Yazdýklarým þahsi fikrimdir,yatýrým tavsiyesi içermez.Baþkalarýnýn fikirlerine göre yatýrým yaparsanýz zarar edebilirsiniz.
Aldýðým hiseler nerde ise hiç kazanamadýk nerde hata yaptýk yine. Bu kadar sallayýp tutur peynir parasý þükür. Ama bir dahaki sefere þinorkel ile gele biliriz.
Babam da ( býraktý) k.peder de borsacý. 2 fk ile çok þirket alýp verdiklerini hatýrlýyorum. Ben de 2008 de çok acemi idim borsa ile tanýþtým, 2013 de ilgim arttý 2015 den beri benzer sistem uyguluyorum 2 - 4 fk arasý bu dönemde bile çok þirket buldum aldým sattým. Þu anda da mevcut. 90 larda borsaya bakarsak da sürekli tl bazlý hem dolar hem borsa hem faizin yüksek olduðu deðiþik bir dönem.
Yani o dönem iþlem yapýyor olsa idim %99 dolar bazlý bilanço, dolar bazlý satýþ deðiþimi, dolar bazlý fk ile iþlem yapmaya çalýþýrdým deðerleme yaparken de buna dikkat ederdim. Þimdi de ciddi ciddi düþünüyorum geçen seneki kredi faciasý sonrasý.
90 larda 5 - 7 yýllýk kirasýna ev alýnýp satýldýðýný biliyorum.
Açýkçasý 90 larýn geri gelmesi sürpriz olmaz Türkiye özelinde.
SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pala bugun kýrýlan trend çizgisine deydirdi aslýnda bunu yapacaðýný biliyordum geri dönüþ çabasý daima olur çok eksiðim çok. biliyorum ama yapamýyorum emtia dada böyle oldu .neyse 1563,75 15 kýsa açtým.
Mantýklý koþullar altýnda faizin düþmesinin borsaya yarayacaðýna hepimiz hemfikiriz. Fakat yukarýdaki hesaba katýlamýyorum. Daha önce de konu açýlmýþtý, o zaman da demiþtim. Ham faize deðil reel faize bakmak gerek. Banka faizinin içinde ana para hakký da var. Fakat þirketler karýný hesaplarken yaptýklarý yatýrýmýn o yýla denk düþen amortismanýný düþerek kâr hesaplarlar. Amortisman ana para hakký gibidir. Diyelim ki, 100TL sermaye ile þirket açýp, para ile fabrika kurduk. Ýlk sene 40TL brüt kar yaptýk, 20TL ilk yatýrýmýn bu yýla denk gelen amortismaný düþtük ve 20 TL kar açýkladýk. Esasen biz 40TL kazandýk, bankada nakit olarak 40TL var. Faize koysaydýk 20TL alacaktýk. Hangisi kârlý. Þirketin FK'sý 5 bu arada dikkat edin.
Amatör bir yatýrýmcýyým, yatýrým tavisyesi deðildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaþýyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
eee artýk gösteri baþlasýn... çekirdeklerimiz de hazýr
çekelim artýk fiþini
Yer Ýmleri