Sn Müzikal,
Genil de yaþanýlan son geliþmeleri nasýl degerlendiriyorusunuz?
Þahsen kendi adýma hayal kýrýklýðýna uðradým.Kurumsal iyi yönetilen vizyonu olan bir sirket bilancoda nasýl böyle bir hata yapar ve sanki hisse hareketlerine bakýnca güzel haberlerle patron-spek iþ birliði icerisinde hisseyi yukarý çekip malý yýktýlar gibi bir görünüm oluþtu þahsen..
Siz nasýl yorumladiniz merak ettim?
Kiþisel görüsümdür.Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.Alan da satan da kendi bilir..
Çok haklýsýnýz sayýn Eagle24. Maalesef 2023 yýlý beklentilerin altýnda kaldý. Deprem felaketi Genil'i de etkiledi. Bilançoda yapýlan hata ile ilgili þirket ile görüþmedim, neden kaynaklandýðýný bilemiyorum, o sebeple yorum yapmam doðru olmaz.
Ancak, 2024 yýlý geçtiðimiz yýldan çok daha iyi bir yýl olacak. Hem yeni yapýlan anlaþmalar çok kýymetli, hem de Azerbaycan fabrikasý prosesi þirketin önünü daha da açacak. Bu durumlarý çok kýymetli bulmakla beraber, benim Genil ortaðý olmamýn sebepleri farklý. Özellikle alzheimer ilacýndan beklentim oldukça ütopik, çok hayal kurdurucuSedef ilacý ise zaten ciddi bir ivme kazandýracak þirkete. Yut dýþý ve içinde yapmýþ olduðu ortaklýklara da oldukça deðer biçiyorum.
Geçmiþ bilançoyu bir kaza olarak yorumlayýp, her fýrsatta ekleme yaparak portföydeki aðýrlýðýný artýrýyorum açýkçasý. Bugün fiyat benim için zerre önemli deðil. Abidin bey çok deðerli bir iþ insaný. Hem dürüst hem de sektör bilgisi muazzam. Benim kanaatim elbette bu, yanýltýcý olmak istemem.
Tahmin edeceðiniz üzere pozitifliðim devam ediyor, gerçekten çok uzun yýllar elimde tutmayý hedefliyorum. Daha bebek bu þirket
YTD.
Detayli yorumlariniz için çok teþekkür ederim..
Patronun hayata ve geleceðe bakýþýný þirketin vizyonunu çok beðenerek orta/uzun vade ortaðý olmuþtum ama hisse fiyat hareketleri her iyi haberi satýþ olarak degerlendirdigini görünce pozisyonumu kapattým ve sonrasýnda kötü haberler birbir gelmeye baþladý.
Ben de hazirana kadar (1.ceyrek sonuclarini görüp) gozlemleyip sonrasýnda tekrar duruma göre pozisyon almayý düþünüyorum bakalým nasip olacak mý?
Tüm ortaklarýna bereketli kazançlar dilerim.
Kiþisel görüsümdür.Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.Alan da satan da kendi bilir..
Rica ederim, faydam oluyorsa ne mutlu bana.
Borsa ne kadar özgür bir yatýrým aracý öyle deðil mi? Birimiz çok beðeniyor alýyor, birimiz çeþitli sebeplerle satýyor, piyasa da böyle oluþuyor. Bu özgürlüðü hep sevdim.
Sizin için de hayýrlý olmasýný dilerim sevgili Eagle24. Ýnþallah diðer yatýrýmlarýnýzda çok daha iyi sonuçlar alýrsýnýz.
Tahta hakkýnda yapmýþ olduðunuz yorumlara da katýldýðýmý belirtmek isterim. Enteresan bir kolluk kuvveti var tahtada, ne yaptýðý belli deðil, ne istediði belli deðil. Sanýrým kendini bilmez þýmarýk bir zengin, ancak böyle açýklayabiliyorum. Manasýz manasýz hareketler. Neyse..
Hepimiz için hayýrlýsý olsun yarýn ve ondan sonraki günlerde.
Sevgiler, saygýlar.
Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve grafikler ''Yatýrým Danýþmanlýðý'' kapsamýnda deðildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.
Yer Ýmleri