Kýsa ve öz dandik bir hisse
Kýsa ve öz dandik bir hisse
Yazdýklarým beni baðladýðý gibi al sat tut tavsiyesi de deðildir
Diger 1950 yide sattýlar satýyorlar üstüne birde 1000 000 daha vardýr onuda satarlar sonrasý bedelsize inanan þirkete inanan ky ya kalýr ama bu þirkete dandik az kalýr çok dandik
Þuradan tavanlasa bile zararýn bir kýsmý çýkar anca tamamý zor git gide de zararý çýkarma zorlaþýr tahtacýda belli bir yere getirdikten sonra belli bir bantta götürür getirir oradan parayý vurur kimsenin zararýný çýkarmasýna veya trade etmesine izin vermez
Ben size þöyle biþey diyeyim þimdi bu þirketin öz sermayesi 122 milyon demiadam 1.95 milyon sattý dün bugün sattýðýný da hesaplarsan neredeyse þirketin öz sermayesi kadar parayý nakit olarak kasaya koydular bu kadar basit
Þirket bedelsiz veriyormuþ size söyliyeyim hiç bir kýymeti yok karlý Bi þirket deðil ki zaten hisseyi bölüp parçalayacak sadece karlý Bi þirket olsa Bi anlamý olurdu enflasyon %200 bunun öz sermaye karlýlýðý %tirrik
Öz sermaye 122 milyon dünkü hacim öz sermayenin 1.5 katý bugünkü hacim saat 12 olmasýna raðmen öz sermayeyi geçmiþ birde böyle dandik hissede
Bi daha tabana gelmeyebilir yükseliþi de agrasif olabilir
Yer Ýmleri