“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
ok. MS ekranında şimdi becerdim daha doğrusu raporlamayı anladım sanırım... A ile başlayan hisseleri explore edip, raporu sıraladığımda koşulu gerçekleştiren sadece en alttaki hisse 1-1-3 olan... diğerleri tüm koşulları gerçekleştirmiyor... doğruyum değil mi Sn. BJK Coccinella ? ...
![]()
____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...
Duhul : 2004 ...
... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...![]()
cola 'nın şu şekilde değiştirilmesi gerekiyor. Müsait bir zamanınızda bu şekilde devam edin.
If((C<SenkouSpanA(26,52,26) AND C<SenkouSpanB(26,52)) OR (C>SenkouSpanA(26,52,26) AND C<SenkouSpanB(26,52)) OR (C<SenkouSpanA(26,52,26) AND C>SenkouSpanB(26,52)),1,0)
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
Sn. BJK Coccinella çok teşekkürler. Güncelledim. Problemsiz çalışıyor formül. Yine L harfi dahil bir explore yaptım. Elimde kalan liste üstteki gibi oldu. Sonuçları incelediğimde hem 1-1-3 hem de 1-1-4 lerin koşulları sağladığı ve doğru olduğu gözüküyor.müthiş oldu.elinize sağlık. Bu anlamda farklarını bilemediğim için soruyorum ; 1-1-4 te , 1-1-3 gibi koşulları tamamen sağlayıp, kabul gören bir sonuçtur doğru muyum ?
Diğer taraftan şunu ilave edeyim listedeki sinyal rakamları ( fiyatları ) koşullarla tutarsız gözüküyor.
Sinyal rakamı ( fiyatı ) ya güncel kapanışların kijun-sen'i yukarı kestiği noktayı
ya da chikou-span'ın kapanışları yukarı kestiği noktayı işaret etmesi gerekiyor.
Buna en güzel örnek dün gece gönderdiğim fotoğraf .... Koşulu sağlayan iki fiyat noktasını siyah okların gösterdiği yerler. Chikou-Span'ın kesişim noktasının paraleli olan güncel fiyat ya da güncel kapanışların kijun-sen'i kestiği fiyat ( hangisi daha geç kesişim sonucu ortaya çıktıysa formül o rakamı dikkate almalı. ilk kesişeni değil son kesişeni dikkate almalı. Bu örnekte koşulu sağlamak için son kesişen Chikou-Span ve kesişim anındaki fiyat siyah paralel çizgiyle işaretlediğim 2,59. Sinyal rakamı bu olmalı )
Not : Gece yatarken aklıma geldi kalkıp yazamadım . Aslında koşullar karşılandığında sinyal rakamının ( fiyatının ) bu explore sonucunda ne olduğunun çok önemi yok . Yani sizin yazdığını son formül işimizi tamamen görüyor. Explore ettiğimiz anda hangi kağıtların koşulları karşıladığına bir liste olarak ulaşmak yeterli. Çünkü karar vereceğimiz nokta orta-uzun vade için olacak. Bu da o anlık ya da çok az önce oluşmuş rakamı önemsiz kılıyor. Önemli olan bulutun altında(içinde) ,güncel fiyatlar kijun-seni kesmişken ya da üzerindeyken , chikou-span de kapanış fiyatlarını teyit olarak yukarı kesmeli ya da üzerinde olmalı .
Sn. BJK Coccinella merhaba, şimdi bana gözün doysun diyeceksiniz ama bu formülünüzün SATIŞ tarafı için vaktiniz ne zaman olursa ve ilgilenme şansınız olursa çok çok sevinirim... Yani ALIŞ koşullarının aksi şekilde bulutun üstünde ve bulutun içinde gerçekleştiği hisse ya da endeksleri explore eden formül ... Ichimoku (weekly) PEAK Signals diyeceğiz sanırım
... Kardeşi Ichimoku (weekly) DEEP Signals ...
...
Bu da bize orta-uzun vade yükselişin bittiğini ve orta-uzun vade her şekilde düşüş ya da yatay trend başladığın gösterecek.
Tekrar tekrar hisse ve endekslere bakıyorum ve bu koşullar üzerinden çok çok başarılı sonuçlar elde edebiliyorum. Neredeyse koşullara bağlı bölgede ilk sinyali aldıktan sonra hata payı yok...Orta-uzun vade sürekli en yüksek verimde çalışıyor. Eğer bu SATIŞ tarafını da tamamlayabilirsek orta-uzun vade hep dip hem de zirve dönüşleri için çok verimli sinyalleri bulabiliyor olacağız.
ZİRVEDEN Dönüş sinyal koşulları ;
1. koşul Haftalık Kijun-Sen ve Chikou-Span bulutun üstünde veya içinde seyredecek
2. koşul Haftalık kapanışlar Kijun-Sen'i henüz aşağı kesmiş ya da aşağısında olacak
3. koşul Haftalık kapanışlar Kijun-sSen'i aşağı kesmişken 26 birim arkadan gelen Chikou-Span de haftalık kapanışları aşağı kesmiş ya da aşağısında seyrediyor olacak ...
En güzel sonuçları veren örneklerden biri şu an Dow Jones... İlk SATIŞ sinyalini aldıktan sonra orta-uzun vade kesinlikle düşüş ya da yatay trend başlamış...
Sevgiler...Saygılar... Çok teşekkürler emekleriniz için...
![]()
Yer İmleri