Originally Posted by
Malahit
Merhabalar
Kütahya Þeker için deðerlendirme yapma þansý olan üstadlardan bir ricam olacak. Aþaðýda bir inceleme yaptým kendimce. Mantýk olarak hata yapýyor muyum?
Þirketin üzerinde olduðu arazileri daha yeni deðerlemiþler neredeyse 600 milyon lira ediyor. Bir de burada yatýrým amaçlý olan bir kýsým var ki o da ya satacak ya da üzerinde proje geliþtirilecek demek yanýlmýyorsam. Eðer öyleyse bir de orada ekstradan potansiyel var gibi anlýyorum.
Üstüne þirketin banka borcu yok ve 120 milyon kadar mart sonu bilançosunda bir nakdi var.
Stoklarda ne var detay bilmiyorum ama eðer þeker ise o da peþin para gibi neredeyse ve en az 50 milyon liralýk varlýk demek.
Ertelenmiþ vergi yükümlüðü (112 milyon) tam olarak ne olduðunu bilmiyorum ama muhasebesel bir þey diye okudum.
Özetle, bilançosunun sadece durumuna bakarsam bu þirket 700-800 milyon arasý tasfiye deðeri var gibi. Þirketin her yýl 200-300 milyon ciro yapýp kar elde edeceðini ve bunu da uzun vadede temettü ödeyeceðini düþünürsek bana göre evladiyelik alýnacak ve uzun vadeli tutulacak bir þirket gibi duruyor.
Ne dersiniz?
Selamlar
Yer Ýmleri