ben Kur'an a göre yaþýyom ben yaa... büyük söz ! hangi sahabe söyleyebilmiþ bunu ... ben Kur'ana göre yaþamaya gayret ediyorum diyebilirsin onu da anca aynada kendine dersin ! .... dinden felsefeyi çekersen , fýkýhýn inceliklerini de kavrayamazsýn... ah ah dünya bu deðildi yaþanýlasý .
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Müslümanlýðý kendi dikdörtgen çerçevesi içinde ele alýrsak bu çerçevenin dýþýna çýkmadan buna baðlý kalarak , bir müslümaným diyenden beklenen en önemli üç kiþilik özelliði 1 ) ahlaklý olacak 2) asla kesinlikle tartýþmaya girmeyecek ikna yoluna gidecek iþaret edecek 3 ) yumuþak huylu olacak ... sende ne var ? ne yaptýn þimdiye dek ?
ahlak : insanlara lakap takmaktan tut da akþam kaldýrýmda yürürken karþý evin ýþýðý gözüne takýlýp açýk perdeden içeriye bakmana kadar geniþ bir yelpaze
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
ben kendim þahsým ve özbenliðim ( üçlü salto ) Ýslam dinine mensup olarak , hala kendime evet ben müslümaným diyemiyorum. hatalarýmla günahlarýmla dolu hayatýmda bunu kendime diyemem. Allah'ýn takdiri.
birisi de salya sümük aðlar , sahteden ayýlýr bayýlýr yanaklarý pinokyo kýrmýzýsý , vantilatör tutarlar , milletin önünde bir tür ruhi orgazm yaþar falan la bunun peþinde dindarlýk için mi koþuyodunuz koþanlarýn çoðu da çýkar peþinde olduðu için sakýz gibi yapýþýyorlardý buna .
daha önce de dediydik , insanýn en büyük düþmaný çýkarcýlýktýr çünkü çýkarcýlýk bir zeka oyunudur ve eninde sonunda gelir seni vurur... burda toplumun bir kesimi olan o çýkarcý güruha o bumerang çarparken , dalgasý gelip masumlarý da vuruyor.
Bu Finlandiya 'nýn da sosyalleþme yeni insanlarla tanýþma kültürü bi deðiþik. arkadaþ , gece klübüne, bara gidersin, puba, discoya gidersin orada yeni insanlarla tanýþýrsýn. Sosyalleþmek için dýmdýzlak kalmak ne ya ?
Patrick ? Moruktan duyduydum , 4 pazardýr kiliseye gelmiyormuþsun , hayýrdýr ? kasabada laf söz oluyor , o çinli seyyah patricklerde misafir kalmaya baþladýðýndan beri tuhaflaþtý diyorlar. Margaret halan yaban mersinli kek yaptý , akþamüstü çaya uðra o çinliyi de al gel...
Yer Ýmleri