaret þeklinde..
    Asýl önlem kapanma korunma ve aþýdýr..
    Saha þuan senaryo da bile bakarken deðiþen çok birþey yok aslýnda ama genç oraný ve kronik hastalýðý olmayanlarýn artýk yatmadýðýna tanýk olduðumuz doðru..
    Dikkat ediniz..

SM-N935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    yazdýklarým yatýýrm tavsiyesi deðildir.

6. Ben bilmediðim ve sn. Oyunagelen de saðlýk çalýþaný olduðu için sordum sn. Baba_baskan. Amacým tartýþmak veya tartýþma çýkartmak deðil kesinlikle. Kararýnýza saygý duyuyorum ancak aþý olmayan kiþilere gelebilecek kýsýtlamalar olursa bunlarý da anlýyorum ve destekliyorum özellikle sn. Oyunagelen'in yazýsýný okuduktan sonra.

Hepimizin hakkýnda hayýrlýsý olsun çok sýkýntýlý zor bir süreç benim de elbette aþý ile ilgili çekincelerim vardý ama kar - zarar olarak düþününce bana olmak mantýklý geldi 2 doz biontech oldum artýk bir yan etkisi olacaksa da olacak elden gelen bir þey yok hastalýðý beklemekten daha mantýklý geldi açýkçasý. Çok dikkat edin saðlýðýnýza selamlar.
     Alýntý Originally Posted by baba_baskan Yazýyý Oku
    2 ay önceydi sanýrsam benim yüzümden aþý tartýþmasý baþlamýþtý burda. Aþý olmak istemiyorum. Ne olduðunu bilmiyorum.

Plt deðerlerim çok yüksek kalp krizi riskim var.Kan sulandýýrýcý içiyorum. Kendi Aþýmýz onaylanýp çýktýðýnda ancak olmayý düþünürüm. Mantýk Çerçevesine uyan bir sürede ilerliyor.

Dün Gece okuduðum haberde ; aþýsýz olan Veliler okula çocuklarýný göndermek için test vermek zorunda. Þu soruyu sormak isterim. Aþý vurulanlar Korona olmuyor ve Bulaþtýrmýyor mu ?

(Hastalar genellikle herhangi bir hastalýktan dolayý doktor önerisiyle kan sulandýrýcý ilaçlar kullanmaya baþlarlar. Bazen bu kan sulandýrýcý rutin olarak hiçbir þikayeti olmasa bile menopoz baþýndaki kadýnlara veya 40-50 yaþýný geçen erkeklere otomatik olarak baþlanmaktadýr. Ayrýca daha önce kalp krizi geçiren, stent takýlan, bacak veya kol damarlarý týkanan veya bacaktaki toplar damarlarýnda pýhtý olan, doðuþtan pýhtýlaþma sisteminde sorun olan, genetik olarak pýhtýya eðilimi olan, vücudun herhangi bir yerinde trombüs veya pýhtýsý olan, kalp ritm bozukluðu yaþayan, vücudunda yapay damar taþýyan... hastalara kan sulandýrýcý ilaçlar verilir.)
    SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alýntý Originally Posted by baba_baskan Yazýyý Oku
    Sizin fikriniz nedir. 1469 geçermi?
    iþbankasý elindeki shortlarý gerçekmi ?
    Garanti aslýnda geri gitmek istiyor ama akbank tutuyor
     Alýntý Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazýyý Oku
    Mail atanlara attým
    [email protected]
    Iletirmisiniz tsk

8. Hee yaa "biz Mevlana nýn çocuklarýyýz"...
    Kim olursan ol,gell...
    BURASI YOL GEÇEN HANI! ..
    Yazdýklarým þahsi fikrimdir,yatýrým tavsiyesi içermez.Baþkalarýnýn fikirlerine göre yatýrým yaparsanýz zarar edebilirsiniz.

Sayfa 843/1004 ÝlkÝlk ... 343743793833841842843844845853893943 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •