Originally Posted by
KaraKemal
bi tane prof ünvanlı biri çıkmış yanına 5 kişi toplamış, ben demiş her ay 7 milyon veriyi düzenli olarak topluyorum ve enflasyon ölçüyorum.. diyor ki, tüik binlerce kişiyle topladığı veriyi ben 5 kişi topluyorum, ve işte enflasyon açıklıyorum.. ne bir iletişim adresi var, ne bir ticari şirket ünvanı, web siteleri acemi bi yazılımcının elinden çıkmış olduğu belli.. kardeşim nerden topladın, hangi tüketim noktasından aldın bu verileri diye soruyorlar, bi kaç örnek ver diyorlar -tek bi cevap yok..
enflasyonu yüksek açıklıyor diye bütün muhalifler anında inanıyor tabii.. yemin ediyorum burası bi ülke değil - palyaçoların yaşadığı bir sirk
Neden rahatsız oluyorsun, piyasada alternatif ölçüm yapan birilerinin olması iyi bir şey. Sen işinde git TUİK'i kullan, zararı nedir alternatif hesaplama yönteminin. TUİK güvenilirliliğini çoktan kaybetmiş bir kurum. Normalde Haziran'da yayınlaması gerektiği Türkiye geneli ölüm istatistiklerini aylar oldu yayınlamadı. Böyle hareketler şüphe uyandırıyor işte.
Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
Yer İmleri